Autor Tema: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?  (Pročitano 802658 puta)

Van mreže Ena

• VIP
  • Pol: Žena
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
Odg: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?
« Odgovor #1335 poslato: Februar 10, 2010, 09:07:07 posle podne »
Ja da mogu doći i biti tu,ja bi pitala ako ne pomenu ;D.

Van mreže Daca

• Član
  • **
« Odgovor #1336 poslato: Februar 10, 2010, 09:43:02 posle podne »
Koliko vidim (citam) izgleda da moram citirati zenu koja me je zvala:
Gospodjo ...mozete li doci sutra u udruzenje u 15h.Na moje pitanje zasto-odgovor je:Dolaze DR.Nesa Stoisavljevic i DR.Jelena Drulovic i drze predavanje o novom leku.E tog momenta mi je palo na pamet "opet kao lek"???No s'obzirom da me bas interesovalo pitala sam je o kakvom se leku radi?Pa u vezi ovog sto je Jelena bila na seminaru,vezano za VENE!Bingo (mislim ja) i pitam:Da li Vam je poznato ime Zamboni?E pa bas u vezi sa tim-rece ona,steta bi bilo da to propustite.Izvinjavam se na opsirnosti-prepricah nadugacko razgovor,ne bi li bilo sasvim jasno o cemu se radi. Uostalom,moze bilo ko da zove ujutru od 8h na telefon:2289454-zena se zove Slavica.

Van mreže leontina

• Zabranjen
  • prva pomoc
« Odgovor #1337 poslato: Februar 10, 2010, 10:55:56 posle podne »
Znam da smo svi smo mukom ovde, ali je ocigledno da imamo razlicita iskustva.  ;D
Naglas razmisljam ko nas zaj... jer ona nije dosla sa seminara juce!
1. Dosla je bar dan pre nego sto je dala izjavu Pollitici.
2. Uskoro izlazi i novi broj casopisa "Moj MS svet", pa moze opet da da izjavu, ako je preko noci promenila misljenje.
3. Zasto drzi predavanje bas u Udruzenju?
4. Ko to moze po ovom ledu da "giba" do N.Bgd? Povlasceni?
5. Zar bi neku novu vaznu vest saopstavala negde van fakulteta? Bez Ministra?
Eto kako razmisljam, a nemam snage na preeetek da slusam prenemaganja specijalista.
Malo su se kasno setili, za moj ukus.
Ako neko moze da ide, srecan mu put.
Mene jedino zanima da li su spremni da pomognu, a to se u gomili ne moze saznati! :m1:

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #1338 poslato: Februar 10, 2010, 11:09:45 posle podne »
leontina... po meni si dobrim delom u pravu.
Čak i da sve zanemarimo i uzmemo 55% (62%) kao validan rezultat to znači da je više od pola MS-ovaca na "konju". Skoro 2/3.
A ako pogledate analize po forumima videćete da je taj procenat dobijen uz veliki broj ograničavajućih faktora. Bilo je 5 kriterijuma koje je oboleli od MS-a morao da ispuni prilikom snimanja.
E, pa, drugari, ko bude sutra u prilici neka pita neurologe koja su to 5 kriterijuma i ako ne znaju, znači da vrlo nepripremljeni i neinformisani dolaze na predavanje po snegu i ledu.

Van mreže Luca

• Član
  • **
« Odgovor #1339 poslato: Februar 10, 2010, 11:22:21 posle podne »
Leontina
bravo za pametno razmisljanje Tacno tako kao sto kazes.

Van mreže leontina

• Zabranjen
  • prva pomoc
« Odgovor #1340 poslato: Februar 10, 2010, 11:22:32 posle podne »
Jos vise bi me obradovalo kada bi neki dobrovoljac otisao sa kamerom na predavanje
ili bar neko ko na mob. ima opciju snimanja. Navali narode!

Van mreže leontina

• Zabranjen
  • prva pomoc
« Odgovor #1341 poslato: Februar 10, 2010, 11:24:21 posle podne »
Leontina
bravo za pametno razmisljanje Tacno tako kao sto kazes.

Razmisljam iskljucivo u samoodbrani, inace se ne bavim tim sportom.

Van mreže Seka

• Član
  • **
« Odgovor #1342 poslato: Februar 10, 2010, 11:25:53 posle podne »
Naravno da cemo preneti,nema potrebe da se maltretite po ovom kijametu...ja mozda malkice zakasnim(imam zakazan intervju za posao u 14h...ali sva sreca na N.Bgd.)
ps.moja skalamerija ne pravi video zapise,ali mozda se i snadjem nekako :m3:

Van mreže Luca

• Član
  • **
« Odgovor #1343 poslato: Februar 10, 2010, 11:32:31 posle podne »
http://www.facebook.com/note.php?note_id=232466007210

Na ovom linku se moze dobiti informacija kada pocinje edukacija u Italiji

Van mreže Daca

• Član
  • **
« Odgovor #1344 poslato: Februar 11, 2010, 12:50:09 pre podne »
Sta mi je ovo uopste trebalo?  :(

