Autor Tema: Pogled unazad - naše priče  (Pročitano 322774 puta)

Van mreže Nesli

• Moderator
  • Pol: Muškarac
  • Quidquid latine dictum sit, altum videtur :D
  • Grad: Novi Sad
Odg: Pogled unazad - naše priče
« Odgovor #300 poslato: Decembar 07, 2010, 12:56:27 posle podne »
 mali1 mali1 mali1

Van mreže Ena

• VIP
  • Pol: Žena
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
« Odgovor #301 poslato: Decembar 07, 2010, 01:01:30 posle podne »
Smetaju mi dnevni simptomi sto je normalno ali ne vladaju vise sa mnom i mojim vremenom...
Bravo. :ye1:
Ja se prevrnula preko glave. Radi se neka vezba i ja op, op, dizi noge i kad ono kolut :)hah
:)hah Dobra si.

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #302 poslato: Decembar 07, 2010, 02:13:25 posle podne »
 :ye1: Mako,svaka cast za kolut..sad si mi dala ideju da probam da li bih ja mogla kolut..kao u dobra stara vremena  ;)

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #303 poslato: Decembar 07, 2010, 02:20:09 posle podne »
I meni isto.Ako me nema ovde polomila sam se. :n11:

Van mreže tatijana

• Član
  • **
« Odgovor #304 poslato: Decembar 07, 2010, 02:22:59 posle podne »
Ena.........ziva li si??? :sad: javi se!!!   :m1:.... :o  :(

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #305 poslato: Decembar 07, 2010, 02:24:56 posle podne »
Još nisam probala,čekam da dođe Antonio da me odpetlja ako se zapetljam. :)hah

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #306 poslato: Decembar 07, 2010, 02:46:00 posle podne »
Nije to bio pravi kolut. Bolje cekaj Antonija.
Nemojte posle mene da krivite. same ste htele :)hah

Van mreže dusica252

• Član
  • **
« Odgovor #307 poslato: Decembar 24, 2010, 02:00:41 posle podne »
Prvi deo

Zdravo svima! Tu sam ja uvek sa vama,ali ćutim.Svakog  jutra sa vama pijem kafu i znam sve o vama.Drago mi je da postojite i nadam se da ćemo se družiti i ubuduće,ali drugim povodom...
Čitala sam sve vaše priče,ali moja se malo razlikuje.Iskreno,očekivala sam neku boleštinu,ali baš ovo...nisam!

Prošle godine u julu,primetim na licu da sam ostarila.Desni kapak se spustio i leva brazda na licu je dublja.Nisam se potresla,za to ima rešenja,ali sačekaću zimu,da se bavim time,jer je sada leto imam preča posla.
Dođe zima,februar,tekuća godina...
Zaboli me grlo.Odem kod lekara opšte prakse,ona me uputi na ORL,jer je sigurna da treba da vadim krajnike.Tako i uradim.Lekar specijalista prof.na fakultetu,načelnik,mr..) jedan veoma neprijatan i krut čovek,konstatuje da imam promenu na korenu jezika,ali ne može ništa precizno da kaže,dok ne izvadi.Odem po drugo mišljenje,dijagnoza-CA. :(
Treći lekar,navuče rukavice,zaskoči me,zasuče rukave,zavuče ruku -Ne,nije to Ca,to je cista veličine kuvanog žumanceta i pošalje me na operaciju.Magnet pokaže pravilne uvice,koje odgovaraju cisti i odem na operacioni sto.Svo to vreme ( do konačne dijagnoze traje 2 nedelje) i šta da vam kažem: Nema spavanja,nema hrane,nema ničega više.Razmušljam gde je najbolje da se sahranim.Odlučujem da to bude blizu kuće,a ne u gradu u kome sada živim sa mužem.

Operacije prođe uspešno,ja ko zmaj ( naročite posle konstatacije hirurga,da sam imala ludu sreću,jer po statistici samo 0,3 procenata ljudi ima cistu,sve ostalo je "ono" vrlo maligno)
Nakon operacije desni ugao usana mi je spušten,ali" proći će to",pa zaboga,tu sam imala otok od reza.Prolaze dani,a ja odlazim kod kozmetičara na " remont",mezoterapija,peglanje i ta sranja.Keže ona: može,ali vi prvo idite neurologu,mislim da vam je povređen neki nerv pri operaciji.
Gospođe neurolog me pita,da li mi možda nisu rekli,kad sam radila magnet,da imam nešto na mozgu? Odgovaram,da sam snimala vrat,a ne mozak,i ne znam,da li uopšte i imam mozak!Dobijem Milgamu C i odem.

