Autor Tema: Izmešten prvi vratni pršljen i MS  (Pročitano 161233 puta)

Van mreže barbika

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • Da vec danas bude bolje , daj nam Boze malo volje
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
Odg: Izmešten prvi vratni pršljen i MS
« Odgovor #60 poslato: April 20, 2011, 09:39:35 posle podne »
 :m3:
Ena jesu li ti zakazali danas za neki raniji termin  :m1:

Hendi-društvo

« Odgovor #60 poslato: April 20, 2011, 09:39:35 posle podne »

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #61 poslato: April 20, 2011, 09:43:57 posle podne »
Zvala me i rekla da će mi javiti prvi slobodan dan.Jako je velika gužva pa kad me ubaci.Mada ne žurim,ni juni nije daleko ;).

Van mreže barbika

• Član
  • **
« Odgovor #62 poslato: April 20, 2011, 09:44:32 posle podne »
Juniiiiii  :n13: :n16:

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #63 poslato: April 20, 2011, 09:46:45 posle podne »
A ti kad zakazuješ?

Van mreže barbika

• Član
  • **
« Odgovor #64 poslato: April 20, 2011, 09:52:56 posle podne »
 :sad:
nemam sada vremena :sad:

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #65 poslato: April 20, 2011, 09:57:05 posle podne »
Pa tebi je to tu blizu.Nije ko meni,mada kad malo bolje razmislim pre ću ja doći u Bg do doktora odavde,nego ti što si u Bg. :n11: Mislim nemo da se ljutiš  mali1

Van mreže barbika

• Član
  • **
« Odgovor #66 poslato: April 20, 2011, 09:58:37 posle podne »
 :m2:
tesko da ces pre mene  :n5:
most Gazela se radi,imas ti da cekas na mostu sat vremena pre neko sto udjes u BG  :n11:

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #67 poslato: April 20, 2011, 10:01:17 posle podne »
To sam htela da čujem. :cheers:

tesko da ces pre mene 

Van mreže malena

• Član
  • **
« Odgovor #68 poslato: April 21, 2011, 07:36:47 pre podne »
Evo izvestaja:
U ordinaciji doktora Dinica proveli smo nesto manje od sat vremena.
Prvo je pitao je za sve simptome koji se javljaju i pogledao snimke. U nekom trenutku je prekinuo mma u prici o simptomima i rekao da ima dovoljno informacija.
Onda je mm licem dole legao na jedan sto (ima udubljenje za nos, ne brinite o udobnosti) i onda je 20tak minuta ponavljao istu radnju - namestao stopala mmu da stoje pravo, a mm je za to vreme dizao jednu ruku (tacno sam gledala kako mu se pri tome pomeraju stopala), pa je vrati, pa drugu, pa je vrati, pa glava levo, pa glava desno, pa pogled gore...sve dok stopala nisu prestala da menjaju polozaj.
Onda mu  je izmasirao celu kicmu rukama (nije nista bolelo).
Onda je uzeo neki aparat, koji radi slicno principu mehanizma hemijske olovke, prislonio ga sa strane na peti prsljen i aparat je rekao klik. mm je blago zastenjao (nije ga bolelo, vise je osetio kao trenutak neprijatnosti).
Onda se mm okrenuo na ledja. Dinic mu je pomerao glavu levo - desno i onda ga je okrenuo na bok, zavruo mu resicu na uvetu, prislonio taj aparat malo ispod uveta i rekao klik. Ovaj put nije bilo ni bola niti neprijatnosti.
Ono sto me je odusevilo jeste sto nam je tacno objasnio sta je uradio i kako, pokazujuci model kicme sa nervima i krvnim sudovima.
Namestio mu je peti vratni prsljen (za njega je rekao da uzrokuje trnjenje u rukama i probleme sa motorikom ruku) i atlas (to je duga prica, uglavnom se svodi na pritisak na krvne sudove vrata, sve ono sto smo citali do sada).
Da bi sad to ostalo tako, preporucio je polozaj spavanja (nikako na stomaku, na boku, jastuk 10cm debeo, tvrdji, da drzi kicmu pravo - bas kao iz reklama za anatomske jastuke), zabranio dizanje laktova iznad nivoa ramena, duze gledanje gore ili dole. Preporucio je dve vezbe koje treba da radi, jednu za atlas drugu za peti prsljen.

