Autor Tema: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?  (Pročitano 798036 puta)

Van mreže Taurus

• Zabranjen
Odg: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?
« Odgovor #60 poslato: Novembar 26, 2009, 03:58:57 posle podne »
Ma da daj boze da nam pomognu makar cekali godinu dve,ma makar taurusa primili da navija za Partizan  ;D

Ma primićemo ga,samo da ovo bude prava stvar!

Ma hvala, ne treba, dovoljno imam problema zbog MS-a  :)hah

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #61 poslato: Novembar 26, 2009, 06:31:26 posle podne »
na kraju krajeva ne mora ni da se ceka
moze se na dopler i sad, da se vidi da li su nam te vene stvarno zacepljene

http://www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/522/

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
« Odgovor #62 poslato: Novembar 26, 2009, 06:40:36 posle podne »
Znam da vas hvata euforija ali molim vas za mali napor da održimo ovu temu usredsređenom na srž. :)

Elem, danas sam ugrabio malo vremena da čitam druge stranice sa ovom tematikom. Prvo što mi upada u oči je da je internet "eksplodirao" sa linkovima koji sadrže CCSVI. Nada je rođena, izgleda. :)

Sa druge strane, na jednom od linkova koje je Asja ostavila, video sam da već ima neurologa koji su počeli sa izjavama "nema dokaza ...". Da budem iskren, smučio mi se taj izraz od zlonamerne upotrebe. Ne zanima me to "nema dokaza". Dokažite suprotno ili potvrdite. Floskula "nema dokaza" nema nikakvu težinu ni u kom obliku. Izgleda da se farmaceutska aždaja budi.

Dobro bi bilo da se sada oglasi naše državno udruženje ili dr Jelena Drulović, (načelnik odeljenja za MS) i da nam nešto, barem nešto kažu po ovom pitanju.

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #63 poslato: Novembar 26, 2009, 07:00:47 posle podne »
ako se pazljivo poslusa intervju dr Zambonija proucavananje vena i cirkulacija je bilo i ranije
ali on je prvi ovako direktno nastupio napominjuci da MS jeste autoimuna bolest koja za posledicu ima zakrcenje vena vrata ali se ne zna uzrok toga

ova procedura jeste jednostavna: operativnim putem resiti problem

ja ne bih rekla da smo euforicni, samo "studiramo" informaciju i pokusavamo da razumemo

ako se CCSVI pokaze tacnim u kontekstu MS-a , naravno da ce biti tesko presaltovati se sada na novu hipotezu, to nikada nije lako islo u medicini

setite se samo kako je prihvaceno saznanje da cir izaziva bakterija helicobacter pilori
doktor koji se zastupao to otkrice morao je da popije koktel te bakterije da bi dobio cir a posle se lecio antibioticima
nije mogao drugacije da dokaze jer je do tada smatrano da je stres uzrok

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #64 poslato: Novembar 26, 2009, 07:05:13 posle podne »
...Da budem iskren, smučio mi se taj izraz od zlonamerne upotrebe. Ne zanima me to "nema dokaza". Dokažite suprotno ili potvrdite. Floskula "nema dokaza" nema nikakvu težinu ni u kom obliku. Izgleda da se farmaceutska aždaja budi.

Upravo to. Ne znaju šta je uzrok, ne znaju kako se leči, ne znaju kako će se razvijati..., ali ZNAJU da nema dokaza.
Ja se jesam primio, probudila mi se nada, želim da ovo bude rešenje..., ali takođe znam da sledi opstrukcija od mnogih nerurologa, farmaceutskih kuća... Zamisli da si neurolog koji se čitav život bavi problemom MS-a i preko noći ti neko dokaže da je većina toga što si radio pogrešno. Zamisli da ti preko noći odlaze povlastice koje si imao, jer se nazire rešenje. A kongresi, seminari, pokloni, putovanja... sve se to smanjuje ili nestaje. Zamisli da si farmaceutska kuća, da ne kažem mafija i da ti odlaze milioni koje si zarađivao na interferonu ili nekom drugom leku za MS.
Sve pada u vodu, jer bi rešenje moglo da bude u običnom balončiću koji širi venu. Pa ja znam nekoliko njih kojima su slične stvari rađene, naravno iz drugih razloga.
Da ne pišem dalje, počinjem da se nerviram. :a12:

