Autor Tema: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?  (Pročitano 798033 puta)

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
Odg: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?
« Odgovor #105 poslato: Decembar 02, 2009, 12:17:54 posle podne »
jos kada bi se izbegla drenaza vena, nego neki lek kako bi se vene same otvorile

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
  • Pol: Žena
« Odgovor #106 poslato: Decembar 02, 2009, 12:25:33 posle podne »
Pitam se, dali ovo suzenje, bez razlike dali je steceno ili nasledno, od rodjenja, dali moze da se resi ili ublazi bez operacije..Na pr., stoji swankova dijeta oko izbegavanja masnoca da bi se ne zamastili  krvni sudovi, da krv prolazi normalno. Isto tako i vezbanje pospesuje cirkulaciju i nama treba extra doze kiseonika. I sve dosada nabrojani suplementi za ms i posle ove teorije drze vodu, posto  mozgu ipak trebaju.

P.S. Asja, pisemo u isto vreme za istu stvar :)

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #107 poslato: Decembar 02, 2009, 12:31:15 posle podne »
prvih godina bolesti meni su davali Trental za cirkulaciju
jedno vreme sam pila aspirin
onda ginko
onda price o antioksidantima.....
onda prica o HBO....

sto se tice operacije smatraju je jednostavnom pod lokalnom anestezijom
ali pretpostavljam da sve nosi rizik pa i ta drenaza
ali ako smo u strucnim rukama onda ne bi bilo problema

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #108 poslato: Decembar 02, 2009, 12:35:33 posle podne »
Sve se uklapa...HBO, dijeta, vezbe,...to je jedino sto su dosada zvanicno i govorili...

To Asja:Moze da bude nasledno, prosto predispozicija veca da nesto moze da se javi, ali da to moze da se otkloni. Kao sto je u slucaju ccsvi. Hirurski se problem resava.

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #109 poslato: Decembar 02, 2009, 12:40:13 posle podne »
jos kada bi se izbegla drenaza vena, nego neki lek kako bi se vene same otvorile

Postupak o kome se priča se često primenjuje i to u gotovo ambulantnim uslovima. Moje pitanje kompetentnijim je bilo:
"Kako ženu koja leži na stolu "buše" nekim iglama, a ona ništa, tj. nije pod totalnom anestezijom i trepće".

Odgovor:
"Postupak nije bolan. Možda malo neprijatan, ali ne i bolan. Ona "sajla" ulazi u krvni sud i ne nailazi na receptore za bol, pa stoga i nema bola"

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #110 poslato: Decembar 02, 2009, 12:42:20 posle podne »
prvih godina bolesti meni su davali Trental za cirkulaciju
jedno vreme sam pila aspirin
onda ginko
onda price o antioksidantima.....
onda prica o HBO....

sto se tice operacije smatraju je jednostavnom pod lokalnom anestezijom
ali pretpostavljam da sve nosi rizik pa i ta drenaza
ali ako smo u strucnim rukama onda ne bi bilo problema

I ja sam dobijao Trental, a objašnjenje je bilo da prilikom raspadanja tog leka nešto (ne znam šta) sekundarno utiče na moj problem.

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
« Odgovor #111 poslato: Decembar 02, 2009, 12:52:17 posle podne »
Postupak o kome se priča se često primenjuje i to u gotovo ambulantnim uslovima. Moje pitanje kompetentnijim je bilo:
"Kako ženu koja leži na stolu "buše" nekim iglama, a ona ništa, tj. nije pod totalnom anestezijom i trepće".

Odgovor:
"Postupak nije bolan. Možda malo neprijatan, ali ne i bolan. Ona "sajla" ulazi u krvni sud i ne nailazi na receptore za bol, pa stoga i nema bola"

Mojoj mami su radili kateterizaciju,jer je srčani bolesnik.Da vide da li ima negde začepljenje,i postupak je bio takav.Lokalna anestezija,bez bola samo neprijatnost.Cevčica sa nekom lampicom je išla kroz venu.A krenulo se od prepone.
Mada je kateterizacija komlikovanija od ovoga koliko sam shvatila,ako sam dobro shvatila.

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #112 poslato: Decembar 02, 2009, 10:10:37 posle podne »
Balonska angioplastika: otvara okludiranu ili suženu krvnu žilu; izvodi se postavljajući mali balon u krvnu žilu, koji se onda napuhuje. Koristi se u intervencijskoj radiologiji za uspostavljanje protoka u okludiranim ili suženim krvnim žilama nogu i ruku (periferna vaskularna bolest), bubrega, mozga ili drugdje u tijelu.

