Autor Tema: Lekari  (Pročitano 86121 puta)

Van mreže gliša

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
Odg: Lekari
« Odgovor #30 poslato: Januar 28, 2009, 06:53:27 posle podne »
Ima svašta i dobrih i loših.Mada se kaže nikad ne reci nikad,supruga kaže nikad više u studiju.

Van mreže olja

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • Grad: Bg
« Odgovor #31 poslato: Januar 28, 2009, 07:43:38 posle podne »
Kako sam zamrzla doktore zbog tog njihovog bahatog stava prema pacijentima.

Šta da kažem čitali ste moje priče...  :'(

Van mreže Roxi

• VIP
  • MS
« Odgovor #32 poslato: Januar 28, 2009, 08:04:26 posle podne »
ma, verovatno ni njima nije lako.... razlika je u tome sto smo mi bolesni, a oni zdravi.

Van mreže Goga

• Član
  • **
« Odgovor #33 poslato: Januar 28, 2009, 08:12:15 posle podne »
ma, verovatno ni njima nije lako.... razlika je u tome sto smo mi bolesni, a oni zdravi.
Nista ih ne opravdava Roxi >:D

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #34 poslato: Januar 28, 2009, 10:25:11 posle podne »

Pa vecini u ovoj zemlji nije lako. Brate mili, ako ti se ne svidja posao lekar ili mislis da si lose placen, menjaj posao ili se zali, ali nemoj na meni/nama da se izivljavas. Svacije strpljene ima granicu. Posle se iznenadis kad procitas u novinama da je nekom puk'o film.

Problem je i u pacijentima. Gledam, tamo u bolnici, svi manji od makovog zrna, uplaseni, snishodljivi... Normalno je to, zavise ljudi od tih istih lekara, nece da se zameraju. Onomad kad sam lezao tamo na ispitivanjima, jedno jutro ulece sestra i dere se, ustaj, zatezi krevete, ide vizita. I ja joj lepo kazem, nemoj niklad vise da si se drala na mene, a na ostale, ako ti dozvole, slobodno. I j****a te vizita, bas me briga sto idu i sta ce da kazu ako mi krevet nije zategnut.
I tako, mi mu lepo dodjemo kao odlicni za istresanje sestara, za istresanje doktora..., dobro da i cistacica ne pocne da mi lupa cvrge.

I sve to bih ja mogao da podnesem da nije u pitanju moje zdravlje (naruseno)..., da nije u pitanju bilo cije zdravlje.

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #35 poslato: Januar 28, 2009, 10:25:40 posle podne »
Realno gledajuci sto se tice Ms-a doktor vremenom postane suvisan. Naime, naucite godinama sta sve Ms moze i ne moze, pa se upravljate. A sto se tice studija treba ih zabraniti zakonom. Pre neki dan procitam na jednom stranom komzmetickom preparatu da nisu upotrebljavane zivotinje prilikom ispitivanja pomade da bi se tako utvrdila njena (ne)skodljivost, i firma to stampa na proizvodu kao svoju prednost i humanost jer ce izmedju ostalog taj proizvod imati bolju prodaju.

farmaceutska industrija  velikim delom svoje proizvodnje nanosi vise stete nego koristi, odnosno u svetu imamo sve vise bolesnih sto je i njena zasluga.

Van mreže cecam

• Član
  • **
« Odgovor #36 poslato: Januar 29, 2009, 02:36:51 posle podne »
Asja uz duzno postovanje , ali su ti stavovi malo preradikalni sto se tice lekara. Ako nam nisu potrebni , zasto onda u opste idemo kod njih i po dijagnozu ?! Ili smo mi bolji i dijagnosticari i terapeuti ?!
Ja moram reci da imam izuzetno dobro iskustvo sa mojim neurologom Dr Miletom Krkljesom sa novosadske neurologije. Covek koji i pored svojih zdravstvenih problema , nadje vreme i brigu za svakog svog pacijenta.Kojemu nikada nije problem da saslusa , da informacije koje nas interesuju , kod koga se ne ceka na red. Ako ima vise pacijenata u isto vreme koji su dosli kod njega na pregled , prednost uvek daje onome ko je losije. Koji se od kuce , telefonom , u svoje slobodno vreme , raspituje za stanje pacijenata. Koji ima jedan vanredan odnos prema svakom , pun postovanja i uvazavanja. Kod njega pacijent nije statistika , broj , zamorce , posao- on pacijenta gleda kao osobu , licnost , coveka iu potpunom smislu te reci . Nadam se da ima jos takvih lekara i takvih iskustava sa njima. Ne kazem da i ja nisam imala i losih iskustava sa lekarima , ali puno vise sam imala onih dobrih , nego losih.

Van mreže talas

• Član
  • **
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
« Odgovor #37 poslato: Januar 29, 2009, 03:26:48 posle podne »
Ja eto imam srecu sa lekarkom opste prakse koja je predivna i dobar dijagnosticar, a boga mi i sa neuroloskinjom od prvog susreta pa sve do sad otvorena, vedra, uvek raspolozena da odgovori na sva moja pitanja rastumaci sve papire...
naravno naglasicu da su mi svi sestre na odeljenju (jedno 10 njih) rekle da imam srece sto sam kod nje dosla jer bi me mnogi sa mojim ne klasicnim simptomima vratili kuci...a ona se stvarno polomila oko mene
Ni jedna od njih mi nije nikad nista trazila...u to ime zivele one meni :cheers:

Van mreže naca

• Global Moderator
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Grad: NBgd
« Odgovor #38 poslato: Januar 29, 2009, 03:46:05 posle podne »
I moja DR opšte prakse je ok uvek ima vremena za mene,al sa neurolozima nisam imala tu sreću,no dobro,ne može sve idealno da bude  ;)

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #39 poslato: Januar 29, 2009, 04:09:14 posle podne »
zato sam ja izmijenjala silom prilika dosta doktora,doktor opste prkse  iz pg-a je bio malo cudan ali kad je cuo da bolujem od ms-a pukao je i bacio moj karton ,sav ljut zasto bas ja,a neurolog mi je isto bio ok prema meni  znala je da me  smjesti u bolnicu i na  dva dana da bi mi istom prilikom uradil mr da ne bi cekala mjesecima a ovdje imam dr  opste prakse koja me tjera da se priklonim alternativnoj medicini ali ja nisam neki pristalica  alternative ali to je moja licna stvar a nerolog vidjela sam je jedanput kada sam bila ljetos na pulsnoj i sada cu ponovo za koji mjesec...

