Autor Tema: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?  (Pročitano 798065 puta)

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
  • Pol: Žena
Odg: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?
« Odgovor #75 poslato: Novembar 27, 2009, 01:42:43 posle podne »
Dragoljub, a dali si radio pregled krvnih sudova u predelu grudnog kosa?

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #76 poslato: Novembar 27, 2009, 02:00:09 posle podne »
Dragoljub, a dali si radio pregled krvnih sudova u predelu grudnog kosa?

To sam baš i ja hteo da te pitam. Čitajući ovih dana dosta o ovom vaskularnom problemu, mislim da se pominjao i grudni koš. Uzgred, već sam napisao da mi grudi budu vrele kad se malo zamorim.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
« Odgovor #77 poslato: Novembar 27, 2009, 03:09:57 posle podne »
Što je sa lezijama u leđnoj moždini? I kakve veze onda ima vađenje likvora i dokazivanje pronađenim nečim u likvoru da osoba ima MS?

Hm, dobro pitanje.
Možda ima neke veze baš likvor? Možda ima veze gde se nalazi to suženje? Mnogo pitanja - mnogo mogućih odgovora.

Ovih dana razmišljam o ovoj teoriji i pravim neke paralele sa onim što smo do sada čitali, čuli, primenili i u nekim detaljima nalazim logičnu (barem meni tako deluje) vezu.
Izbegavati masnu hranu - masnoća se taloži na zidovima krvnih sudova - dodatno suženje.
Kažu, gvožđe je krivac, šta je sa trenutno "popularnom" živom?
Loša cirkulacija u mozgu - imamo Kajin primer. Aktivno trenira a samim tim ima bolju cirkulaciju od mnogih i možda joj lekovi koje je primala i koje prima, deluju samo kao placebo. Ko će ga znati.
Sa druge strane, Taurus je (valjda) pomenuo da se i on bavio sportom a opet ga dobro zakačila MS.

Nadam se da će to dešifrovati oni koji i trebaju.

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #78 poslato: Novembar 27, 2009, 03:40:02 posle podne »
"..MS jeste autoimuna bolest koja za posledicu ima zakrcenje vena vrata ali se ne zna uzrok toga" - meni ova recenica malo nejasna. Znaci ipak ne uzrok, nego nova teorija leci posledice ms?? :m4:

Van mreže dragoljub 7

• Član
  • **
  • Osmeh na licu Uvek!
« Odgovor #79 poslato: Novembar 27, 2009, 05:16:29 posle podne »
Nisam radio pregled krvnih sudova u predelu grudnog kosa. Prosao sam mnogo lekara, bio i kod vaskularaca! Moj problem s rukom, koji imam i danas. Ovako bio sam na elektromiografiji i tu ustanovljeno* pozitivan Adsonov test deso (jasna u odnosu na levu ruku) i sumnje na Sy gornje aperture toraksa, savetuje se konsultacija vaskularnog hirurga. Pisem sve sta pise na izvestaju!
Odlazim kod vaskularnog hirurga* Uraditi MSCT ARTERIOGRAFIJU gornjih ekstremiteta i torakalne aperture u provociranim polozajima AMBULANTNO.
To odradjujem! Javljam se odma hirurgu.
Hirurg gleda snimak i kao iz katapulta saopstava HITNA OPERACIJA! Naravno i ja odma pristajem samo da nastavim normalan zivot! Objasnjenje, verujem da i vi citate kao i ja ovo nemam pojma o cemu se radi. Objasnjenje operacije od strane hirurga je da treba prvo rebro da se odstrani. Provocirani polozaj je kad podignem ruku od tela. Odstranivanjem rebra omogucilo bi nesmetani protok krvi kroz arteriju ka ruci, u provociranom polozaju nema cirkulacije ni pusla! Uz arteriju su nervi koji takodje trpe kompresiju.
Onda mi kaze hirurg da se javim za dva dana i saopsti mi sta je odlucio konzilijum.
Dolazim kroz dva dana. Hirurg onako na hodniku saopstava mi da operacije nece biti, visoko rizicna jer tu su nervi i koji mogu biti osteceni u toku operacije. Onda objasnjava da ja sam merim sebi puls na desnoj ruci i ukoliko ga ne osetim u donjem polozaju uz telo hitno da dodjem kod njega, bicu odma operisan, bez obzira na moguce posledice. To znaci da se arterija zatvorila i nema protoka koji moze biti od naslaga zbog kompresija. Da se javim fizijatru i da mi pokaze dokle smem da podizem ruku i kako dase dalje sluzim njom.
Dao mi da pijem Cardiopirin 100 mg dnevno.
To je sve sto se tice vaskularaca.
Drzim se uputstva !
Bas cu pitati da odem i odradim i taj pregled krvnih sudova u predelu grudi. Kako sam do sad odradio mnogo sto sta ovo jos dodje kao maciji kasalj.

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #80 poslato: Novembar 27, 2009, 07:12:55 posle podne »
Dragoljub kaže:...

Ovo ovde što mi pišemo je lepo i poslednjih dana kad god pomislim kako ima nešto fino što mi se dešava setim se ovoga. Međutim, ipak smo mi laici, ipak je sve ovo vrlo nova stvar i za sada je sve u domenu nagađanja i našeg pokušaja logičnog rasuđivanja. Tako da ne uzimaš zdravo za gotovo baš sve što mi pomenemo, jer iako je to u najboljoj nameri, može da bude daleko od istine.

