Koliko ja znam zvanicna dijagnoza se ne moze uspostaviti bez MRI i punkcije, odnosno analize likvora na neke tri stvari, sad sam zaboravila.
Zato mi je cudno da niste radili jednu od ove dve stvari.
Ja sam magnet radila 2 puta, i meni je receno da ga treba raditi s vremena na vreme, da bi se pratio razvoj ili povlacenje lezija. I to mi je reklo vise lekara.
A sad sto se tice nauke. Cinjenica je da nema leka, jer se ne zna ni uzrok, ali opet ne mogu da joj ne zahvalim kada me je iz uzasnog napada vratila kortikosteroidima ili kada mi pomogne vitaminima kada su manji problemi u pitanju.
Ja verujem da u prirodi postoji lek za svaki problem. Na to me je navelo posmatranje macaka i pasa kada se razbole i kada sami njuskaju po travi i traze odredjene travke koje ih lece. To sam gledala na selu. I stvarno se oporave i ako se pre toga danima vuku. Ali mislim da su ljudi tu granu zapostavili i da se svi pouzdamo najvise u nauku, odnosno medicinu i farmaciju.
Ali, da budem iskrena, ja se stvarno nadam da je lek za nas tu negde iza coska (iako nemam ni jedan dokaz za tu nadu).

Sta ces, zato valjda kazu da nada i umire poslednja.