Autor Tema: Stesa  (Pročitano 66527 puta)

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
Odg: Stesa
« Odgovor #90 poslato: Jul 27, 2010, 04:21:45 posle podne »
Vezbe rade svoje, fizioterapeut kaze da je radio i prije sa ovom dijagnozom, ali da do sad nije primetio tako brzo obnavljanje i jacanje muskulature.  :n1:

Lepo je pročitati nešto ovako. :)
Pošto vežbaš pod "nadzorom" fizioterapeuta, da li je možda uzeo neke tvoje mere pre početka vežbi radi kasnijeg poređenja? Kada sam video ovaj tvoj komentar, odmah sam pomislio na moje (sada) nogice koje su se stanjile.

Van mreže Stesa

• Član
  • **
  • Pol: Žena
« Odgovor #91 poslato: Avgust 15, 2010, 04:09:29 posle podne »

Lepo je pročitati nešto ovako. :)
Pošto vežbaš pod "nadzorom" fizioterapeuta, da li je možda uzeo neke tvoje mere pre početka vežbi radi kasnijeg poređenja? Kada sam video ovaj tvoj komentar, odmah sam pomislio na moje (sada) nogice koje su se stanjile.

Ne, nije uzeo mere, ali kako on kaze, pa i vidi se, ima promene na bolje. Pa i jos bolji "side efect" - raste obim misicne mase, a smanjuje se obim bokova  :)hah
Kako bese - "svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem", Tako i ja. Mali pomaci, ali kad se okrenem unatrag, wow. Mislim da puno objasnjava komentar moje kceri, sa jedne skorije setnje "Mama, pa ti hodas ko normalne majke".
Puno vas pozdravljam

Van mreže Lili123

• Član
  • **
  • Grad: NS
« Odgovor #92 poslato: Avgust 15, 2010, 04:12:51 posle podne »
Stesa, predivno!!!  :ye1:

Van mreže Daca

• Član
  • **
« Odgovor #93 poslato: Avgust 15, 2010, 04:21:35 posle podne »
Stesa,drago mi je da napredujes.  :ok: 
Ocena cerke je pravi sud,puno pozdrava za tebe i nju.  :a10:

Van mreže barbika

• Član
  • **
  • Da vec danas bude bolje , daj nam Boze malo volje
  • Grad: Beograd
« Odgovor #94 poslato: Septembar 05, 2010, 11:31:54 posle podne »
Stesa,
drago mi je da se polako oporavljas i da imas volje!!!!
Nadam se da cu i ja uskoro doziveti da i moja cerkica kaze isto sto je i tebi tvoja!!! :sad:
Do potpunog izlecenja  :n23:
Veliki pozdrav od Barbi  :ye1:

Van mreže Anaid

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Dg: Always look on the bright side of life
« Odgovor #95 poslato: Septembar 07, 2010, 11:29:27 pre podne »
Javi nam se ponekad,da vidimo kako se ti osjecas ovih dana...sve je hladnije,stim i bolje  :n23:

Van mreže Stesa

• Član
  • **
« Odgovor #96 poslato: Septembar 14, 2010, 01:05:55 posle podne »
Evo i mene... Malo sam "zaglavila" na drugom polju (stalno neke gluposti sa mnom  :n15:). Taman sam se resila (barem zasad) anemije, zaglavila sam sa alergijom, za koju se ispostavilo da je izazvana - Helikobacter-om pylori. Bas mi je jos to falilo. I sada opet ratujem  :n4:
Inace, moj boljitak ako da je stao. Mislim, i dalje imam energiju za ceo dan, i bez razmisljanja kazem "idem i ja", ali nekako kao da je stalo na tome. Ne znam. Sada nekako neredovitije vezbam i shecem, pa mi se cini da malo gore hodam  :m1:. Subjektivno, ali ... ne znam. Planiram krajem ove nedelje poceti za intenzivnijim vezbama i setnjama, pa, videcemo.
Ma, i mi ljudi smo cudna sorta - kad sam pocela sa ovom avanturom, mastala sam da mogu ici u setnju bar do 600 metara, da ne moram u krevet tri-cetiri puta na dan, da mogu poci u ducan sa kcerima da im pomognem da probaju i odaberu odecu, da mogu odrzavati vlastiti dom (ciscenje, sredjivanje...) Sada, nekako brzo sam se navikla na to (od operacije proslo 5 i po meseca), pa mi ovo malo, zelim jos vise, jos bolje. Ma, i bice jos bolje, samo, malo sam umorna svih ovih borbi. Mali predah, idemo dalje.

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #97 poslato: Septembar 14, 2010, 01:15:57 posle podne »
Sve je to normalno Stesa. Takvi su ljudi.
Vazno je da se tvoj zivot vraca u normalu.
Kada se resis ostalih problema nece te mrzeti i da nastavis sa vezbama.

