Autor Tema: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?  (Pročitano 802467 puta)

Van mreže Taurus

• Zabranjen
Odg: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?
« Odgovor #540 poslato: Januar 15, 2010, 09:06:53 pre podne »
to goxy...

E ovako, tip kome sam poslao ona uputstva, a i sa kim sam se čuo je radiolog. Imam blagi utisak da nema pojma o čemu sam mu pričao, ali to i nije bitno, jer će shvatiti čim pročita. Uzdam se u doktore koji su mi veza, pa ne verujem da će da me tako lako otkači. Šalim se, videćemo narednih dana koliko i kako je ovo izvodljivo.
Što se tiče magnetnih rezonanci, ja sam u Beogradu bio na tri - KBC Bežanijska kosa, KC Srbije i u železničkom domu zdravlja u Savskoj. Za tu MR u Savskoj rekli su mi da je najbolja, čak i među par najboljih u Evropi. Izgleda da je to bila neka donacija, pa je tako ta MR stigla kod nas. Kažu da i kad najzdraviji "legne", ona mora nešto da mu nađe.
Ako sve ovo bude kako treba, to što su neki nezainteresovani biće njihov problem. Radiće snimanje ako treba i pod pretnjom likvidacije.
Što se tiče Slovenaca i Bugara, ja lično, trenutno imam više poverenja u Bugare. Zašto, ne znam. Nekako ta snimanja se rade u okviru (kako piše) nacionalne kardiološke klinike, dok su ovi u Sloveniji, ipak mala privatna klinika. Probaću da i jedne i druge kontaktiram putem maila, čisto da vidim cene i kako to može da se odradi. Na kraju krajeva, ako sve to zaživi, biće još onih koji to rade, pa ni Italija neće biti daleko.

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #541 poslato: Januar 15, 2010, 09:11:43 pre podne »
 Taurus, goxy ,da li biste mogli izdvojiti materijale koje ste prosledili radiolozima, doktorima, odnosno sta je potrebno (mozda posebna tema i za to, radi preglednosti)

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #542 poslato: Januar 15, 2010, 09:36:25 pre podne »
Ja sam poslao onaj protokol sa sajta koji si ti postavila, ili Ena:

http://www.ms-mri.com/docs/WSU_MS_Protocol_Nov_02_09_yx.pdf

Uz to sam poslao i ovaj poslednji tekst koji smo mi slali medijima. U njemu ima par linkova na koje može da ode.

Na kraju sam mu rekao da jednostavnim ukucavanjem u google "CCSVI" ili "dr Zamboni" dobija ogroman broj tekstova o ovome.

Da li će ovo biti dovoljno, videću za par dana.

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #543 poslato: Januar 15, 2010, 09:39:36 pre podne »
Pardon, ovo je kompletan link:

http://www.ms-mri.com/potential.php

Van mreže goxy

• Član
  • **
« Odgovor #544 poslato: Januar 15, 2010, 10:01:35 pre podne »
Hehehe Taurus ti si moj idol ....pretnja likvidacijom ...... izgleda da ovde samo to pali !
Identican protokol sam i ja odneo doktoru, i njemu je otprilike poznato sta se trazi, s tim sto mi je rekao da se doplerom mogu posmatrati samo vene vrata i to da bi se videlo da li ima refluxa (nemogucnost vracanja krvi iz mozga ka srcu) a sve drugo se mora ispitati venografijom tj MRV.
Najveci problem je osmotriti venu Azygos jer je ona zaklonjena kicmenim stubom ! :m1:

Van mreže goxy

• Član
  • **
« Odgovor #545 poslato: Januar 15, 2010, 10:05:52 pre podne »
Evo za svaki slucaj ostavljam link za dopler protokol koji je objavio Poljak, dr Simka.
http://csvi-ms.net/files/multiple%20sclerosis-USG.pdf

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #546 poslato: Januar 15, 2010, 10:07:45 pre podne »
izgleda se tajna krije u refluksu
naime tacno se moze odrediti i tip ms refluksom sto je u celoj prici i najvece otkrice
sada se pitam posto vec ulazimo u domen cirkulacije i vena koliko je bitan polozaj kreveta i jastuka zbog same cirkulacije

