Autor Tema: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?  (Pročitano 802554 puta)

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
Odg: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?
« Odgovor #510 poslato: Januar 12, 2010, 05:30:43 posle podne »
http://www.youtube.com/watch?v=EZmk2ZSqkPc

MS-CCSVI-UK : You CAN change History !!!!

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #513 poslato: Januar 12, 2010, 07:30:01 posle podne »
sada sam citala na B92 diskusiju
aman ti cinim od vladana, hoce dokaze, neka prvo da dokaze da je ms autoimuna bolest (to jos uvek nije dokazano a prihvaceno je i tako je ucio cini mi se da rece da je medicinar)

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #514 poslato: Januar 12, 2010, 07:37:26 posle podne »
A sta mislis, ko je onaj ESC92 sto mu je pukao film?
 :a12:

Moja malenkost  :)

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #515 poslato: Januar 12, 2010, 07:40:47 posle podne »
lici na tebe
ali opet ne treba mnogo zameriti ljudima
oni su tako ucili....

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #516 poslato: Januar 12, 2010, 07:43:06 posle podne »
Tako se pravi pametan i kad sa kolegama na forumu prica. Ipak, bolje je bilo da sam ocutao...

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #517 poslato: Januar 12, 2010, 07:44:11 posle podne »
nije ni bitno, ko zna sta njega muci

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #518 poslato: Januar 12, 2010, 07:47:35 posle podne »
http://www.youtube.com/watch?v=EZmk2ZSqkPc

MS-CCSVI-UK : You CAN change History !!!!

ovaj tip je sve fino objasnio

Van mreže goxy

• Član
  • **
« Odgovor #519 poslato: Januar 13, 2010, 06:01:51 posle podne »
Drustvo, evo da se nakon nekolio dana pracenja diskusije i ja konacno oglasim ! Malo je reci da me je ovo revolucionarno otkrice obradovalo, a svakim danom i dodatnim istrazivanjem sam sve vise uveren u tacnost svega i vise  od 1000 % !
Stoga sam krenuo u odlucnu akciju pronalazenja nacina da se uradi pregled (kako dopler tako i MR venografija) na teritoriji Beograda ! Stupio sam u kontakt sa istaknutim radiologom koji ima visegodisnje iskustvo i voljan je da me saslusa i prouci protokol dr Dake-a za samu proceduru ispravnog snimanja. Takodje sam u pregovorima sa zainteresovanim hirurgom venerologom koji zeli da ispita celu pricu,pa makar i ja bio to prvo laboratorijsko zamorce  :m1: !

U mom slucaju na samom pocetku price sa MS-om imao sam probleme sa vratom na koje je svaki neurolog kome sam se pozalio odmahivao glavom ! Prve "neuroloske ispade" imao sam posle jedne neugodno prospavane noci sa zabacenom glavom na drveni deo kreveta van jastuka ! Verovatno je to sve i pokrenulo, mada sada iz ovog ugla i cele teorije dr Zambonija gledano mozda je to zaista i nasledno (majka mi ima jako lose vene) ! Uostalom sve ce se to sada morati razjasniti jer ne zelim da se zaustavim dok ne proverim celu stvar 100 % pa makar morao ici i na kraj sveta, (na Kubu npr heeehee-na produzeni letnji odmor) .

Ali ono sto je najbitnije, sve sto saznam ili odradim objavicu ovde na sajtu, znacice sigurno ! Da nije vas ne bi ni znao za ova dogadjanja !

Puno hvala svima koji ovde postoje i zalazu se da promenimo ISTORIJU ! Do konacne pobede heheee!  :ye1: 

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #520 poslato: Januar 13, 2010, 08:21:01 posle podne »
Super! Nadam se skorom izveštaju.

Što se mene tiče i ja sam u "nekim pregovorima". Naime, očekujem uskoro snimanja. Pretpostavljam da će prvo ići dopler. Reč je o jednoj privatnoj klinici, ovde u Beogradu (da joj ne navodim sad ime, nego ću kad obavim "doplerisanje") gde je radiolog prijatelj prijatelja. Trebalo bi da se ovih dana čujem sa njim i da mu objasnim šta me zanima (daću mu i onaj protokol), pa da vidimo.

Naravno, ako uspem sve to da obavim, postaviću ovde sve informacije. Ono što sam saznao je da je dopler oko 1500 din. a MR oko 8.500 din.

