Pratim vas.. pratim vas od početka, i - naprosto nisam našao prostora da se udenem. Otprilike u isto vreme kad je osvanuo ovaj topik, meni je prijatelj preko FB-a poslao članak iz Dnevnog avaza.. istog trenutka sam dobio na stranici koment od drugog prijatelja koji je dipl. medicinar; u sažetku - komentar je glasio (parafraziram):"pa fala k...u! Sve vreme su tu negde, samo što su, kontajući da je do genetike i ishrane, zapostavili ovaj aspekt." Ali, ljudi - to konta jedan među njih hiljadu, i to produktivistički "dezorijentisanih" experata, kojima bi čak i profit u vidu promocije dobro došao, ali je promocija obično dupe spram žive love koja se obrće u farmaciji.
Benigni primer - lično iskustvo: imao sam letos naročitu nesreću, da svojoj lekarki - sav uzjeban od ushićenja - saopštim kako sam prešao na Svankovu dijetu, i da sam super-experimentalno radoznao, i kako kontam sve najbolje s tim u vezi, "povratak prirodi", levo-desno.. Njen odgovor: "nemamo zvaničan stav o tome; to radite na sopstvenu odgovornost, odnosno RIZIK!!!"
Taaaaako da.. .moj je konkretan predlog sledeći: na nivou "legitimne" organizacije/(sub)udruženja, regrutovati experte iz odgovarajućih domena medicinske nauke (i prakse), naći sponzore, a mas-medijske marketinške strukture NIPOŠTO ne razvaljivati van granica interneta i kruga podataka (o fizičkim licima, adresama i sl.) = pokrenuti projekat, koji će biti klasifikovan kao poverljiv, interni, i tome sl. i kojemu neće imati pristupa neregistrovani korisnici. Eto. Malo underground-a, to pokreće svet - smrt gigantskim korporacijama i scijentizmu!!!
Amin