Autor Tema: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?  (Pročitano 802937 puta)

Van mreže Ena

• VIP
  • Pol: Žena
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
Odg: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?
« Odgovor #1230 poslato: Februar 09, 2010, 05:01:04 posle podne »
Upravo sam razgovarala sa jednom medicinskom sestrom iz Kamenice koja radi na institutu.Rekla je da će se raspitati sutra o svemu,jer ona nije upoznata sa tim pošto radi na plućnom odeljenju.
Rekla je da će proveriti da li je počelo zakazivanje i sve ostalo.Čim mi se javi prenosim.

Van mreže leontina

• Zabranjen
  • prva pomoc
« Odgovor #1231 poslato: Februar 09, 2010, 07:59:56 posle podne »
Otpor i u Kanadi, ministar zdravlja, neurolozi... Citajte :grr:
http://www.thespec.com/News/Local/article/718584

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #1232 poslato: Februar 09, 2010, 08:12:41 posle podne »
Skeniranje u USA 4500 dolara.  Jel to pokušavaju sa cenama da stopiraju?  >:D

Van mreže Ha Even

• Zabranjen
« Odgovor #1233 poslato: Februar 09, 2010, 08:14:24 posle podne »
http://www.thespec.com/News/Local/article/718584
"Tomorrow, the Buffalo Neuroimaging Analysis Center is expected to release the first results from its CCSVI study of 500 patients. The results are predicted to back up Zamboni considering it is now moving forward from studying the MRI scans to testing the treatment.!"
Prema ovom linku dr. Živadinov bi sutra trebao objaviti prve rezultate studije provede na 500 ispitanika. Tko će dočekati?!

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #1234 poslato: Februar 09, 2010, 08:16:28 posle podne »
Mi. :)

Živo me zanima da li će medicina pobediti.

Van mreže Ha Even

• Zabranjen
« Odgovor #1235 poslato: Februar 09, 2010, 08:25:27 posle podne »
"Both Haacke and Zamboni acknowledge more study needs to be done, although they say early research out of Poland and Jordan is backing up Zamboni's theory."
Također sa prethodnog linka-
Obadvojica, Haacke i Zamboni potvrđuju da se treba napraviti još ispitivanja, ali da rana istraživanja u Poljskoj i Jordanu podržavaju Zambionijevu teoriju.
Prvi put čujem za Jordan (mislim s ovim u vezi)

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #1236 poslato: Februar 09, 2010, 08:33:19 posle podne »
A baš sam hteo da postavim istu rečenicu iz teksta  :). U mailu koji je dr Živadinov poslao Politici juče stoji da će rezultate objaviti "sledeći tjedan". E sad, pošto je juče kod nas bio ponedeljak, a u Americi bar 6 sati ranije, to "sledeći tjedan" se možda odnosi na ovaj.

Čuo sam za Jordan, tačnije pročitao sam skoro negde.

Van mreže Ha Even

• Zabranjen
« Odgovor #1237 poslato: Februar 09, 2010, 08:36:34 posle podne »
http://www.thisisms.com/ftopicp-89726-jordan.html#89726
na ovoj stranici forum thisisms piše o Jordanu

Van mreže vbswolf

• Član
  • **
« Odgovor #1238 poslato: Februar 09, 2010, 08:42:27 posle podne »
Skeniranje u USA 4500 dolara.  Jel to pokušavaju sa cenama da stopiraju?  >:D

pusti USA,npr poznajem slucajno zenu stomatologa,izuzetan  strucnjak,cene tih usluga su tamo uzasno skupe...npr 1 zub je cca 1000$,mozes u ustima imati zube vredne 70 000 $,takve materjale i zahvate i ovde ces skupo platiti,tamo niko od vrhunskih dr ne radi ispod 200-300 000 $ btto godisnje,ali oni nemaju pacijente sa 200-300$/mesecno primanja,takvi ukoliko nisu imali osguranje mogu da crnu samo......oko 700$/mesecno min je samo osiguranje koje ne pokriva sve,doduse to je i najbogatiji deo USA,California a i tamo ima sirotinje ko i svugde,upravo se vodi rasprava u njihovom senatu,kongresu vezano za zdravstveno osiguranje....u pitanju je stotine milijardi $,tamo je hrana,benzin,pa cak i nekretnine su jeftiniji nego ovde.......vrhunska medicina je uzasno skupa! >:D

Van mreže Ha Even

• Zabranjen
« Odgovor #1239 poslato: Februar 09, 2010, 08:47:22 posle podne »
"Predavanje dr. Sepčića na temu CCSVI i MS biti će održano 17.02. u 17,00 sati u viječnici Grada Rijeka na Korzu. Tko bude u mogućnosti neka dođe, a u svakom slučaju treba se povezati s Rijekom. Oni rade ...
Sutra u Večernjem listu članak o DMS PGŽ Rijeka, a dio bi se trebao odnositi i na CCSVI."
Na žalost ne živim u Rijeci i ne mogu na to predavanje. Nadam se da će nam netko prenijeti o čemu je vila riječ Dr. Sepčić (neprovjereni navod) je bio u Vicenzi na zadnjem predavanju (okruglom stolu).

