Meni je logicno da to snimanje ima svoje specificnosti. Ne bi se reklamirali oni koji su ovladali tom procedurom da je to nesto uobicajeno. Meni je dopler mogao da "sredi" covek koji je pulmolog, ali upravo zbog tih nekih specifičnosti smatra da je bolje da se ja čujem i objasnim šta mi treba. Takođe, malopre mi je stomatolog rekao da nije baš tako jednostavno odraditi to snimanje a da se vidi to što ja hoću. Dakle, ljudi iako su lekari (pulmolog i stomatolog) ne misle da sve znaju, pa čak smatraju da sam ja upućeniji u tu problematiku, iako nisam lekar. Naravno, poslednju reč daje radiolog.
Sa nekim neurologom, za sada ne bih započinjao razgovor na ovu temu. Prvo, ne znam kakva će biti njegova reakcija, a samim tim ne znam ni kakva bi bila moja reakcija, tim pre što je moj fitilj značajno skraćen, naročito u poslednje vreme. Drugo, zar nije logičnije da neurolog počne razgovor sa mnom, a ne ja sa njim. Pa, on je lekar, a ne ja.
Kako bilo, plan je da informišem radiologa ( i ja se nadam posebnom tretmanu, jer je u pitanju veza - kum rođenog brata moje kume, što mu u Srbiji dođe kao bliži rod :-) ), pa da uradimo taj dopler, a ako bude trebalo i MR.