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #547 poslato: Januar 15, 2010, 10:23:33 pre podne »
Hehehe Taurus ti si moj idol ....pretnja likvidacijom ...... izgleda da ovde samo to pali !
Identican protokol sam i ja odneo doktoru, i njemu je otprilike poznato sta se trazi, s tim sto mi je rekao da se doplerom mogu posmatrati samo vene vrata i to da bi se videlo da li ima refluxa (nemogucnost vracanja krvi iz mozga ka srcu) a sve drugo se mora ispitati venografijom tj MRV.
Najveci problem je osmotriti venu Azygos jer je ona zaklonjena kicmenim stubom ! :m1:

Pa zamisli situaciju da se sve ovo dokaže, a na kraju jednog baju mrzi, tj. nezainteresovan je za tvoj problem. Pa našao bi mi i ono što nemam i pitao jel' treba nešto još :-).

Šalu na stranu, i ja sam shvatio da postoji neki zajeb kod snimanja doplerom. I meni su rekli upućeniji da je dopler za vrat, a ostalo bi izgleda trebalo MR-om.

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
  • Pol: Žena
« Odgovor #548 poslato: Januar 15, 2010, 10:30:50 pre podne »
Eh..i ja neznam gde da se obratim. Istrazicu kakvo je ovde stanje i obavesti cu.

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #549 poslato: Januar 15, 2010, 10:35:40 pre podne »
izgleda se tajna krije u refluksu
naime tacno se moze odrediti i tip ms refluksom sto je u celoj prici i najvece otkrice
sada se pitam posto vec ulazimo u domen cirkulacije i vena koliko je bitan polozaj kreveta i jastuka zbog same cirkulacije

Ja sam, za refluks prvi put čuo 2002. godine od jedne "devojčice" (tad sam bio mlad, lep i neodoljiv, bez MS-a  mali1 ). E sad, bio je u pitanju refluks kod bešike. Stvar je u načelu ista kao i kod nas samo što se kod nje urin zadržavao i vraćao (bubrezi-bešika), a kod nas je u pitanju zadržavanje i vraćanje krvi u mozak. Njoj nisu ugradili stent, ali su joj hiruškim putem oslobodili protok.

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #550 poslato: Januar 15, 2010, 10:38:35 pre podne »
Eh..i ja neznam gde da se obratim. Istrazicu kakvo je ovde stanje i obavesti cu.

Mislim da ne treba da brineš, usoro će mnogo toga biti jasnije. Mi smo malo požurili, jer smo nestrpljivi, a i pitanje je da li ćemo i nešto da uradimo.

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #551 poslato: Januar 15, 2010, 10:40:45 pre podne »
mene odusevljavaju ovi ljudi koji sve postave na internet
dr Haacke, Zamboni i drugi koriste internet!!! sve sto napisu i saznaju postave na sajt
i mi vec mozemo sve da pratimo

Van mreže bandja

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #552 poslato: Januar 15, 2010, 12:01:31 posle podne »
Tesle 3 MR ima u zeleznickoj bolnici i prilicno je skup a nemoze na uput........

Van mreže naca

• Global Moderator
  • Pol: Žena
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Dg: MS
  • Grad: NBgd
« Odgovor #553 poslato: Januar 15, 2010, 01:31:34 posle podne »
Što se tiče magnetnih rezonanci, ja sam u Beogradu bio na tri - KBC Bežanijska kosa, KC Srbije i u železničkom domu zdravlja u Savskoj. Za tu MR u Savskoj rekli su mi da je najbolja, čak i među par najboljih u Evropi.
Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika ŽTP Beograd,Savska 23,tu je aparat za magnetnu rezonancu jačine 3T.

http://www.politika.rs/viva/165/tekst3.html

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #554 poslato: Januar 15, 2010, 01:57:26 posle podne »
Tesle 3 MR ima u zeleznickoj bolnici i prilicno je skup a nemoze na uput........

Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika ŽTP Beograd,Savska 23,tu je aparat za magnetnu rezonancu jačine 3T.

http://www.politika.rs/viva/165/tekst3.html

E, pa, baš za taj sam i ja čuo da je neko ludilo. Bio sa "na njemu" 2-3 puta, ali u okviru studije, pa je bilo džabe. Nije mi bilo jasno kako se zadesila takva mašina u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika ŽTP, ali sam posle načuo da je bila u pitanju neka donacija. Uzgred, ceo taj Zavod je dobro opremljen.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.