Autor Tema: Izmešten prvi vratni pršljen i MS  (Pročitano 161241 puta)

Van mreže vojkan

• Novi član
  • *
Odg: Izmešten prvi vratni pršljen i MS
« Odgovor #195 poslato: Mart 04, 2012, 02:02:51 pre podne »
Ja sam namestila prvi stlasmetodom Atlas Profilaks i ima 3 coveka u Srbiji koji to rade.
ja sam prvo nasao one ljude iz Hrvatske i hteo sam cak tamo ici jer nisam znao da li mi imamo njih ovde u Srbiji i da li su strucni,u Bg-u sam video da ih ima dvoje,Filip Djordjevic i Goran Milojkovic ali opet nisam bio siguran da li su stvarno kvalifikovani za tu metodu ili su neki samouki jer sam nacuo da ih ima dosta laznjaka...inace,jel mozes da mi kazes kod koga si ti bila i da li si imala neke negativne reakcije posle toga ili je sve bilo ok? :m3:

Hendi-društvo

« Odgovor #195 poslato: Mart 04, 2012, 02:02:51 pre podne »

Van mreže bilke

• Član
  • **
« Odgovor #196 poslato: Septembar 17, 2012, 10:25:04 posle podne »
Cao svima...
Procitao sam sve sto ste pisali i namestanju atlasa pa sam hteo da pitam nekog sa vise iskustva i znanja o toj metodi da mi kaze da li to moze da pomogne i mom problemu koji je protruzija diska na c4-c5 i c5-c6 vratnog prsljenja....
Imam bolove u lopaticama, vratu, lumbalnom delu kao i trnjenje i peckanje u rukama, bol u grudnom delu prednje strane kao i u kljucnim kostima :)
I sta to ima zanimljivo u Nisu posto vidim da svi o tome pisete..
unapred hvala na odgovoru :)

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
« Odgovor #197 poslato: Septembar 17, 2012, 10:28:10 posle podne »
Niš je zanimljiv za MS ;)
Ena će ti kaže za atlas. Ona sve namešta i isproba. ;D

Van mreže Ena

• VIP
  • Pol: Žena
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #198 poslato: Septembar 17, 2012, 10:33:48 posle podne »
Cao svima...
Procitao sam sve sto ste pisali i namestanju atlasa pa sam hteo da pitam nekog sa vise iskustva i znanja o toj metodi da mi kaze da li to moze da pomogne i mom problemu koji je protruzija diska na c4-c5 i c5-c6 vratnog prsljenja....
Imam bolove u lopaticama, vratu, lumbalnom delu kao i trnjenje i peckanje u rukama, bol u grudnom delu prednje strane kao i u kljucnim kostima :)
I sta to ima zanimljivo u Nisu posto vidim da svi o tome pisete..
unapred hvala na odgovoru :)

Bilke imam isti problem ko ti, protruzija diska na c5-c6 ,trnjenje u rukama,bol u vratu i ramenima i u grudima.Išla sam kod dr Dinića da nameštam te pršljenove i bilo ok dok nisam pala par puta i od onda se sve vratilo na staro,čak i gore. :m2:
Šta može da pomogne?Nemam pojma sem operacije kad dođe do momenta kad se ne može trpeti bol.

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #199 poslato: Septembar 17, 2012, 10:38:03 posle podne »
E da,atlas je bio ok,nije bio izmešten.:)

Van mreže bilke

• Član
  • **
« Odgovor #200 poslato: Septembar 17, 2012, 10:41:14 posle podne »
Jel te proslo skroz pa si nadrljala zbog soptsvene nepaznje ili nama te alternativne metode nece resiti problem....ja imam najminimalninu protruziju i ne znam kako sam je dobio...valjda od lencarenja i oslabljenih misica usled toga pa mi je i neki najmanji trzaj napravio problem...ali eto imam bolove...
I sta ti je on rekao nakon te tvoje povredice i da li ti je bilo dosta bolje tj nisi imala bolove ili malo bolje :)
Inace idem u subotu na vma kod dr. Savica nacelnika sa kog kazu da je najbolji neurohirirg kod nas...ja sam mnogo velika devojcica i ne mogu da trpim bolove cak ni one najmanje i uradicu sve da ih se resim pa ako treba operacija onda operacija....

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #201 poslato: Septembar 17, 2012, 10:47:23 posle podne »
Trnjenje i bol su prošli,a pala sam usled jakog pogoršanja ms-a,Posle toga nisam vipše išla kod njega.Jer je "malo" digao cene.
Bolovi šetaju,nisu stalni i podnosim nekako.Sada mi je najteže ovo trnjenje najviše šaka.