Sta sam primetila kad smo izasli:
-sredisnja linija tele mma kad ga pogledam pravo je sad ravna vertikala (glava mu je stajala blago nakrivljena u jednu stranu)
-jedan kapak mu je bio zatvoreniji jedva primetno, ali sad kad su mu oba ista, vidi se razlika :)
- vrat mu se izduzio, ja sam ubedjena da je visi, mozda cak i 2cm
-nema vise napetosti u vratu, koju je osecao stalno
-nocas je lepo spavao, a i ja sam poslusala preporuku o polozaju spavanja pa sam se i ja lepo naspavala :)

Sta dalje: ukoliko u naredne dve nedelje nama nikakvog poboljsanja, javljamo mu se, ako je sve u redu, posle mesec dana zovemo da javimo napredak, a tamo negde pred godisnji odmor na kontrolu da proveri da li sve stoji kako treba.

Eto, toliko za sada, bilo mi je bitno da vam opisem kako izgleda sam tretman, jer razumem strah od neizvesnosti. meni je pao kamen sa srca, jer sam se plasila da moze da mu kaze da ima neku povredu koju ne moze da resi trajno, ali uz dva klika ja dobih novog muza :)

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #69 poslato: April 21, 2011, 08:11:46 pre podne »
malena,hvala ti  na ovom divnom izvestaju  :ye1: i nadam se da ce biti poboljsanja kod tvog novog muza  :ye: :ok:

Van mreže Lili123

• Član
  • **
  • Grad: NS
« Odgovor #70 poslato: April 21, 2011, 09:46:48 pre podne »
Zaista veoma iscrpan i zadivljujuci izvestaj! :ye1:
Hvala ti Malena !!! :n20:

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #71 poslato: April 21, 2011, 10:09:08 pre podne »
malena hvala na ovom izveštaju i hvala ti što si mi skrenula pažnju na ovo da i ja probam.Pozdrav za oboje. :ye1:

Van mreže malena

• Član
  • **
« Odgovor #72 poslato: April 21, 2011, 10:28:24 pre podne »
Hvala :)
Zaboravila sam da napisem: sad moze da okrene glavu potpuno u obe strane, sto nije mogao.
Kad okrene skroz desno, nema vise dvoslike, na levo ima, ali moze da ih kontrolise.
Kad je u pokretu i pogleda u stranu, moze da fokusira, nije mu vise kao blur efekat. Cini mu se da cistije vidi generalno.
Ja sam presrecna, gledam ga sinoc i razmisljam kako sad svet ima novu dimenziju, nada da cemo imati normalan zivot sada izgleda nekako realnija :)
Ena, ne znam da li ti je Mladen rekao da je i njegova mama isla kod Dinica, ona ima diskus herniju i nju je namestio :) Ostecene diskove ne moze da joj resi, ali joj je kicmu postavio u dobar polozaj ;)
Zaista verujem da ces se ovim putem resiti i ostatka simptoma :)
Kako Dinic juce rece: "Veliki broj MS pacijenata je imao dobiti od namestanja atlasa, jer mnogi simtomi pripisivani MSu su u stvari do problema sa kicmom".
Drzim palceve da ti javi da ima i neki skoriji termin!

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #73 poslato: April 21, 2011, 01:31:12 posle podne »
Čula sam se sa Mladenom i sve mi je pojasnio,po onome kakve je on simtome imao i koji su se povukli ja sam oduševljena i sve više verujem da će mi ovo potpuno izbrisati ms iz života.
Naravno da javljam termin,za sada stoji 10.juni. ;)

Van mreže malena

• Član
  • **
« Odgovor #74 poslato: April 21, 2011, 01:36:55 posle podne »
Ja sam njega upoznala u decembru. Ponovo sam ga videla krajem februara. Razlika uzivo je vise nego drasticna. Istog momenta sam uzela Dinicev broj da zakazem :)
Najlepse od svega mi je bilo kada smo isli zajedno, u decembru smo mm i ja usporili tempo da bi isli sa njim, a u februaru ja nisam mogla da ga stignem, morala sam da ga zamolim da uspori. Nije imao osecaj koliko brzo ide :)

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.