Autor Tema: Pitam se...  (Pročitano 120569 puta)

Van mreže raca

• Moderator
  • Pol: Žena
Odg: Pitam se...
« Odgovor #120 poslato: Januar 10, 2013, 08:20:07 posle podne »
pa piše ti na nalazu šta trebaš uraditi; krv, urin, možda urinokulturu. To valjda dobiješ ušut u dz.  :m3:

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
  • Dg: MS
« Odgovor #121 poslato: Januar 10, 2013, 08:33:11 posle podne »
da ,ali u dz izvadis npr krv u petak nece nalazi prije pon.  plus ne znam ni kad je moja dr mislim u kojoj smjeni je ,mada ne znam zasto sad prave i oni probleme oko uputa za vadjenja krvi kad je specijalista napisao sta treba ,a kako sam zakomplikovala sve ,a i neurolog to zna pa ce me smjestiti u bolnicu na detaljnije ispitivanje,srce,britisak ...

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #122 poslato: Januar 10, 2013, 09:26:47 posle podne »
i dalje razmisljam ujutru da zovnem dz,pa da izvadim to sto treba pa kad bude gotovo da zovnem dr neurologa  :n16:

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #123 poslato: Januar 11, 2013, 09:28:34 pre podne »
to sam i uradila,bila u dz ,izvadili mi krv,posla u higijenski zavrsila za urino kulturu ,tako sve zavrseno u pon. rezultati,nadam se dobrom  :n14:

Van mreže Pekam

• Novi član
  • *
« Odgovor #124 poslato: Februar 12, 2013, 10:25:17 posle podne »
Pozz, nisam dijagnostikovan sa Ms-om, ali sumljam i na tu bolest, pa imam pitanje:
Sve je pocelo sa takozvanim
fascikulacijama i glavoboljom brzo zatim i tzv. padom stopala(ali vrlo blagim-ustvari slabiji zglob desnog stopala).Pre nedelju dana resim da pogledam i simptone Ms-a i onda mi krenu i trnjenje tabana dlanova i glave,peckanje,ponovna
slabost desne noge,sada u kolenu. Citam da ako Ms krene sa slabom nogom da je to progresivna
skleroza,ako je uopste ona?
To je moje pitanje vama, da li je to tacno?
PS: @sklerozice jesam ja radio MRI glave pre 3 meseca, EMG,EMNG,kicme nisam radio.Ja imam prirodno urodjen tremor i pojacane reflekse svih ekstremiteta,takodje manjak b12 vitamina.
PS:omogucite mi slanje na pp

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #125 poslato: Februar 12, 2013, 10:31:41 posle podne »
Pročitaj temu na koju te naca uputila.
;)

Van mreže Pekam

• Novi član
  • *
« Odgovor #126 poslato: Februar 12, 2013, 10:37:02 posle podne »
Ok, izvinite.
Nisam zeleo nikoga da nerviram.

Van mreže Rina

• Član
  • **
« Odgovor #127 poslato: Februar 13, 2013, 12:57:22 pre podne »
pitam se gde nestadose moji postovi u ovoj temi? :m3:

Van mreže naca

• Global Moderator
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Grad: NBgd
« Odgovor #128 poslato: Februar 13, 2013, 10:01:50 pre podne »

Van mreže Rina

• Član
  • **
« Odgovor #129 poslato: Februar 13, 2013, 03:50:35 posle podne »
aha, ok  :n20:

Van mreže naca

• Global Moderator
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Grad: NBgd
« Odgovor #130 poslato: Februar 13, 2013, 07:25:08 posle podne »
Pozz, nisam dijagnostikovan sa Ms-om, ali sumljam i na tu bolest, pa imam pitanje:
Pre nedelju dana resim da pogledam i simptone Ms-a i onda mi krenu i trnjenje tabana dlanova i glave,peckanje,ponovna slabost desne noge,sada u kolenu. Citam da ako Ms krene sa slabom nogom da je to progresivna skleroza,ako je uopste ona?
To je moje pitanje vama, da li je to tacno?

