cekala sam sta ce ona da kaze posto je uvek bila bez milosti tumaceci svaku terapju za ms
za CCSVI nije bas takva, kaze cekajmo da vidimo
http://ms.about.com/b/2009/12/01/ccsvi-and-multiple-sclerosis.htm
Ovo je jedan od komentara na tekst koji je Asja postavila. Upravo govori o mogućoj opstrukciji o kojoj smo i mi pričali( boldirani deo teksta). Tekst je preveden uz pomoć GOOGLE TRANSLATOR-a.
1. децембар, 2009 3:04 ам (2) Џорџ каже:
Постоји схоулдн'т буде било какву штету у потрази, а ако постоји блокада протока крви и опасна изгради гвожђа депозита, без обзира да ли је то заиста МС лек или не, изгледа да се нешто што треба посматрати као потенцијално довољно озбиљне да се исправи.
Наравно, ту су милијарде профита компаније дроге у опасности, да не помињемо каријере небројених медицинских услуга, истраживачима, и МС подршку групе такође у питању овде. Бити омогућава пун наде да је ово пробој смо сви били молио за, да се ништа од овога не добија на начин да пронађете лек и да овај поступак може да буде брзо доступна свима који ће велику корист од њега.
Takođe, sasvim logična mi je i ova rečenica: "...без обзира да ли је то заиста МС лек или не, изгледа да се нешто што треба посматрати као потенцијално довољно озбиљне да се исправи."
Dakle, zašto bi nešto bilo opasno u ovom postupku? Reč je o "zapušenim" venama i to se otklanja intervencijom koja nije ni obična operacija. Uzmeš Interferon, uzmeš Alemtuzumab, uzmeš neki treći lek i mogući su neželjeni efekti. Ali šta je neželjeni efekat kod proširenja vene koja je zapušena? Mislim, ovo ja na glas razmišljam, kao laik, ali, možda sam glup, ne vidim kako ovaj postupak može da bude "opasniji" od neželjenih efekata prouzrokovanih uzimanjem nekog leka.