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #65 poslato: Novembar 26, 2009, 07:08:58 posle podne »
kako rece jedan naucnik jos uvek se osvaja znanje kada je MS u pitanju
posmatrajmo CCSVI u tom kontekstu

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #66 poslato: Novembar 26, 2009, 07:15:33 posle podne »
Zamisli da si farmaceutska kuća, da ne kažem mafija i da ti odlaze milioni koje si zarađivao na interferonu ili nekom drugom leku za MS.
Sve pada u vodu, jer bi rešenje moglo da bude u običnom balončiću koji širi venu. Pa ja znam nekoliko njih kojima su slične stvari rađene, naravno iz drugih razloga.
Da ne pišem dalje, počinjem da se nerviram. :a12:

Sve što si naveo je realnost. Nama ostaje da vidimo kako će se situacija odvijati i kakvo "oružje" će se upotrebiti.

Vezano za izražene želje o putovanju u Italiju, ako dođe do opstrukcije ovog istraživanja i lečenja, bolja destinacija će biti Kuba. Uglavnom nezavisni od aždaja a zdravstvo na dosta visokom nivou. (imaju najviše doktora po glavi stanovnika - podatak sa neta) ;D

Van mreže gliša

• Član
  • **
« Odgovor #67 poslato: Novembar 26, 2009, 07:18:19 posle podne »
Tauruse potpisujem sve što si napisao,indetično mislimo u vezi ovoga.

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #68 poslato: Novembar 26, 2009, 07:43:24 posle podne »
Tauruse potpisujem sve što si napisao,indetično mislimo u vezi ovoga.

Naravno nisu svi isti, ali u slučaju da ovo zaživi, biće i ovakvih i onakvih. Jednostavno, ima raznih, bar smo se u to uverili.
Ma nek ovo uspe, izaćićemo i sa njima na kraj.

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #70 poslato: Novembar 26, 2009, 08:04:04 posle podne »
MS  Drustvo Engleske namerava da se ukljuci u dalja ispitivanja CCSVI
http://www.mssociety.org.uk/news_events/news/research/ccsvi.html

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #71 poslato: Novembar 26, 2009, 08:15:03 posle podne »

Van mreže Peca_Le

• Član
  • **
  • Grad: Leskovac
« Odgovor #72 poslato: Novembar 26, 2009, 10:03:14 posle podne »
  Kad sam pre desetak godina bio na kontrolnom pregledu (posle prvog primanja kortikosteroida) svratio sam do oca mog prijatelja, inace vaskularnog hirurga. On me je onako, uz kafu malo pregledao (opipivao mi puls, vene na vratu i listovima) i na moju konstataciju da se radi o G35 (encefalitis diseminanta), samo odmahnuo rukom i rekao "ma pusti njih, i oni moraju da 'rane decu". Posle su ga pozvali na operaciju (bila neka saobracajka valjda). Cika Peru ne vidjam cesto, samo jos jednom smo se sreli u prolazu. Decembra idem na magnet, pa cu da ga posetim i porazgovaram o ovome. Samo, jedno mi nije bas jasno: da li je ccsvi uzrok ms ili je to posledica, neki simptom. (priznajem da nisam bas sve do kraja citao i gledao :)).

Van mreže Ha Even

• Zabranjen
  • Pol: Žena
« Odgovor #73 poslato: Novembar 26, 2009, 10:28:53 posle podne »
ima još nešto što nisam na ovim linkovima pročitala (čula),možda je rečeno?
Što je sa lezijama u leđnoj moždini? I kakve veze onda ima vađenje likvora i dokazivanje pronađenim nečim u likvoru da osoba ima MS?
Slažem se da farmaceutska ind.već ima spremna teška oružja da joj ne izmakne jedna od zlatnih koka, ali i udruge nažalost pomažu farmaceutima jer su djelomično od njih i financirane).

Van mreže dragoljub 7

• Član
  • **
  • Osmeh na licu Uvek!
« Odgovor #74 poslato: Novembar 27, 2009, 12:18:47 posle podne »
Ovo bi bilo sjajno . Kod mene je dopler odradjen bez ikakvih promena! dopler sa platio 2000 dinara. nisam hteo da cekam, ono mucno zakazivanje na par meseci.
Kod mene ocigledno uzrok je negde drugde :m3:

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.