E sad, što se tiče "hitna operacija", pa "dođi za dva dana", pa "neće biti operacije", pa "meri sam puls", pa "javi se fizijatru"... ne bih komentarisao, jer rizikujem da dobijem slom svih, i onako oštećenih nerava, a i zabranili su mi da se nerviram. Stres nije dobar za mene.

Van mreže dragoljub 7

• Član
  • **
  • Osmeh na licu Uvek!
« Odgovor #81 poslato: Novembar 27, 2009, 07:22:36 posle podne »
Znam Tauruse, vec sam prosao kroz te nervne slomove!
Al dobro sad sam u fazi da me nista ne dodiruje, toliko mi muka od svih ovih njihovih nagadjanja!
Treba i njih hapsiti, jer nema razlike izmedju njih i onih gatara koje bejahu na televiziji. Oni umesto kugli i karata gledaju u nase snimke zbog koji smo jos dodatno ozraceni!

Van mreže ms italija

• Član
  • **
  • Slobodan je SLOBODAN

Van mreže Daca

• Član
  • **
« Odgovor #83 poslato: Novembar 29, 2009, 09:27:33 posle podne »
  Posle svih ovih tekstova,iskopah jedan od 06. 03. 1991god.
  Ehoangiografija karotidnih i vertebralnih arterija:
  Funkcionalno:hipotonija zidova krvnih sudova,bez suzenja i zapusenja.Protoci krvi kroz ispitane krvne sudove su enormno ubrzani/hiperwkinezija.
Perruzija u oba velika intrakranijalna sliva ju "luksuzna".
Desna vertebralna arterija je dominantna i kroz nju protice 150/ml/min ktvi a leva (ova rec ne moze da se procita-izvinite)sa 105 i tako samo bila suficijentna u VB slivu.Levi transverzalni sinus i dalje leva unutrasnja jugularna vena dominantno drenazni.(dominiraju levostrane glavobolje).
Zakljucak:nema organskih promena na ispitanim krvnim sudovima.
Funkcionalno:cirkulatorna disregulacija tipa DNV.
    DG:SY DIENCEPHALICUM

Ako neko zna nesto vise o ovome,i ako je to iz teme,neka doda nesto.Mozda mi i pomogne.Hvala.

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #84 poslato: Novembar 30, 2009, 08:29:50 posle podne »
Neko je pomenuo da bi možda trebalo kontaktirati naše društvo MS-a?
Možda bi oni mogli da daju ili dođu do još neke informacije?
Sede u istoj zgradi gde i većina naših neurologa, a nije tajna da je saradnja sa žabarima jako tesna, da mnogi idu u Italiju na usavršavanje...

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #85 poslato: Decembar 01, 2009, 11:57:41 pre podne »
ono sto sam mogla da "snimim" po sajtovima CCSVI se, zasad, definise kao deo MS, specificni poremecaj bolest koja je odlika samo MS
ne moze se naci kod drugih neuroloskih bolesti

zasto se vene suzavaju ili cak blokiraju?
uzrok je nagomilano gvozdje ili infekcija
a kako dolazi do toga ne zna se

i ranije u proucavanjima na obdukcijama utvrdjeno da se oko lezija nalaze vene sa natalozenim gvozdjem

kako pomoci sebi vec sada? promena ishrane je vise nego ikad potvrdjena kao neminovnost
o stetnosti duvana koji suzava krvene sudove suvisno je govoriri
jedino skrenuti paznju da casa vina dnevno je vise nego preporucljiva zato sto alkohol siri krvne sudove

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #86 poslato: Decembar 01, 2009, 12:18:56 posle podne »
zasto cute mediji, zasto se vest o CCSVI prosirila kao pozar samo na netu?
kome se obratiti? ko ima uticija da pokrene celu stvar?
prvi put je dato logicno i realno objasnjenje kako nastaje MS
zasto se ignorise ovakvo otkrice?
http://www.youtube.com/watch?v=W6OfPPmBwT4

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #87 poslato: Decembar 01, 2009, 12:23:42 posle podne »
Liberation treatman

http://www.youtube.com/watch?v=_RGBOf3Xt-A

neurolozi odmahuju glavom kada cuju da je MS moguce leciti
to nije moguce!
i zato ne daju podrsku novom otkricu

Van mreže gliša

• Član
  • **
« Odgovor #88 poslato: Decembar 01, 2009, 12:34:49 posle podne »
Zašto ćute mediji?Sinoć sam na HRT 1 uspio stići na sami kraj emisije gost je bila novinarka mislim da je iz Engleske (kasno se uključih) dobila je otkaz jer je pisala i istraživala o štetnom uticaju vakcine  za svinjski grip.Govorila j o tome i kako 5 najvećih farmaceutskih kompanija kontrolišu ne samo medije nego i vlade.Zvuči kao zavjera ali nije daleko od istine prokleti novac sve se vrti oko njega.

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #89 poslato: Decembar 01, 2009, 12:45:56 posle podne »
i ja sam slusala tu emisiju HRT2 Na rubu znanosti

sta reci? svet i nije neko mesto za zivljenje, a zelja za vlascu i bogastvom je neutaživa

ona je dobila otkaz i to je to, sve ostalo je: ignoriši

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.