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #40 poslato: Januar 29, 2009, 05:18:36 posle podne »
Moji neurolozi u Novom Sadu su super.Sa njima mogu lepo da popričam i čak i da se našalim.
Primer; Kada mi je  moj izabrani neurolog rekao da na kontrolu dođem kod kolege,pošto on neće biti tu i rekao mi njegovo prezime,ja ga zamolim da to napiše što je on i uradio.Ali ono što je nasmejalo i Doktora i sestru i mene je to što sam ja rekla na akcentu novosađana "molim vas napišite štampanim slovima da mogu razumeti" (jer je prezime neobično).Naravno kroz smeh je to uradio i svaki put kad dođem podseti me na tu rečenicu i kaže da ne znam da pričam kao on iako sam blizu N.Sada.
Uglavnom moji su neurolozi super i kao lekari i kao ljudi.

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #41 poslato: Januar 29, 2009, 06:35:43 posle podne »
Ako nam nisu potrebni , zasto onda u opste idemo kod njih i po dijagnozu ?! Ili smo mi bolji i dijagnosticari i terapeuti ?!

Asja je rekla vremenom, a ne od starta.
Realno gledajuci sto se tice Ms-a doktor vremenom postane suvisan. Naime, naucite godinama sta sve Ms moze i ne moze, pa se upravljate.

Naravno da neko mora da nam postavi dijagnozu. Mada, vecina nas je godinama lutala do dijagnoze.
Slazem se sa Asjom.

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #42 poslato: Januar 30, 2009, 01:40:58 posle podne »
Naravno da nisu svi lekari isti i da ima i ovakvih i onakvih primera.
I naravno da nam trebaju za mnogo toga.
I naravno da ne mozemo bez njih, iako vremenom mnoge stvari shvatimo i sami.

Ali, posto jos uvek niko ne zna uzrok MS-a. Posto se svi slucajevi razlikuju jedan od drugog. Posto jos uvek nema potpuno efikasnog leka...
Uzevsi sve ovo u obzir, mislim da se pojedinci previse q...e, a ne znaju da lete.

Van mreže cecam

• Član
  • **
« Odgovor #43 poslato: Januar 30, 2009, 02:43:39 posle podne »
Naravno da nisu svi lekari isti i da ima i ovakvih i onakvih primera.
I naravno da nam trebaju za mnogo toga.
I naravno da ne mozemo bez njih, iako vremenom mnoge stvari shvatimo i sami.

Ali, posto jos uvek niko ne zna uzrok MS-a. Posto se svi slucajevi razlikuju jedan od drugog. Posto jos uvek nema potpuno efikasnog leka...
Uzevsi sve ovo u obzir, mislim da se pojedinci previse q...e, a ne znaju da lete.

E sa ovim se apsolutno slazem ! I ako smo bolesni i mnogo toga znamo , ipak nismo pametniji od onih koji to znaju mnogo bolje. Ne mozemo mi biti veci hriscani od Isusa !

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #44 poslato: Februar 01, 2009, 09:30:39 pre podne »
Ali ako jos jednom pazljivo poslusate intervju sa dr Drulovickom onda ce vam biti jasno o cemu govorim. Naime, posle uspostavljanja dijagnoze i raznih pretraga ostajete vi i MS - bolje vi znate sta vam je od lekara.

Tuzno je sto medicina ne zna leka, a pravi ispitivanja za lek. (?!)
Tako da mislim da smo mi kao pacijenti vise potrebni lekarima nego oni nama. Jer zamislite bruke i blamaze kada jedan neurolog kao sto je dr Drulovic kaze da "smo sada poceli da razgovaramo sa pacijentima i uvideli da su mnogi depresivni i da posle terapije antidepresivima dolaze kao preporodjeni". Znaci da ta vrsta terapije isto tako pomogne kao i ti siroti kortizoni za koje se lacaju svaki put.
Ili, oni jos uvek nisu sigurni ni za vitamine da li nam trebaju ili ne. (eto saglasise se da od sada mogu da nam govore "ko se sunca krije bolje da ga nije").

Obicno cete procitati da je medicina napredovala zahvaljujuci tehnologiji sto je tacno. Ali, avaj, tehnologija nije od velike pomoci kada je MS u pitanju koliko god da je savrsena jer, sa pocetka intervjua sa dr Drulovic, ono sto vam pokazu rezultati MR ne mora da se poklopi sa stanjem bolesnika.
Jer bolesnik se ne zali na nikakve somptome MS-a a MR pokazuje lezije ili obratno: nigde lezija a bolesnik ima sve simptome MS-a.

I posle svega oni prave ispitivanja trazeci lek. To je meni jako neozbiljno i nehumano jer posle svih tih silnih ispitivanja na groblju se rezervise po jedno mesto.

I zato kazem opet: u se i u svoje kljuse. Jer mi dobro znamo ako hocemo dovoljno iskreni da budemo prema sebi , sta je za nas dobro a sta ne. Bolje od doktora.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.