Uz rizik da dobijem razne osude, ovog puta ću komentarisati. Do sada nisam hteo da ostavljam komentare iz dva razloga. Prvi, Vaš start na forumu koji mi se nije dopao i drugi, javno pisanje o nečijoj porodici.
E taj drugi razlog mi je mnogo zasmetao. Po mom shvatanju prijateljstva, Vi ste izašli iz okvira dozvoljenog u odnosima između prijatelja. Način pisanja o dotičnoj majci može postaviti i pitanje da li neka socijalna služba treba da se pozabavi sa tom porodicom i tim detetom. Mislim da niste ni razmišljali o težini svojih napisanih reči.
Ličnog sam mišljenja da ste od početka krenuli pogrešnim putem. Po mom, nestručnom, mišljenju, ovde je pomoć pre svega, trebala ta majka. Do tog mišljenja dolazim zbog toga što mi logika govori da svakome zatreba pomoć, pogotovo kada se sam bori sa nekim dugotrajnim problemom, što je ovde vrlo evidentno. Umesto toga, Vi ste se fokusirali na dete da bi nakon nekog vremena napisali
"Ovo nisam očekivala!Ruža neće da jede, neće da ustane iz krevete ako ja nisam pored nje.Meni nije teško ali ipak i ja imam porodicu.".
A šta ste očekivali? Preuzmete ulogu majke, vaspitača ili terapeuta i kada se setite da i Vi imate život koji ne može da trpi odricanje zbog pažnje koju posvećujete tuđem detetu, da se samo okrenete i odete? Ni životinja se ne uzima da bi se vlasnik malo poigrao pa je posle izbacio kada mu dosadi ili kada mu naiđu druge obaveze, a ne dete.
I dokle vas je to dovelo? Da na onoj osobi, kojoj stvarno treba pomoć, Vi primenite fizičku silu. Svaka čast.
Da ne bude zabune, do tog zaključka dolazim samo na osnovu Vaših reči a iskrena želja da se pomogne bi Vas sve odvela, recimo ovde:
http://www.downsindrom.org/Jaka organizacija i podrška, pretpostavljam, imajući u vidu da dugo postoje.
Nadam se da ćete ovo moje pisanje shvatiti i prihvatiti kao sugestiju.