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #1345 poslato: Februar 11, 2010, 07:39:56 pre podne »
leontina... po meni si dobrim delom u pravu.
Čak i da sve zanemarimo i uzmemo 55% (62%) kao validan rezultat to znači da je više od pola MS-ovaca na "konju". Skoro 2/3.
A ako pogledate analize po forumima videćete da je taj procenat dobijen uz veliki broj ograničavajućih faktora. Bilo je 5 kriterijuma koje je oboleli od MS-a morao da ispuni prilikom snimanja.
E, pa, drugari, ko bude sutra u prilici neka pita neurologe koja su to 5 kriterijuma i ako ne znaju, znači da vrlo nepripremljeni i neinformisani dolaze na predavanje po snegu i ledu.
Trebalo je da se ispuni 3 od 5 kriterijuma. Trebalo bi videli kompletne rezultate, jer mozda oni koji imaju zvanicno MS, a nemaju neke ozbiljne tegobe, mozda oni imaju jedan ispunjen kriterijum, sto je dovoljno za postojanje jedne lezije npr. koja recimo pravi smetnje pri hodu ili remeti normalan vid. Ovo su uopsteni rezultati, treba sacekati neme detaljnije i tumacenje strucnjaka.

Van mreže vbswolf

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #1346 poslato: Februar 11, 2010, 07:42:22 pre podne »
I ja sam razumela Udruzenje da ce Dr Drulovic drzati predavanje vezano za CCSVI...Uostalom,zar se moze drzati predavanje o MS-u,a da se nepomene ta tema :m3:
Bice nas valjda,prenecemo...

prenesite ako i sta ima novo,nemojte se svadjati sa neurolozima i bilo kim,nismo bas u prilici da isterujemo neki inat,lazna "nada" je gora od istine,salusajte sta ima novo ako ima uopste i prenesite nam...uf,ubija me statistika,1/3,2/3.....to me nervira,nesto ili je lek ili nije,ovde u neurologiji kada ne nesto lek za 20% oni to objave na sva zvona kao da je sve gotovo.....ako imas anginu,primas valjda penicilin i posle 2-3 nedelje si zdrav,u nasem slucaju to nije slucaj ,na zalost......ali ima nade,desava se nesto i sve primite sa rezervom i bez emocija radi svog i naseg dobra ....u zdravlje,svima! :ok:

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #1347 poslato: Februar 11, 2010, 07:44:37 pre podne »
Ma lako cemo za predavanje, nego sta je ostalo, jel ide neko sutra u "napad"  na ovo dvoje, ili je to besmisleno. Ja i da 'ocu nema sanse da se izvucem  iz dvorista, sve je zaledilo a kosava udara ko tornado! :m1:
Iskreno spremam se da docekam dr Milica, pa da preko njega krenemo i u snimanja i u intervenciju ! :ye1:
Taurus, sta ti kazes za sutra !? :m3:

Zasto mislis da dr Milica zanima ovako nesto. On je hirurg i bavi se mnogo ozbiljnijim stvarima, ako sam dobro shvatila. Za vaskularca je ovo sr..e od intervencije. I nije neki izazov. Ja tako gledam na temu.
Ovo mi je pre posao za neke radiologe, jer se radi o novim protokolima snimanja.

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #1348 poslato: Februar 11, 2010, 07:54:09 pre podne »
Rekao je (dr Milić) da se već neko vreme bavi CCSVI-jem i da će da nastavi kad se oko 20-tog vrati iz USA. Takođe, rekao je da je dr Zamboni njihov veliki prijatelj, pa računamo da ga zanima ovo.

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #1349 poslato: Februar 11, 2010, 08:42:28 pre podne »
vbswolf...
nemojte se svadjati sa neurolozima...

Ja još nisam siguran da li ću se pojaviti ili ne na tom predavanju. Ne zavisi samo od mene. Ako se pojavim, naravno da neću da se svađam ni sa neurolozima, ni sa bilo kim.
Ali, poučen iskustvom, odavno sam napustio koncept gledanja u njih kao u bogove, snebivanje, šlihtanje, povlačenje... Da se razumemo nešto, svakako na polju neurologije ne možemo da vodimo ravnopravan razgovor, jer su daleko stručniji od mene. Ali tu se i završava neravnopravnost. Postoje oblasti u kojima sam ja daleko stručniji i upućeniji od njih, pa ne mislim da sam uhvatio Boga za ...
U svakom slučaju, nisam đak kome će učiteljica da ispriča šta misli da treba, a ja da ćutim da ne bih otišao u ćošak. Jel' treba da ćutim da ne bih nekome ugrozio sujetu? Moje zdravlje je u pitanju, moj život je u pitanju..., tako da me baš zabole ako će neko da se vređa na "nezgodna" pitanja.
I šta bi bila posledica cele priče? Zameriću im se? Prestaće da me leče (mislim, do jaja su me lečili sve ove godine)? Da neće da me biju?
Dakle, nema razloga bilo kakvom svađanju ili raspravi. Moje je da pitam, njihovo da odgovaraju. Ako se nekom glumi ludilo, ako je neko sujetan, nadrkan, uobražen..., sve je to lepo, ali te stvari mogu kod kuće, kod žene, dece, mame, tate,..., ovo je previše ozbiljna stvar, bar za mene.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.