Autor Tema: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?  (Pročitano 802408 puta)

Van mreže Taurus

• Zabranjen
Odg: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?
« Odgovor #1470 poslato: Februar 11, 2010, 11:58:46 posle podne »
Ljudi, šta nam je sada činiti?
Na šta da stavimo akcenat sada? Koga da jurimo, zovemo, obavestimo...?
Imamo li neki plan, neko organizovanje..., nešto za dalje?

Van mreže midnightman

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #1471 poslato: Februar 12, 2010, 12:00:28 pre podne »
Pratim vas.. pratim vas od početka, i - naprosto nisam našao prostora da se udenem. Otprilike u isto vreme kad je osvanuo ovaj topik, meni je prijatelj preko FB-a poslao članak iz Dnevnog avaza.. istog trenutka sam dobio na stranici koment od drugog prijatelja koji je dipl. medicinar; u sažetku - komentar je glasio (parafraziram):"pa fala k...u! Sve vreme su tu negde, samo što su, kontajući da je do genetike i ishrane, zapostavili ovaj aspekt." Ali, ljudi - to konta jedan među njih hiljadu, i to produktivistički "dezorijentisanih" experata, kojima bi čak i profit u vidu promocije dobro došao, ali je promocija obično dupe spram žive love koja se obrće u farmaciji.

Benigni primer - lično iskustvo: imao sam letos naročitu nesreću, da svojoj lekarki - sav uzjeban od ushićenja - saopštim kako sam prešao na Svankovu dijetu, i da sam super-experimentalno radoznao, i kako kontam sve najbolje s tim u vezi, "povratak prirodi", levo-desno.. Njen odgovor: "nemamo zvaničan stav o tome; to radite na sopstvenu odgovornost, odnosno RIZIK!!!"

Taaaaako da.. .moj je konkretan predlog sledeći: na nivou "legitimne" organizacije/(sub)udruženja, regrutovati experte iz odgovarajućih domena medicinske nauke (i prakse), naći sponzore, a mas-medijske marketinške strukture NIPOŠTO ne razvaljivati van granica interneta i kruga podataka (o fizičkim licima, adresama i sl.) = pokrenuti projekat, koji će biti klasifikovan kao poverljiv, interni, i tome sl. i kojemu neće imati pristupa neregistrovani korisnici. Eto. Malo underground-a, to pokreće svet - smrt gigantskim korporacijama i scijentizmu!!!

Amin

Van mreže Seka

• Član
  • **
« Odgovor #1472 poslato: Februar 12, 2010, 12:01:16 pre podne »
Citat
ajd seko pomagaj...

Ma sta ce tebi pomoc Tosh,ti si danas zasenio sve svojim znanjem i nacinom izlaganja, zaista si nas sjajno zastupao  :ye1:(jest' da ostali nisu mogli da dodju do reci,al si se izvukao) :a21m:
Ja se ne secam svakog detalja ali vrlo cene dr Zivadinova,pa posto su danas dobili informaciju da su svi svetski mediji preneli juce vest o prvim rezultatima njegovog istrazivanja,nece se lisiti ovih informacija...nisam stekla utisak da oni to ne zele,vec su uzdrzani.
Svaki dan se sire vesti pa kako kazu, zrno po zrno,pogaca... ;)

Van mreže gliša

• Član
  • **
« Odgovor #1473 poslato: Februar 12, 2010, 12:06:44 pre podne »
Pratim vas.. pratim vas od početka, i - naprosto nisam našao prostora da se udenem. Otprilike u isto vreme kad je osvanuo ovaj topik, meni je prijatelj preko FB-a poslao članak iz Dnevnog avaza.. istog trenutka sam dobio na stranici koment od drugog prijatelja koji je dipl. medicinar; u sažetku - komentar je glasio (parafraziram):"pa fala k...u! Sve vreme su tu negde, samo što su, kontajući da je do genetike i ishrane, zapostavili ovaj aspekt." Ali, ljudi - to konta jedan među njih hiljadu, i to produktivistički "dezorijentisanih" experata, kojima bi čak i profit u vidu promocije dobro došao, ali je promocija obično dupe spram žive love koja se obrće u farmaciji.

