Operacija fibroznog tkivaPozdrav drustvo,
Mislim da je ovde najprihvatjivije da stavim svoje iskustvo, a dosta sam se mislila i oko naslova, pa - ako nije u redu, promenite.
Pre 5 dana sam uradila operaciju na klinici Filip Drugi u Skoplju. 22. sam uradila flebografiju, na osnovu koje je dr. Mitrev odlucio da treba da se radi operacija, jer razlog za "krivinu" leve jugularne vene je fibrozno tkivo koje je pritisce. I tako 23., pod lokalnom anestezijom, je odstranjeno to "tkivo". Kako glasi u pismu "resekcija perivenoznog tkiva sa disekcijom leve jugularne vene celom duzinom" (Boze, kako jezivo zvuci

). Znaci, samo operacija, bez balona i stentova, i vena se sama ispravila kada nije bilo nesto da je pritisce.
Evo 4 dana kako odmaram kod kuce, rana zarasta, a ja osluskujem svoje telo. Juce sam uradila prvu kontrolu doplerom, i sve je OK - vena ko autoput.

Sta osecam - noge su mi toplije, rukopis bolji - lici na stari, pokreti meksi, otoci na nogama (koje sam imala od januara, nakon oralne terapije kortiko-steroidima) se povlace vec od cetvrtka, danas ih skoro uopste nema (prvo to proverim ujutro, sad kada vise ne spavam sa carapama

). I strpljene sa decom, i bistrina glave, sve je poboljsano (ovo mozda i subjektivno, prosla su tek 5-6 dana). Pre dva dana sam uradila kratku setnju (200 metara), ali nakon toga me bolela rana - bio je vetar. Juce je bilo hladno, pa sam odustala, videcu veceras.
Puno vas pozdravjam sve