E sad, mene brinu dve stvari. Prvo, koliko će dotični biti u stanju da pravilno (koliko-toliko) urade snimanje. I drugo, da li svi sa MS-om imaju problem sa venama ili je to onaj podatak od  "više od 90%. Da pojasnim, brine me onih nedostajućih par procenata do 100, ali ako sam pogrešno razumeo i svi MS-ovci imaju problem sa venama, onda me to i ne brine.

Van mreže Ha Even

• Zabranjen
  • Pol: Žena
« Odgovor #521 poslato: Januar 13, 2010, 08:33:29 posle podne »
Bila sam prošli tjedan na MR (nema ništa novo-to je dobro), Iskoristila sam priliku i dala radiologici protokol za MR, na žalost nije mi mogla napraviti jer je to bio protokol za stroj jačine 3T (tako mi je rekla), za sad čekam i dalje. Ono što bi još htjela reći , da sam intenzivno čitajući sve u vezi CCSVI povezala još nešto. MS je bolest od koje više obolijevaju žene. Puno žena ima problema s venama (ja sam među njima, doduše nakon poroda, ali i mama i baka i to po tati su imale problema s venama), muškaraca sa tim problemom ima puno manje. Možda i to ima veze.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
« Odgovor #522 poslato: Januar 13, 2010, 09:07:55 posle podne »
goxy, kada ideš kod radiologa?

Van mreže goxy

• Član
  • **
« Odgovor #523 poslato: Januar 13, 2010, 09:55:20 posle podne »
Sutra oko 15h ako se nista ne promeni,tj. ako njemu ne iskrsne neki hitan slucaj.Inace je i ovde u pitanju prijatelj, ali izuzetno veliki strucnjak na polju radiologije, nacelnik radiologije jedne od bolnica u Beogradu.U svakom slucaju rec je o osobi koja voli izazove !
Sto se tice dileme Taurusa oko procenta onih koji imaju probleme sa venama a ujedno su i MS-ovci, mislim da je dr Zamboni u intervju-u sa kanadskom novinarkom naglasio da je 100% pregledanih pacijenata koji imaju dijagnozu MS imalo i problem stenoze vena ! A 100% onih koji su bili u njegovoj studiji a nisu imali MS ili su oboleli od neke druge bolesti, nisu imali stenozu vena !
E sad ovaj procenat od 90% koji se pominje me navodi da pomislim da onih 10% koji fale nisu ni bolesni od MS tj. pogresno im je nalepljena ta dijagnoza sto nimalo nije retko u neurologiji !
Licno sam se upoznao i razgovarao sa covekom koji je 5 godina vodjen i lecen kao siguran slucaj MS da bi se na kraju ispostavilo da to tako nije.Na kraju je imao otvorenu operaciju vrata gde mu je otklonjen problem (ko zna mozda su u pitanju bile vene, to mi tada nije bilo toliko bitno da bi ga detaljnije ispitao).
Kada razmisljam o svemu sto sam ovih dana saznao i procitao,narocito na sajtovima gde ljudi koji su prosli celu pricu sa CCSVI intervencijom opisuju svoja iskustva ,  dolazim do moguce formule da svako ko ima MS ima i stenozu vena tj. onaj kod koga ne nadju stenozu nema ni MS. Sta vi mislite o tome ?
Isto tako me zanima sta vise mi mozemo uciniti po pitanju nekog grupisanja i zahtevanja da se na nekoj nasoj klinici obave makar pregledi neke kontrolne grupe , ne mora tu biti ne znam koliki broj ljudi,ali da se makar nesto zakotrlja. U svakom slucaju mislim da pojedinacno ne mozemo uraditi nista,jer sve ce se svesti na raspravu i ubedjivanje sa neurolozima koji ce,cast izuzecima, postupati isto kao i njihove kolege sirom sveta,ako ne i gore !  sys

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #524 poslato: Januar 13, 2010, 10:18:21 posle podne »
To što se tiče pogrešnih dijagnoza i lečenja je, izgleda česta pojava. Mislim da sam na Hr forumu pročitao da su osobu lečili par godina od MS, a ispostavilo se da nije MS. Na institutu sam sreo čoveka koga su deset ili više godina lečili (mislim na VMA) od "kičme", a ispostavilo se da je MS.

Ako uspešno obavim snimanja, videću sa dotičnim da li mogu da ih preporučim i ostalima.

Ukoliko izveštaji sa konferencije u Bolonji budu OK, i ako prvi rezultati studije dr Živadinova budu ohrabrujuči, mislim da ćemo moći da računamo na priličnu pomoć MS udruženja Srbije. Ali, svakako, gde god nastupimo zajedno, veće su nam šanse nego pojedinačno.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.