Stent: Fleksibilna cijevčica napravljena od plastike ili žičane mreže koja se koristi kod brojnih stanja (npr. za održavanje otvorenom začepljene krvne žile ili drugih putova koji su suženi ili opstruirani zbog tumora ili drugih stanja

izvor
merkur

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #113 poslato: Decembar 02, 2009, 11:32:56 posle podne »

snimak koji pokazuje suzenu venu

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #114 poslato: Decembar 03, 2009, 12:06:42 pre podne »
Chronic Cerebro Spinal Venous Insufficiency

Hronicna slabost vena CNS

mislim da bi ovo bio adekvatan prevod

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #115 poslato: Decembar 03, 2009, 11:03:07 posle podne »
tekst Estona Embrija objavljen u New Pathways gde napominje da je otkrice CCSVI veoma znacajno za razumevanje MS i prvi put je predstavljena metoda gde se tacno moze proveriti da li neko boluje od MS, ali isto tako predvidja da ce borba biti duga i teska od laboratorija gde se sve ispituje do  svakodnevne klinicke primene
naravno, razlog je farmaceutska industrija

http://www.mssociety.org.uk/applications/discussion/view.rm?post_id=838872&id=14320

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #116 poslato: Decembar 03, 2009, 11:11:12 posle podne »
cekala sam sta ce ona da kaze posto je uvek bila bez milosti tumaceci svaku terapju za ms
za CCSVI nije bas takva, kaze cekajmo da vidimo
http://ms.about.com/b/2009/12/01/ccsvi-and-multiple-sclerosis.htm

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #117 poslato: Decembar 03, 2009, 11:14:47 posle podne »
Doppler Haemodynamics of Cerebral Venous Return

http://www.bentham.org/cnr/openaccessarticles/cnr%205-4/006AG.pdf

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #118 poslato: Decembar 04, 2009, 08:30:48 pre podne »
cekala sam sta ce ona da kaze posto je uvek bila bez milosti tumaceci svaku terapju za ms
za CCSVI nije bas takva, kaze cekajmo da vidimo
http://ms.about.com/b/2009/12/01/ccsvi-and-multiple-sclerosis.htm

Ovo je jedan od komentara na tekst koji je Asja postavila. Upravo govori o mogućoj opstrukciji o kojoj smo i mi pričali( boldirani deo teksta). Tekst je preveden uz pomoć GOOGLE TRANSLATOR-a.

1. децембар, 2009 3:04 ам (2) Џорџ каже:
Постоји схоулдн'т буде било какву штету у потрази, а ако постоји блокада протока крви и опасна изгради гвожђа депозита, без обзира да ли је то заиста МС лек или не, изгледа да се нешто што треба посматрати као потенцијално довољно озбиљне да се исправи. Наравно, ту су милијарде профита компаније дроге у опасности, да не помињемо каријере небројених медицинских услуга, истраживачима, и МС подршку групе такође у питању овде. Бити омогућава пун наде да је ово пробој смо сви били молио за, да се ништа од овога не добија на начин да пронађете лек и да овај поступак може да буде брзо доступна свима који ће велику корист од њега.

Takođe, sasvim logična mi je i ova rečenica: "...без обзира да ли је то заиста МС лек или не, изгледа да се нешто што треба посматрати као потенцијално довољно озбиљне да се исправи."

Dakle, zašto bi nešto bilo opasno u ovom postupku? Reč je o "zapušenim" venama i to se otklanja intervencijom koja nije ni obična operacija. Uzmeš Interferon, uzmeš Alemtuzumab, uzmeš neki treći lek i mogući su neželjeni efekti. Ali šta je neželjeni efekat kod proširenja vene koja je zapušena? Mislim, ovo ja na glas razmišljam, kao laik, ali, možda sam glup, ne vidim kako ovaj postupak može da bude "opasniji" od neželjenih efekata prouzrokovanih uzimanjem nekog leka.

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #119 poslato: Decembar 04, 2009, 08:45:18 pre podne »
Inače, poslao sam mail osobi koja nije mala faca u farmaceutskoj korporaciji Lilly u Kanadi. Čekam njeno mišljenje, tj. informacije od nje.
Drugi mail ide danas drugaru koji već duže vreme radi kao lekar u Švedskoj.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.