Van mreže Tosh

• Član
  • **
« Odgovor #1240 poslato: Februar 09, 2010, 08:48:02 posle podne »
Mi. :) Živo me zanima da li će medicina pobediti.
Nadam se da ćemo mi pobetiti  ;D
Kako ja vidim situaciju, evo u vrlo gruboj swot formi:

Strength:
Ljudi ustaju, kreću se, najveća većina prezdravila...
Izgleda da je tretman pravi, i da je uzrok problema lociran...
Sama operacija nije komplikovana ni opasna...

Weakness:
Tretman treba ponoviti, procedura snimanja je komplikovana i skupa,
cela stvar još nije "naučno dokazana"...
(važno da kortikosteroidi jesu "naučno dokazani", da im p.m. >:(, ne vidim belu mačku posle zadnje terapije...)

Opportunities:
Vaskularci i MRI - jeste da ima da se uče nove stvari, ali je potencijalno sjajna stvar za njihove karijere,
koja može da ih vine u akadamske visine i napravi od njih internacionalne zvezde...
a većina doktora je umesto vode 70% sačinjena od sujete, tako da je to bitan faktor

Threats:
Farmacija - nikako im ne odgovara izlečenje, a posebno ne operacijom a ne lekovima...
Neurolozi - ispašće da godinama mlate praznu slamu i krkaju ljude suspstancama za koje i ne znaju kako deluju i šta tačno rade...
Zdravstvena zaštita - samo im fali još da se navali na MRI i operacije...

Ovako gledano, ispada da bi trebalo skoncentrisati akciju uglavnom na vaskularce i ekipu koja vrši snimanja,
očekivati išta od neurologa, udruženja, raznih državnih institucija koje su u rukama farmacije,
nema mnogo vajde... da su mogli / znali kako da nam pomognu, pa valjda bi već do sada to uradili...

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #1241 poslato: Februar 09, 2010, 08:55:17 posle podne »
Mi i medicina, nadam se. Samo ne farmacija.

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #1242 poslato: Februar 09, 2010, 09:26:38 posle podne »
"Predavanje dr. Sepčića na temu CCSVI i MS biti će održano 17.02. u 17,00 sati u viječnici Grada Rijeka na Korzu. Tko bude u mogućnosti neka dođe, a u svakom slučaju treba se povezati s Rijekom. Oni rade ...
Sutra u Večernjem listu članak o DMS PGŽ Rijeka, a dio bi se trebao odnositi i na CCSVI."
Na žalost ne živim u Rijeci i ne mogu na to predavanje. Nadam se da će nam netko prenijeti o čemu je vila riječ Dr. Sepčić (neprovjereni navod) je bio u Vicenzi na zadnjem predavanju (okruglom stolu).

Biba01 sa Hr Foruma je iz Rijeke. Jedna je od malog broja onih koji pokušavaju da "ovo" proguraju u hrvatske medije. Ja se, gotovo svaki dan čujem sa njom. Pretpostavljam da će ona ići na predavanje.

Poslao: Tosh ...
Prilično se slažem sa tobom, a i dobro sam se nasmejao, naročito za one psovke  :)

Van mreže goxy

• Član
  • **
« Odgovor #1243 poslato: Februar 09, 2010, 09:28:00 posle podne »
E sad jos da navatamo dr Milica cim se vrati iz USA, i da navalimo na resavanje problema, a ko ce sta da misli od neurologa iskreno me zabole lakat! A ovi napadi sirom sveta na dr Zambonija su apsolutno predvidivi i ocekivani, medjutim mislim da ce im poprilicno zapusiti usta izvestaj koji ce dr Zivadinov da objavi ovih dana ! :ye1:

Van mreže goxy

• Član
  • **
« Odgovor #1244 poslato: Februar 09, 2010, 09:29:57 posle podne »
Tosh svaka ti cast na retrospektivi !  :ok:

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.