Autor Tema: Razne vesti  (Pročitano 265771 puta)

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
  • Pol: Žena
Odg: Razne vesti
« Odgovor #270 poslato: Novembar 07, 2011, 08:38:16 pre podne »

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #271 poslato: Novembar 07, 2011, 10:42:05 pre podne »
Ovo mi se svidja
Sad da saznam sta je safran. Jesam cula, ali pojma nemam kakvog je ukusa, sta je...
dakle google, safran

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #272 poslato: Novembar 07, 2011, 04:06:09 posle podne »
Mako, to je jedan lep zacin koj se stavlja na mnoga jela..Meni su jednom doneli iz Spanjolske, a sada ga ima i ovde..Dobija se od jednog cveta zute boje.. Tacno je da lek za svaku bolest ima u prirodi.

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #273 poslato: Novembar 08, 2011, 02:40:50 posle podne »
I ja verujem da je lek tu oko nas

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #274 poslato: Novembar 08, 2011, 04:53:18 posle podne »
slazem se  n32

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #275 poslato: Decembar 04, 2011, 10:29:37 pre podne »
Naucnici istrazivaju gubljenje mijelina u neuromyelitis optica (NMO), za da ne dodje do konfuzije oko uspostavljanja dijagnoze, bolest koja se cesto mesa sa MS i lekovi za MS ne treba da se daju i za NMO posto pogorsavaju samu bolest:

http://www.news-medical.net/news/20111203/Researchers-identify-critical-steps-leading-to-myelin-destruction-in-neuromyelitis-optica.aspx

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
« Odgovor #276 poslato: Decembar 04, 2011, 10:51:32 pre podne »
Теst krvi otkriva dijagnozu NМО, gde se uočava razlika оd multiple skleroze i uvodi odgovarajuća terapija.

Meni je izvađena krv ali nikad poslata na pregled.Tako da ja još uvek ne znam jel imam NMO,a kako izgleda neću ni saznati skoro.

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #277 poslato: Decembar 04, 2011, 10:55:48 pre podne »
A zasto Ena njie nikad poslata na pregled? Jel neko zna da radi tu analizu krvi kako bi se uradilo razgranicenje sta je sta? Posto su veoma slicne bolesti..

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #278 poslato: Decembar 04, 2011, 11:00:13 pre podne »
Ne radi se ovde kod nas pa krv šalju negde u inostranstvo na pregled.Moja krv je zamrznuta od februara 2010-te i čeka da se skupi još potencijalnih dobitnika NMO dijagnoze i onda šalju.

P.S Koliko sam ja uspela da pohvatam konce,u pitanju je Aquaporin 4 ali nisam sigurna.

Van mreže Jellena

• Član
  • **
  • Nema granica za one koji ih ne vide...
  • Grad: Sokobanja
« Odgovor #279 poslato: Decembar 04, 2011, 11:31:56 pre podne »
Lekar i medecinsko osoblje te upoznaju sa tim da uzimaju tvoju krv u tu svrhu?
Sad u novembru kad sam bila na pulsnoj, jednoj pacijentkinji su uzeli epruvetu vise krvi, bunila se bas zestoko zato sto sestra nije htela da joj kaze zasto uzima. Rekla je samo :"Radimo neka nova ispitivanja na "vama" "  :o  podrazumevajuci obolele od MS-a i reci ce vam vas lekar sta. Medjutim svih tih dana dok sam ja bila tamo njoj nije bilo objasnjeno, a nikome od nas nije uzeta ta epruvetica krvi viska  :n24:

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #280 poslato: Decembar 04, 2011, 11:35:17 pre podne »
Meni su za analizu NMO uzeli 9 epruveta krvi.

Van mreže analjilja

• Član
  • **
« Odgovor #282 poslato: Januar 21, 2012, 01:50:19 posle podne »
Novartisov lek protiv multipleks skleroze pod istragom   ](*,) :grr: :m3: :m3:

Van mreže Goran.Katic

• Novi član
  • *
« Odgovor #283 poslato: Januar 28, 2012, 10:29:30 posle podne »
Evo par novijih vesti ako neko nije upucen u ovom leku koji bi trebao da izadje u toku ove godine koji je u sve tri faze testiranja imao veoma obecavajuce rezultate,nije lek koji leci ms ali je u drasticnoj meri usporava cak u nekim izjavama koje sam gledau u ranijoj fazije i blokira

"Sanofi" je objavio da njegov lek protiv multiple skleroze - "teriflunomid" u velikoj meri smanjuje povraćaj bolesti koji dovodi do potrebe bolničkog lečenja pacijenata,
Francuski farmaceutski gigant je saopštio i da je američka Uprava za kontrolu prehrambenih i farmaceutskih proizvoda (FDA) prihvatila dokumentaciju za registrovanje tog proizvoda u oralnom lečenju pacijenata obolelih od multiple skleroze koja se vraća.

"Sanofi" planira i da dostavi dokumentaciju za registrovanje "teriflunomida" Evropskoj agenciji za lekove tokom prvog tromesečja 2012. godine.

http://www.bhzdravstvo.com/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=1282:teriflunomid-je-dobro-tolerisan-i-uspjeno-smanjuje-broj-relapsa-kod-pacijenata-sa-multiplom-sklerozom&catid=38:farmacija&Itemid=63

Van mreže Goran.Katic

• Novi član
  • *
« Odgovor #284 poslato: Januar 28, 2012, 10:47:12 posle podne »
Ovde mozete videti koji su lekovi u fazi ispitivanja i u kojoj su trenutnoj fazi

http://sr.wikipedia.org/sr/Potencijalne_terapije_multiple_skleroze

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.