Autor Tema: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?  (Pročitano 802921 puta)

Van mreže Taurus

• Zabranjen
Odg: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?
« Odgovor #1260 poslato: Februar 10, 2010, 08:59:22 pre podne »
Pogledajte ko je gost na TV b92!

Van mreže bandja

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #1261 poslato: Februar 10, 2010, 09:08:49 pre podne »
kasno sam se ukljucio a ko je bio???

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #1262 poslato: Februar 10, 2010, 09:34:58 pre podne »
Čovek ( Apostolovski) koji je objavio naš tekst. Bez brige, nisi ništa propustio, nije pričao o nama.

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #1263 poslato: Februar 10, 2010, 09:47:53 pre podne »
Glišo, podsećam te da sam ja već uzeo pare na Srbiju. Kvota je bila 1.8, tako da ovaj tekst ne spada u dojave  ;D

Poštovana ...zgfhčjj,
>
> prof. Sepčić će predavanje pod nazivom CCSVI i MS održati u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke 17.02.2010.g. u 17,00 sati kada će prenijeti ono što smo čuli na konferenciji u Vicenzi 23. siječnja 2010.g.te iznijeti svoje stručno mišljenje o otkriću prof. Zambonia.
> Inače , kao Društvo nastojimo angažirati medije, te je danas trebao izaći članak u Večernjaku, a planiramo i neke daljnje intervjue i tv priloge.
> Neurolozi KBC-a Rijeka su upoznati sa otkrićem prof. Zambonia, a vaskularni kirurzi su načelno zainteresirani i za suradnju. Za sada je to sve što Vam mogu reći jer zapravo više od toga i ne znamo, treba obaviti još neke sastanke i stupiti u kontakt sa Savezom MS-a Italije koji će, navodno, financijski pomoći novu studiju koja bi se provodila u Italiji, a u koju bismo i mi voljeli uključiti neke naše članove, te stručnjake koji bi dio pretraga možda mogli obavljati i u KBC-u Rijeka. To još nije dogovoreno, već se tome nadamo...
> Do kraja tjedna ćemo sve informacije o tome staviti na našu web stranicu.
>
> Srdačan pozdrav,
>
> tajnica DMS PGŽ
> Dijana Ivanišević
> -----
> To: <dms_primorje@sdmsh.org>
> Sent: Tuesday, February 09, 2010 9:23 PM
> Subject: Društvo multiple skleroze Primorsko goranske �upanije: upit
>
>

Van mreže gliša

• Član
  • **
« Odgovor #1264 poslato: Februar 10, 2010, 10:02:36 pre podne »
A vidio sam to juče na HR forumu

Van mreže Merso

• Član
  • **
« Odgovor #1265 poslato: Februar 10, 2010, 10:13:41 pre podne »
Ja do sada nisam pristajao ni na kakve studije. Dovoljno mi je dobro, ne bih da se igram. Ali na ovo bih pristao iz ovih stopa. Ja na to gledam ovako: ako imam problem sa cirkulacijom i odvodom krvi iz mozga, daj da to rešim. Ne vidim čemu toliki otpor neurologa. Možda samo nagađam (ako sujeta nije smrtni greh, trebalo bi da bude). Dozvolite vi nama da rešimo vaskularni problem. Ako nam pride bude bolje sa simptomima MS, utoliko bolje. Ako je to lek, jupiii. :cheers:
Mislim da nam je sada neophodno da nekog iz Srbije (vaskularca, nikako neurologa) pošaljemo da se obuči za dijagnostifikovanje CCSVIa, pa da on posle obučava ostale zainteresovane lekare u Srbiji. To ovde trenutno funkcioniše tako što farmaceutske kompanije šalju lekare na seminare i radionice. Ako oni posle toga sučajno počnu prepisivati baš njihove lekove čista je slučajnost. E sad, ovde nema interesa farmaceutske industrije, pa odatle pomoć ne treba očekivati. Država k'o država je spora.
Hajde da navalimo na diplomatska predstavništva, uspešne firme,... Dobijali smo donacije i pre za kolica, kombije i sl. Ne verujem da ne bi uspeli i sada.

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #1266 poslato: Februar 10, 2010, 10:17:04 pre podne »
Meni malopre poslala devojka koja je dobila ovaj mail. Za tog dr Sepčića kažu da je na glasu kao poznati neurolog. Istina, izgleda da je u penziji, ali videćemo šta će da kaže na predavanju.