Kad je bio članak u Avazu?Ja sam im slao mejlove znači nije bilo džaba...

Van mreže midnightman

• Član
  • **
« Odgovor #1474 poslato: Februar 12, 2010, 12:10:50 pre podne »

Van mreže midnightman

• Član
  • **
« Odgovor #1475 poslato: Februar 12, 2010, 12:11:23 pre podne »
Relativno blizu, dopustićete .)

Van mreže gliša

• Član
  • **

Van mreže midnightman

• Član
  • **
« Odgovor #1477 poslato: Februar 12, 2010, 12:14:54 pre podne »
Uuu.. pa ovo se stručno naziva "extrapolacija trenda"!!)))

Van mreže Seka

• Član
  • **
« Odgovor #1478 poslato: Februar 12, 2010, 12:15:19 pre podne »
Jeste li citali o ovome? Ovo sam pronasla pre par meseci i niko od doktora nije znao da pojasni.
http://www.blogovanje.com/desetka/komentari.php?id=99
Moj savet je da obavezno uradite ove testove(par hiljada dinara,rade sve jace privatne laboratorije) nama je za to rekla jedna doktorka(btw kucni prijatelj i nije neurolog) ali kod moje mame su rezultati bili negativni oba puta... treba ponoviti jos jednom ispitivanje,da bi bili sigurni da nije u pitanju Hjuzov sindrom...nisam pregledala ceo forum,mislila sam da ste pretresli sve...

Van mreže gliša

• Član
  • **
« Odgovor #1479 poslato: Februar 12, 2010, 12:16:51 pre podne »
Uuu.. pa ovo se stručno naziva "extrapolacija trenda"!!)))
Važno je da se piše,znači probili smo i u Bosni.Ja sam inače skoro svim medijskim kućama u BiH poslao.

Van mreže midnightman

• Član
  • **
« Odgovor #1480 poslato: Februar 12, 2010, 12:20:42 pre podne »
Važno je da se piše,znači probili smo i u Bosni.Ja sam inače skoro svim medijskim kućama u BiH poslao.

piše se ko dobardan.. 'ladno treba pratiti onaj nesrećni FaceBook - imaju sjajnu stranicu. Poslednje što sam našao:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/8510437.stm

Van mreže midnightman

• Član
  • **
« Odgovor #1481 poslato: Februar 12, 2010, 12:22:35 pre podne »
http://www.facebook.com/pages/CCSVI-in-Multiple-Sclerosis/110796282297 (možda sam totalno out s ovim, ali - meni je novo)

Van mreže gliša

• Član
  • **
« Odgovor #1482 poslato: Februar 12, 2010, 12:26:59 pre podne »
Nije nije...

Van mreže dani

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • Carpe diem
« Odgovor #1483 poslato: Februar 12, 2010, 08:20:20 pre podne »
Moj savet je da obavezno uradite ove testove(par hiljada dinara,rade sve jace privatne laboratorije) nama je za to rekla jedna doktorka(btw kucni prijatelj i nije neurolog) ali kod moje mame su rezultati bili negativni oba puta... treba ponoviti jos jednom ispitivanje,da bi bili sigurni da nije u pitanju Hjuzov sindrom...nisam pregledala ceo forum,mislila sam da ste pretresli sve...
Radila sam testove negde u septembru. Moja kuma radi na jednoj privatnoj klinici u Beogradu. Raspitivala mi se kod "svojih"doktora o tome, ali niko nikad cuo. Na kraju mi je rekla da sam mnogo opterecena ( od tada se nisam cula sa njom).

Van mreže Meli

• Član
  • **
« Odgovor #1484 poslato: Februar 12, 2010, 09:41:33 pre podne »
Jeste li citali o ovome? Ovo sam pronasla pre par meseci i niko od doktora nije znao da pojasni.
http://www.blogovanje.com/desetka/komentari.php?id=99

Da li neko zna rad li se ovi testovi i u Sarajevu (vidim da ima dosta Bosanaca na forumu ;))?

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.