Pekam,vidi ovako. ;)
Svi smo mi imali neki simptom,a ima ih više različitih,npr problem s vidom,duple slike,zamućen vid etc,trnci,ukočenost nekog ekstremiteta,ma ima svašta još...pa smo se javili neurologu,i prošli masu ispitivanja,nekima od nas prošle godine do utvrđivanja konačne dijagnoze.
Ono što znam je da postoje parametri koji pokazuju da li je ms,ili neka druga bolest.
MR glave ,kičme,evocirani potencijali, lumbalna punkcija,pozitivan nalaz oligoklonalnih traka,višednevna ležanja u bolnici i dodatna ispitivanja po potrebi ...
Jedini savet koji mogu da ti dam,je da se maneš čitanja,nego da se javiš neurologu i s njim dogovoriš oko eventualnih dodatnih ispitivanja,postoji li potreba za njima.

U najkraćem,to bi bilo to  :)

Van mreže Roxi

• VIP
  • MS
« Odgovor #131 poslato: Februar 14, 2013, 12:53:07 posle podne »
Pekam, poslusaj Nacu. Potpuno je u pravu.

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #132 poslato: Mart 13, 2013, 03:49:32 posle podne »
pitam se,pitam?sjutra idem idem kod dr ,ginokologa ,betaferon mi iskljucen isto zbog problema ginekoloskih ,sad opet moram kod tih zbog istih problema, koje su mi ti ljekovi prouzrokovali,e sad ,ako mi iskljuce i to odnosno ovo s.... ,sta cu onda?

Van mreže nomisss

• Novi član
  • *
« Odgovor #133 poslato: April 02, 2013, 07:41:31 pre podne »
Citajuci simptome na ovu temu, vrlo brzo sam sam sebe svrstao u ljude obolele od multipla skleroze. Imam 22 godine, pre 2 meseca iz cista mira mi je javio prekid osecaja u desnoj shaci i desnoj nozi dok sam sedeo za racunarom, ali je bilo samo na trenutak, tipa 4-5 sekundi i odmah se sve vratilo u normalu. Nakon 2 nedelje poceo sam osecati slabost u misicama nogu, bol u zadnjoj lozi, bol u listovima, osecaj umora u ledjima, "isprekidane pokrete" svih ekstremiteta ( pri izvrsavanju pokreta imam osecaj kao da u zglobovima imam zuvchanike), umor prstiju shaka, blage vrtoglavice, nemogucnost fokusiranja ociju na "ono" u sta zelim da gledam, vec gledam kroz "to" imajuci osecaj da se tada oci odmaraju i sto me je na kraju i najvise uplasilo, povremen gubitak motorike u prstima shake pri obavljanju finijih radnji (zakopcavanju rajsfishlusa, kucanju poruka na telefonu, zakljucavanju brave) pogotovu kad su mi shake hladne..  Nakon toga sam se javio lekaru, posetio 2 neurologa, odradili su mi uobicajan neuroloski test i prepisali bromazepam i b complex. Simptomi nisu prestali, imam osecaj da me niko nije shvatio za ozbiljno i pomalo sam uplasen. Jos da dodam da sam u depresiji vec godinu i po dana i da se svi prethodno navedeni simptomi pojacavaju pri bilo kakvom uzbudjenju.

Zeleo bih da mi neko kaze sta je na kraju bilo sa clanom "Mamlaz" jer sam uvideo neke slicne simptome izmedju njega i mene i voleo bih i bio bih zahvalan na svakom odgovoru ili savetu ako imate za mene.

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #134 poslato: April 02, 2013, 10:47:37 pre podne »
pokusaj da nadjs nekog ozbiljnijeg neurologa.Meni su 2 godine davali bromazepame i b komlexe,i pravili me hipohonderom kaad god im kazem da verovatno imam ms..dok nisam imala pad vida,e tad hitno magnetna i ispostavi se da sam bilji strucnjak od njih,na zalost  :n24:

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.