Van mreže smerkur

• Član
  • **
« Odgovor #1267 poslato: Februar 10, 2010, 10:53:04 pre podne »
Citat
Mislim da nam je sada neophodno da nekog iz Srbije (vaskularca, nikako neurologa) pošaljemo da se obuči za dijagnostifikovanje CCSVIa, pa da on posle obučava ostale zainteresovane lekare u Srbiji. To ovde trenutno funkcioniše tako što farmaceutske kompanije šalju lekare na seminare i radionice. Ako oni posle toga sučajno počnu prepisivati baš njihove lekove čista je slučajnost. E sad, ovde nema interesa farmaceutske industrije, pa odatle pomoć ne treba očekivati. Država k'o država je spora.
Hajde da navalimo na diplomatska predstavništva, uspešne firme,... Dobijali smo donacije i pre za kolica, kombije i sl. Ne verujem da ne bi uspeli i sada.

Tako nekako bi trebalo, zato bi bilo dobro osnovati CCSVI udruzenje (mislim da je to vec predlozeno). I kanadjani su tako uradili. Mislim da je to neki logican tok !?

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #1268 poslato: Februar 10, 2010, 11:12:00 pre podne »
Ne znam koliko mi imamo snage i vremena da osnivamo "pravo" udruženje. A i ima dosta ljudi van Beograda, pa ne znam koliko bi njima značilo udruženje u (na primer) Beogradu. Po onome što sam čitao, trebalo bi nam (valjda) najmanje troje ljudi, neka simbolična uplata i onda registrovanje udruženja. Uz to, neizbežno ide izbor predsednika ili nekog drugog majmuna, pa pečat, pa ovo, pa ono... A vreme ide.
Međutim, svakako bi trebao neki vid organizovanja. Možda, nezvanično na netu ili nekako drugačije. U svakom slučaju nastupamo zajedno šta god da bude u pitanju.

Van mreže amia

• Član
  • **
  • Noli turbare circuloc meos
« Odgovor #1269 poslato: Februar 10, 2010, 11:34:00 pre podne »
 :D
predsedika vec imamo ...za ostalo cemo lako...
3 komada sa licnim kartama odu u APR i uplate 5000...
od papira ,resenje je najvaznije i pecat koji se uradi po dobijanju resenja ...

Van mreže bandja

• Član
  • **
« Odgovor #1270 poslato: Februar 10, 2010, 11:43:10 pre podne »
 pokusam da sa drugarom koji radi na RTS (kamerman) naprave reportazu sa dr Milicem po njegovom dollasku iz Amerike cini mi se da bi to bio prvi slag na tortu.............

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #1271 poslato: Februar 10, 2010, 11:52:13 pre podne »
pokusam da sa drugarom koji radi na RTS (kamerman) naprave reportazu sa dr Milicem po njegovom dollasku iz Amerike cini mi se da bi to bio prvi slag na tortu.............

To bi bio šlag na torti sa sve jagodom. Od toga nema "više".

Van mreže goxy

• Član
  • **
« Odgovor #1272 poslato: Februar 10, 2010, 11:58:09 pre podne »
Bandja to bi bilo  :ye1: !
Sto se tice udruzenja ja sam to jos odavno predlozio, i potpuno podrzavam, pa makar u startu delovali samo preko neta ! Stavise ja sam jos pre par dana hteo da zakupim sajt www.ccsvi.info, pa da lepo uredimo stranicu na kojoj bi objavljivali sve sto znamo i koji bi bio neka vrsta  info centra ! Kao sto su uradili englezi i ameri ! A ovde nastavljamo diskusiju ! :ye:

Van mreže bandja

• Član
  • **
« Odgovor #1273 poslato: Februar 10, 2010, 12:15:08 posle podne »
iz iskustva udruzenje je bezveze,grupa gradjana,netrba pecat netreba nista,smo treba da se radi,imamo pravnicu,imamo kancelarije ali nema ko da radi svi cekaju na gotovo...............

Van mreže Maka

• Član
  • **
  • Pol: Žena
« Odgovor #1274 poslato: Februar 10, 2010, 12:17:02 posle podne »
Podrzavam obe ideje. Racunajte i na mene. I ja mislim da od cekanja nema mnogo koristi.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.