Autor Tema: Lekari  (Pročitano 86085 puta)

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
Lekari
« poslato: Februar 21, 2007, 10:12:06 posle podne »
Citat: vino58
Cini mi se da su lekari samo dobro placeni"bogovi". Ako imamo para, onda ima i pomoci i pomagala... Uzasavajuce...

Van mreže Tia

• Global Moderator
  • Pol: Žena
  • Master of the Universe
Odg: Lekari
« Odgovor #1 poslato: Februar 21, 2007, 10:12:16 posle podne »
APSOLUTNO si u pravu!!! To sam jako dobro osetila na svojoj kozi i imam trajne posledice zbog toga!
U svom bogatom iskustvu sa lekarima naisla sam na DVA lekara koja su savesno lecila a nisu ni trazila ni htela da cuju za novac!

Ako ti nekako mi mozemo pomoci svojim iskustvom ili mozda proporukom za nekog ok doktrora slobodno reci!

Dobrodosla na sajt i veliki pozdrav!

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #2 poslato: Februar 21, 2007, 10:13:16 posle podne »
Citat: vino58
Imam OK lekarku opste prakse. Bez MR odredi dijagnozu. Saslusa me UVEK! Ali SPECMENI...
Katastrofa. Pokusavaju svoje nesnalazenje u MS prikriti "mudrim": mmmh, da da da...aha... A ja kao tele, samo sto ne muuuuu...
Ne slusaju sta im govorimo jer to nije opisano u njihovim brosurama...

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #3 poslato: Februar 21, 2007, 10:14:16 posle podne »
Sa specijalistom na KC nisam imao problema čak suprotno. Sve reči hvale za njega. Jedino specijalista u domu zdravlja koji mi je rekao da idem da igram košarku je ..   :evil:

Van mreže amia

• Član
  • **
  • Noli turbare circuloc meos
« Odgovor #4 poslato: Jul 31, 2007, 08:57:16 posle podne »
:affraid: kakvi komentari o prof.levicu posto sam isla i kod njega privatno

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #5 poslato: Avgust 01, 2007, 01:18:01 posle podne »
Citat: amia
:affraid: kakvi komentari o prof.levicu posto sam isla i kod njega privatno
Meni je on OK. Problem je sto ne radi vise jer je u penziji, samo privatno, pa moras da imas i lekara na klinici, kada ne daj boze zatreba.
Ali uvek idem kod njega kada imam ozbiljna pitanja.

Van mreže leptirica

• Član
  • **
  • Postavi sebi nemogući cilj!
« Odgovor #6 poslato: Novembar 08, 2007, 01:06:02 pre podne »
Imam samo reci hvale za doktora Levica...

