Autor Tema: MS i posao, radno mjesto  (Pročitano 109531 puta)

Van mreže bandja

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
Odg: MS i posao, radno mjesto
« Odgovor #30 poslato: Decembar 15, 2008, 05:18:15 posle podne »
 Moj savet,ako mozete radite,mada po zakonu od 2006 nemozete da dobijete otkaz,zato ko ima dijagnozu MS iako radi ili hoce da radi treba da uzme tudju negu i pomoc,to je jedan stiit i u drzavnoj i u privatnoj firmi jer te firme imaju olaksice.

Van mreže Maka

• Član
  • **
  • Pol: Žena
« Odgovor #31 poslato: Decembar 15, 2008, 07:48:26 posle podne »
Moj savet,ako mozete radite,mada po zakonu od 2006 nemozete da dobijete otkaz,zato ko ima dijagnozu MS iako radi ili hoce da radi treba da uzme tudju negu i pomoc,to je jedan stiit i u drzavnoj i u privatnoj firmi jer te firme imaju olaksice.
Nisam te bas shvatila. Ko ima MS ne moze da dobije otkaz? Da li sam dobro shvatila?

Van mreže bandja

• Član
  • **
« Odgovor #32 poslato: Decembar 15, 2008, 08:49:16 posle podne »
2006 je izsao zakon o invalidima,po kom su zasticeni i od otkaza,MS sam rekao da treba da se uzme tudja nega ili stepen invalidnosti,ja poznajem dosta MS-vaca koi rade i primaju tudju negu.

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
  • Dg: MS
« Odgovor #33 poslato: Decembar 15, 2008, 09:56:08 posle podne »
i ja sam o tome razmisljala,u smislu samo da mi je da se maknem iz kuce,jedino sto mene drzi kuci je sto ja ovdje tacnije u bg-u nemam kome djecu ostaviti ako se razbole,osim da uzimam bolovanja a i kako ste rekli ako ne uspijem tj ako ne nadjem na razumijevanje najlakse je napustiti.pokretna sam ,mlada sam ,radila sam dugo u racunovodstvu,komercijali,za posao kao posao bi se lagano uhodala samo jos da skockam neke kockice kod kuce,sto je meni najteze,i da im pokucam na vrata.

Van mreže BorisD

• Član
  • **
« Odgovor #34 poslato: Decembar 15, 2008, 10:06:23 posle podne »
Mene je direktor proglasio tehnoloskim viskom i od 01.01. nemam posao....

To sve posle dva bolovanja od po mesec dana zbog MS (maj i oktobar/novembar, ne bas vesele situacije, ranije opisane). Pre nego sto sam zaposlen bilo je poznato da imam MS. Zakon je nesto na papiru a realnost je drugo. Imam u familiji veoma dobrog advokata koji mi je rekao da me nijedan zakon ne moze zastiti.

Ja verujem da je po zakonu tako ali u reaalnosti to i nije tako.... >:(

Van mreže gliša

• Član
  • **
« Odgovor #35 poslato: Decembar 15, 2008, 10:23:46 posle podne »
У фирми за коју сам водио посао радила је и супруга ,радила је док је могла.Послије иако није радила добијала је пуну плату као да ради и била осигурана.Нажалост љетос је та фирма отишла у стечај.Стварно су били коректни и никад нису правили проблем око тога.

Van mreže naca

• Global Moderator
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Grad: NBgd
« Odgovor #36 poslato: Decembar 15, 2008, 10:58:32 posle podne »
I ja sam bez posla kao višak mogla da ostanem te 2006,ali sam uspela da ih nateram,da mi daju ikakav posao samo da imam neki.S konja na magarca,al i to je posao.
Od prošlog novembra sam na bolovanju i čekam invalidsku penziju.
Majo ako imaš priliku za posao prihvati je,teško se dolazi do posla.

jedino sto mene drzi kuci je sto ja ovdje tacnije u bg-u nemam kome djecu ostaviti ako se razbole,osim da uzimam bolovanja

Naći ćeš rešenje i nemoj unapred misliti o tome.

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #37 poslato: Decembar 16, 2008, 07:57:16 pre podne »
Ako sada zivite od primanja tvog muza, onda ti se isplati i da pola tvoje plate dajes nekome za pomoc u kuci i da pricuva decu kada su bolesna, a da ti odes da radis.
Mislim da bi ti prijalo. U krajnjoj liniji i da upoznas neke stvarne ljude u BG, a ne samo ove iza ekrana.

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #38 poslato: Decembar 16, 2008, 11:32:14 pre podne »
Nikada nisam radila i kada sam mogla jer kada bih pomenula svi bi me u cudu pogledali a pogled je govorio : Da radi? Ma, pusti proci ce je ta faza...

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #39 poslato: Decembar 16, 2008, 12:12:16 posle podne »
Ko te tako pogleda? Tvoja porodica, prijatelji, okolina?
Zasto covek ne bi radio, ako na taj nacin ne steti svome zdravlju.

Van mreže naca

• Global Moderator
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Grad: NBgd
« Odgovor #40 poslato: Decembar 16, 2008, 12:21:22 posle podne »
Ja sam počela da radim odmah iz srednje škole,da budem materijalno nezavisna.Taman posla da me izdržavaju,bilo bi me sramota da im tražim novac za bilo šta.

Van mreže BorisD

• Član
  • **
« Odgovor #41 poslato: Decembar 16, 2008, 10:40:56 posle podne »
Radim od 1991. (istina dijagnoza utvrdjena tek 2004.) ali od kako imam saznanja od cega sam i koliko bolan svaki put kada se sa bolovanja vratim na radno mesto smatram da sam ostvario VEEELIKUUU pobedu. I zbog toga manijacki pokusavam da se "uglavim" negde kako bih nastavio sa pobedama.

Istine radi to su pobede koje ja osecam i zbog njih se ja osecam dobro. Uz mene to osecaju najvise moji najblizi i ponosni su kao i ja..

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #42 poslato: Decembar 17, 2008, 11:09:38 pre podne »
Ko te tako pogleda? Tvoja porodica, prijatelji, okolina?
Zasto covek ne bi radio, ako na taj nacin ne steti svome zdravlju.
Svi zajedno.

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #43 poslato: Decembar 17, 2008, 11:25:14 pre podne »
Asja, ima li sanse sada da radis?

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #44 poslato: Decembar 17, 2008, 10:32:48 posle podne »
Ne, jer sam ja u medjuvremenu oslabila sa zdravljem. A i sto je cudno, pravim konkurenciju zdravima, u pocetku nisam bas verovala tome ali posto zivimo u teskim vremenima svako je svakom konkurencija....pa bi znali da mi kazu: pa ja zdrav tesko dolazim do posla sta bi ti tako bolesna trazila.... ;D

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.