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #98 poslato: Oktobar 18, 2010, 08:50:37 posle podne »
Stesa,kako si ovih dana.Interesuje me kako se osecas posle intervencije,ima li promena od poslednjeg javljanja? :n23:

Van mreže Stesa

• Član
  • **
« Odgovor #99 poslato: Oktobar 31, 2010, 01:09:28 pre podne »
Evo me nakona nekog vremena. Malo sam padala, pa ustajala... Uopsteno, ne mogu da prijavim neki napredak zadnih mesec-dva, napredak kao da je stao, pa i malo unazadio. Opet problemi sa hodom, dva-tri puta sa inkontinencijom, sto me ustvari i najvise razocaralo i bacilo u depri. Redovito imam masaze i vezbe, imam dobru energiju, za celi dan, odnosno umor nestaje posle kraceg odmora, koncentracija ostaje poboljsana. Ukratko, da pojednostavim i objasnim ukratko - na skali od 1 do 10 pre intervencije sam bila na neku 5-icu, nakon nje u najboljoj varijanti na neku 7, sada je 6,5. I sve ovo, jako, jako grubo opisano  :m2:
Zahladilo, pa mi se javlja ukocenost (meni je i ranije hladnoca bila visi problem nego vrucina). A opet, vezbe koje radim sa terapeutom su teze, duze... Zaista, ne znam. I sama sam zbunjena. Ima dana kada sam sugurna u restenozu, a opet, ima dana(vise je takvih) kada je sve bolje.
Mogu potvrditi jedno - oporavak prvih 4-5 meseci ide (bar kod mene je bilo tako) dva koraka napred, jedan nazad, ali naravno orsta linija je isla navise. Sada kao da miruje. Misim, ima padova, ali se opcenito vracaju. Mislim da me najvise smeta pad temperatura. A zima tek ide  :sad:
I, zaboravila sam da pomenem - nekako imam osecaj da se stari odvijaju u obratnom smeru posle intervencije. Kao na nekom putovanju, kad smo prolazili razlicite stanice, pa sada je opet vracamo, istim putem. Ne znam, mozda subjektivno, ali zaista mi se ovo cini kao film - da se MS razvijala, pa sada za isti film na trenutke imam strasno jak osecaj da se film premotava unazad.
Kako je receno - nema nikakvih pravila, neki pacijenti imaju potpuni napredak, neki slabiji, a kod nekih nema vidljivih promena, bar zasad. Ja bih se svrstala u grupu sa slabijim uspehom, ali ipak - uspehom. 
Puno vas pozdravljam, zelim svima puno, puno zdravlja i suncanih dana.  :n23:

Van mreže Lili123

• Član
  • **
  • Grad: NS
« Odgovor #100 poslato: Oktobar 31, 2010, 01:16:00 pre podne »
Stesa, lepo si rekla... Pravila nema...  :m3: 
Jedino sto trebas vise verovati u sebe i odagnati mracno raspolozenje od sebe i to sto dalje..!!! :n14: 
I minimalno poboljsanje je poboljsanje..!!!  :a21m:

Veliki pozdrav iz NS-a!!!  :n23:

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #101 poslato: Oktobar 31, 2010, 10:44:44 pre podne »
Stesa,nemoj padati u bad stanje,ni kod mene nije sve najsjanije.Vreme radi za nas.Bolest se polako povlači,upravo kako si rekla idemo dva koraka napred jedan nazad.Ali je bitno da je linija napredka konstantna. :D.
A videćeš vremenom,sama sebe ćeš iznenaditi nekim potezom koji recimo nisi mogla.
Samo misli pozitivno,nemoj se predavati i sumnjati da će ti biti bolje,jer znam da hoće. :ok:
Idemo hrabro napred. :)

Van mreže Dzoni

• Član
  • **
« Odgovor #102 poslato: Oktobar 31, 2010, 09:57:31 posle podne »
Samo napred Stesa,i meni se malo vracalo kocenje noge posle intervencije ali posle svega,sve je super,siguran sam da ce tako biti i sa tobom.Bravo,verujem da ce ti biti sve bolje ;)

Van mreže Stesa

• Član
  • **
« Odgovor #103 poslato: Novembar 01, 2010, 05:47:02 posle podne »
Puno vam hvala, svima, na podrsci. Nesto razmisljam, pa bi htela i vas da pitam. sta mislite o hiperbaricnoj komori posle CCSVI. Mislim, nacelno, teorija Zambonija govori da problemi nastaju zbog nagomilavanja gvozdja u mozgu. Sad, ispravili smo vene, ali gvozdje je ostalo. (Na stranu to sto sam nakon intervencija bila i anemicna - gvozdje 2).
Po nekim mojim istrazivanjima, jedini nacin za ciscenje metala je hiperbaricna komora. Pa onda sam nasla i Makin tekst ovde, gde lepo stoji da je jos tada neko tvrdio da je MS vaskularna bolest.

http://www.hendidrustvo.info/forum/index.php/topic,347.15.html

Sve u svemu, krecem u istrazivanje. Zanima me sve u vezi ciscenja organizma nakon CCSVI-ja, osobito opcija sa hiperbaricnom komorom. Svaka informacija je dobrodosla, i naravno svako mislenje. Puno pozdrava  :n13:

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #104 poslato: Novembar 01, 2010, 06:36:11 posle podne »
upravo to - osecaj da se film premotava unazad
nemam nista protiv toga jer mi je prethodnih godina bilo mnogo bolje

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.