Van mreže Peca_Le

• Član
  • **
  • Grad: Leskovac
« Odgovor #7 poslato: Januar 31, 2008, 12:55:56 posle podne »
   Posle mukotrpne :) borbe sa administracijom (licilo je na Don Kihota) danas sam bio na kontroli kod lekara na niskoj klinici. Rezultati raznih pretraga su ok. i pregled (osnovni neuroloski) je prosao dobro. Cak su se neki simptomi (n.p.r. nistagmus kod oka) povukli ! Ja se subjektivno osecam bolje. E sad, da li je ovo zatisje pred buru, ne znam. Ja bih voleo da nije.
    Razgovarao sam i sa doktorom o nekim novim dostignucima u medicini, prevashodno u lecenju MS. Lek za MS JOS NIJE PRONADJEN !!! , a ka' ce jos se ne zna :). On je bio na nekim simpozijumima u Rusiji , na kojima su razmatrane neke metode lecenja nekih simptoma MS. Radi se o leku koji se aplicira intravenozno 2x godisnje i "traje" do 5 godina. Vrlo je slican interferonu, koji je jedini do sada priznat u svetu (sa svim svojim nuspojavama i ostalim).
     Dr je cuo za "Enkorten", ima referat o njemu u svom kompjuteru, ali ne moze sa sigurnoscu reci da je to TO jer lek, osim u BiH nije priznat nigde u svetu, iako ga mnogi lekari prepisuju kao terapiju za MS. ( Da bi neki lek bio "priznat" potrebno je  dokazati njegovu ponovljivost t.j. ako na primer ja napravim neko jedinjenje u Srbiji, mora ga sintetizovati na isti nacin i pod istim uslovima i neko na Severnom polu, i da se pod takvim uslovima ponove rezultati, recimo, klinickih ispitivanja ako je rec o leku.)
      Takodje, dr mi je rekao i da se u Srbiji ispituje paleta od 5 -6 leka koji su efikasni kod nekih drugih obolenja, ali se pokazalo da mogu suzbiti i neke MS simptome (spazam, na primer), i da oni cekaju "administraciju", pa da budu stavljeni u promet.
      O maticnim celijama mi je govorio sve najbolje. Medjutim, tehnologija "industrijske proizvodnje" istih jos nije pronadjena. Inace, kaze da su maticne celije buducnost, bliska!
      I tako, rec, po rec dodjosmo do apiterapije. Pricao mi je o iskustvu svoje pacijentkinje, koja nije osetila neko poboljsanje od ujeda pcela, ali ni pogorsanje. To je individialno. Ruski naucnici rade na izolovanju supstance iz pcelinjeg otrova koja "navodno" ima uticaj na MS.
      Za par meseci ponovo idem na kontrolu, pa cu ponovo popricati sa doktorom.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #8 poslato: Januar 31, 2008, 04:50:17 posle podne »
Bravo Peco. Lep izveštaj a posebno me zainteresovao onaj referat iz razloga što nam je Enkorten nekako blizu, odnosno bliže tački prelamanja (valja-ne valja) od lečenja matičnim ćelijama i drugim lekovima koji su u ispitivanju. Zna li se poreklo tog referata?  ;D
Sadržaj?  :-[

Van mreže Peca_Le

• Član
  • **
  • Grad: Leskovac
« Odgovor #9 poslato: Februar 02, 2008, 08:09:05 posle podne »
   Mislim da su to razni materijali sa simpozijuma u Rusiji. Nisam siguran, mislim.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #10 poslato: Februar 02, 2008, 11:15:01 posle podne »
Štetaaaa. Mislim da bi mnogo značilo da se zna tačan izvor. Ali dobro, lepa je vest da lekari počinju da "čuju" o tome.

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #11 poslato: Jul 31, 2008, 12:51:05 posle podne »
Moze li preporuka za neurologa za VMA.
Nije za mene. Kod jedne rodjake sumnjaju na lajmsku bolest, mada meni ne zvuci tako.
Ali nisam ja lekar.
I ako moze ime lekara iz Klinickog koga su Skler i jos neki hvalili.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #12 poslato: Jul 31, 2008, 05:06:38 posle podne »
Lajmska - infektivna klinika.
VMA - ne znam.
Klinički centar - Neša Stojsavljević.

Van mreže BsAs

• Član
  • **
« Odgovor #13 poslato: Jul 31, 2008, 05:09:34 posle podne »
Klinicki centar - Dragan Pavlovic

Van mreže Sijedi

• Član
  • **
« Odgovor #14 poslato: Jul 31, 2008, 09:03:34 posle podne »
        Dr je cuo za "Enkorten", ima referat o njemu u svom kompjuteru, ali ne moze sa sigurnoscu reci da je to TO jer lek, osim u BiH nije priznat nigde u svetu, iako ga mnogi lekari prepisuju kao terapiju za MS. ( Da bi neki lek bio "priznat" potrebno je  dokazati njegovu ponovljivost t.j. ako na primer ja napravim neko jedinjenje u Srbiji, mora ga sintetizovati na isti nacin i pod istim uslovima i neko na Severnom polu, i da se pod takvim uslovima ponove rezultati, recimo, klinickih ispitivanja ako je rec o leku.)

Ovo je u svakom slucaju realan i posten odnos nekog ljekara prema nekom novom lijeku (u ovom slucaju Enkorten).
Svaka cast Peco na izvjestaju, ti si vjerovatno jedan od malobrojnih sretnika koji imaju priliku izmijeniti toliko recenica sa svojim DR.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.