Autor Tema: MS i posao, radno mjesto  (Pročitano 109943 puta)

Van mreže Maka

• Član
  • **
  • Pol: Žena
Odg: MS i posao, radno mjesto
« Odgovor #45 poslato: Decembar 18, 2008, 07:33:21 pre podne »
Ja moj posao cuvam i ne dam ga tim zdravim. >:D

A nesto od kuce, prevodjenje i sl.

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #46 poslato: Decembar 18, 2008, 10:19:59 pre podne »
Povremeno...

Van mreže olja

• Član
  • **
  • Grad: Bg
« Odgovor #47 poslato: Decembar 18, 2008, 04:47:27 posle podne »
Sigurna sam da jedan "bolestan" radnik, može da obavi više posla, nego pet zdravih neradnika koji zauzimaju radna mesta!

Van mreže Tia

• Global Moderator
  • Master of the Universe
« Odgovor #48 poslato: Decembar 18, 2008, 05:26:12 posle podne »
....pa bi znali da mi kazu: pa ja zdrav tesko dolazim do posla sta bi ti tako bolesna trazila.... ;D

Reci im: Pa ti tako zdrav mozes da uzmes lopatu i da kopas, da ides na gradjevinu, a ja ovako bolesna ne mogu, eto zasto trazim posao!

>:D grrrrrrrrrrrrrr

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #49 poslato: Decembar 18, 2008, 09:53:05 posle podne »
Rekla sam ja to malo drugacije: Ajde ti se skloni sa te stolice da ja sednem na nju, nesto me bole noge, da to odmah zavrsim sto si me pitao (posto nije bas najbolje znao rad na racunaru) a ti posto si tako jak i zdrav mozes da nadjes posao kako hoces. Hahahaha! nasmejao se...

Zanimljivo kako ljudi tolerisu neznaje "zdravog"...

Meni bi znali da kazu : Ada, jadna ne bila, sta ce ti da se zamaras bez nuzde?

I tako....meni dosadilo, vreme prolazi, sva sreca sto volim sopstveno drustvo pa mi je retko kad dosadno :)

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #50 poslato: Decembar 19, 2008, 08:14:42 pre podne »
Lepo je druziti se sa sobom, ali od necega mora da se zivi. Meni je posao jako bitan. Jos kad se setim kredita za stan. Ne dam ja svoj posao nikome.

Van mreže Ha Even

• Zabranjen
« Odgovor #51 poslato: Decembar 19, 2008, 08:07:31 posle podne »
Sigurna sam da jedan "bolestan" radnik, može da obavi više posla, nego pet zdravih neradnika koji zauzimaju radna mesta!
točno, pa jel'toga ima i kod vas :-)

Van mreže Peca_Le

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Dg: MS
  • Grad: Leskovac
« Odgovor #52 poslato: Decembar 19, 2008, 08:45:22 posle podne »
:):):) ... to je izgleda usud celog sveta. Znas, ima ona narodna izreka: Sit gladnom ne veruje. To se moze i kazati malo grublje: Zdrav bolesnom ne veruje.
  Ja se sada suocavam sa problemom da vise odradim nego "zdravi", pa me zbog toga malo zezaju ("zatrpavaju" me poslom, a oni "hvataju krivine").

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #53 poslato: Decembar 27, 2008, 01:19:44 posle podne »
Osećam li prizvuk surovosti i "diskriminacije" u vašim porukama? :)

Nikada i nismo svi bili isti po radnom "učinku". Na stranu neradnici, ali ljudi su različiti i nekome nešto "leži" nekome ne. Pogrešan izbor profesije, učinak slab, ali zato nešto drugo, ta ista osoba, radi savršeno.

Vezano za neradnike, ne malo me iznenadilo što i danas kod gazda to postoji. Zapošljavanje preko veza i vezica a sposobnost 0 (nula). To me dovelo do ubeđenja da nije nama komunizam smetao. Jednostavno, takav nam je mentalitet. :)

Van mreže BorisD

• Član
  • **
« Odgovor #54 poslato: Decembar 29, 2008, 10:30:23 posle podne »
Necu da pravim razliku izmedju "zdravih" i onih sa dijagnozom, stvar je u ljudima.
Nazalost ono sto gledam vec 15 godina je nepoverenje. Ljudi koji dodju do necega sto smatraju vrhuncem ili stepenici ka vrhu znaju kako su do toga dosli....Tada smatraju da je neophodno da imaju sve "svoje" ljude na oku. Ako je neko cesto van posla..ili folira ili radi o glavi.

To "folira" izraz jednog osnovnog nevaspitanja i ne ulazenja u problem. Ne kiazem da se treba izociti bolest ali tri recenice od nekoga ili sa neta resavaju proble. Postoji i ono plasenje koje izaziva misljenje "necu ja da budem odgovoran za bilo kakav problem, uostalom sta je to izgleda normalno".  ](*,) ](*,)

Otud i otpor prema trudnicama , ali tu ne zelim da budem vulgaran u objasnjenjima....neka sam cuo...

Van mreže Marko

• Novi član
  • *
« Odgovor #55 poslato: Mart 31, 2009, 11:32:03 posle podne »
Ljudi jel moze samo jedno pitanje , ostalo mi jos malo za zavrsetak vise skole i sad mi je malo frka da li da poslodavcu kazem da imam MS , i da zbog toga cu "sa vremena na vreme" necu biti u stanju da izvrsavam svoje radne obaveze.

Van mreže naca

• Global Moderator
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Grad: NBgd
« Odgovor #56 poslato: Mart 31, 2009, 11:36:51 posle podne »
Ti radiš i završavaš višu,ili kad završiš višu i nađeš posao da li da kažeš,malo pojasni?

Van mreže Tia

• Global Moderator
  • Master of the Universe
« Odgovor #57 poslato: Mart 31, 2009, 11:38:59 posle podne »
Marko na ovu temu smo vec par puta razgovarali i uglavnom smo se slozili da se nista ne govri, bar u pocetku dok se ne stekne poverenje! A i postoji mogucnost da budes ok i da ne moras da izostajes sa posla. ;)

Van mreže naca

• Global Moderator
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Grad: NBgd
« Odgovor #58 poslato: Mart 31, 2009, 11:42:28 posle podne »
Dabome Tia,Marko ništa ne pričaj ,nek je tebi dobro dok možeš da radiš,ako dođe do nekog lošijeg perioda imaš pravo ko i svi na bolovanje i sl.Ne treba unapred razmišljati,šta ako mi se desi da ne mogu.

Van mreže Marko

• Novi član
  • *
« Odgovor #59 poslato: Mart 31, 2009, 11:42:45 posle podne »
Radim od od kuce ( crtam  u AutoCadu ) , ali ostalo mi jos malo ispita do kraja pa razmisljam o zaposlenju . U skorije vreme imam problema sa hodom i govorom pa me sve to brine . Inace imam 29 godina i upisao sam Masinski fakultet sa kojeg sam se prebacio na Visoko elektrotehnisku skolu .Inace moji problemi su poceli 2001 ( bilo ih je i pre ali dijagnoza je tek ustanovljena 2005 ) .

Pozdrav svima

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.