Van mreže dusica252

• Član
  • **
« Odgovor #308 poslato: Decembar 24, 2010, 02:13:40 posle podne »
Drugi deo

U međuvremenu,krene desna noga,da me ne sluša.Krenem po internetu da tražim dijagnozu i dobijem odgovor : MS!
Odem kod drugog neurologa,pregleda me i dobijem dijagnozu da sam:depresivna,postraumatski sindromaksiozna,panični napad itd.Ocrnio me je! Dobijem antidepresiv i antiepileptik.Na moje pitanje,da li je to MS,dobijem odgovor: Gde se uvati za najgore!

Nakon mesec dana,odem kod trećeg,EMG uredno,na magnet...Dalje znate i sami...
Noga je prestala da me koči,ali sam završila na klinici.Primam kortikosteroide od čega i dan danas ne mogu da se oporavim,jer posle toga,više ništa nije isto.Pre pet dana sam dobila bolove u nogama,a nemam kome da se obratim.Lekari ovde( živim u Novom Sadu),ne daju nikakvu nadu,niti rešenje,jednostavno,bolest je takva,različita,pa kako bude.Kupujem suplemente,bacam pare,ostrvili su se na mene " hoće da mi pomognu" i prodaju mi neke stvari koje puno koštaju,bez imalo griže savesti,a meni sve gore i gore! Vid mi je solidno oslabio,šta da vam priče,čak me i dupe boli!
Išla sam i na reiki,reiki majstor,ne može da veruje,kaže da sam beton! Počela sam da koristim i MMS ( pročitajte o tome na internetu),pa ako je ova nemam od virusa,to će pomoći,valjda.

Juče sam išla da mi urade horoskop,jer sam nemoćna u ovom svemu...Čekam Niš,i nemam pojma kad ću stići na red...Danas pročitam,da su pronašli protein,koji obnavlja mjeljin...Možda nam obnove...

Uf,sada mi je mnogo lakše!

Pozdrav za sve od mene

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #309 poslato: Decembar 24, 2010, 02:20:44 posle podne »
Dušice,ovde ćeš uvak naići na razumevanje i podršku.Tu smo svi da pomognemo jedni drugima bar lepom rečju,jer ta lepa reč znači mnogo.
Nemoj nikada misliti da imaš nešto najgore,jer uvek od goreg ima gore.Ta misoa me drži sve ove godine koliko se družim sa ms. :)
Zato glavu gore i nadam se da će uskoro stići i poziv iz Niša,svima koji čekaju. :ok:

Van mreže dusica252

• Član
  • **
« Odgovor #310 poslato: Decembar 24, 2010, 02:40:26 posle podne »
Znam draga Ena,zato sam ovde :n23:

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #311 poslato: Decembar 24, 2010, 02:43:23 posle podne »
Znam draga Ena,zato sam ovde :n23:
Na pravom si mestu. :a3:

Van mreže tatijana

• Član
  • **
« Odgovor #312 poslato: Decembar 24, 2010, 03:15:16 posle podne »
Dusice,dobro nam dosla  :a5:  i nastavi da se druzis sa nama  n32

Van mreže dusica252

• Član
  • **
« Odgovor #313 poslato: Decembar 24, 2010, 03:40:47 posle podne »
Tu sam ja,dosadiću vam,garant!
Evo me na poslu,pijem kafu sa vama,pred fajront...Još da je dozvoljeno pušenje,pa da zapevam! :n17:

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #314 poslato: Decembar 24, 2010, 04:24:22 posle podne »
Išla sam i na reiki,reiki majstor,ne može da veruje,kaže da sam beton!

Uf,sada mi je mnogo lakše!

Pozdrav za sve od mene

Šta u ovom slučaju znači "beton"? :)

Pozdrav i za tebe.  :n23:

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.