Van mreže bilke

• Član
  • **
« Odgovor #202 poslato: Septembar 17, 2012, 10:48:18 posle podne »
cek a MS je...nov sam u tome :)

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #203 poslato: Septembar 17, 2012, 10:51:35 posle podne »
Multipla skleroza

Van mreže bilke

• Član
  • **
« Odgovor #204 poslato: Septembar 17, 2012, 11:00:49 posle podne »
To nemam....valjda...bas se ne razumem
A ove simptome sto sam ti naveo (bolove)...jel si ih sve imala zbog protruzije, pitam da ne lutam i da ne ispitujem dalje sebe jer mi zvuci nekako neverovatno da je sve to od te protruzije...?
Ja nekako imam osecaj da mi je pomeren taj atlas jer su mi kljucne kosti blago ulevo pa ne znam dal zbog toga to moze biti ?
Sorry ako smaram...

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #205 poslato: Septembar 17, 2012, 11:03:14 posle podne »
Ne smaraš ;)
Bolovi i trnjenje je zbog diskusa koje imam na tim pršljenovima c5-c6.
Atlas mi nije ni bio izmešten,tako da nestabilnost pripisujem ms-u :)

Van mreže bilke

• Član
  • **
« Odgovor #206 poslato: Septembar 17, 2012, 11:53:43 posle podne »
Ja sam krenuo na neku fizikalnu, bio kod par kiroprakticara ali i dalje imam to trnjenje...nisu mnogo jaki bolovi, pa kapiram da ce vremenom i treningom i to prestati...ne znam generalno koliko bi meni Dr Dinic pomogao ako mi je taj prvi prsljen ok...
Koliko je tebi naplatio to namestanje prsljenova, koliko je atlas i koliko se ceka ?

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #207 poslato: Septembar 18, 2012, 09:59:23 pre podne »
Prvi odlazak i kontrola oko 10 000.Koliko je sada  :m1:

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #208 poslato: Septembar 18, 2012, 12:30:30 posle podne »
.ne znam generalno koliko bi meni Dr Dinic pomogao ako mi je taj prvi prsljen ok...
Koliko je tebi naplatio to namestanje prsljenova, koliko je atlas i koliko se ceka ?
Meni je prvi pršljen bio ok,posle prvog nameštanja bilo dobro nešto kratko i kad sam išla na kontrolu ponovo je nameštao i bilo je super sve do tih padova koje sam imala.
O tome sve imaš u temi pa prelistaj iskustva onih koji su to radili kod Dinića ;)  http://www.hendidrustvo.info/forum/index.php/topic,3326.msg250353.html#msg250353

Ja sam čekala nekih 2 meseca,a pokušaj na ovaj broj moba da se raspitaš.http://hiropraktor.com/

Van mreže bilke

• Član
  • **
« Odgovor #209 poslato: Septembar 21, 2012, 09:41:02 posle podne »
Mozda neko moze da mi da jos koji savet...
Znaci pre oko 2,3 meseca poceli su blagi bolovi u desnoj ruci, nakon toga i trnjenje u prstima..Posle nekog vremena pojavio mi se bol i u prstima leve ruke. Odlazim kod kiroprakticara namesta mi vrat, radim magnetnu i nadju minimalnu protruziju c4-c5,c5-c6. Nakon toga odlazim kod tog mog kiroprakticara jos jednom malo mi iskrcka vrat, nista agresivno i odlazim na more. Nakon toga na moru pocinje da me boli srednji deo ledja, vrat, lopatice, povremeni bolovi u kljucnim kostima, bol u predele grudi i ispod rebara kod stomaka sa prednje strane. Povremeno osetim trnjenje i u prstima na nogama. Uz sve to koci mi se misic sa desne strane vrata i bol se siri nekako do uha i ima povremene glavobolje u temenu glavu. Sad koliko god da sam laik nesto mi ne deluje normalno da od te blage protruzije mogu da imam sve te probleme. U medjuvremenu sam drzao dijetu i smrsao 7 kila za 12 dana. I spavao i ziveo celo ovo leto pod klimom. Da li neko mozda ima neku ideju od cega sve to moze da bude uzimajuci u obzir sve ovo. Inace odradio sam sam dopere ruku koji su ok, eho srca ok, eho stitne ok, bubrezi, jetra, slezina, analize krvi sve ok ??? Pomagajte ljudi....

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.