Autor Tema: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?  (Pročitano 802415 puta)

Van mreže Taurus

• Zabranjen
Odg: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?
« Odgovor #585 poslato: Januar 18, 2010, 01:25:53 posle podne »
Danima pokusavam od nasih neurologa, da dobijem neki odgovor na pitanje o CCSVI, jedino sam uspela da dobijem sledeci odgovor:

Poštovana,
Po drugi put mi postavljate isto pitanje. I ovde se culo za to, ne cuti se, cekaju se rezultati ispitivanja studije. Bilo bi neozbiljno pricati o necemu tako vaznom pre kraja ispitivanja.
Pozdrav

Jel' se on to ljuti što mu po drugi put postavljaš isto pitanje? Kući kod žene, pa nek se ljuti.
I nije neozbiljno pričati o tome, nego je neozbiljno ćutati. Ako su čuli, mogli su bar da nam prenesu informaciju da se nešto radi, ispituje, a ne da mi danima vilenimo po netu i sami saznajemo da se nešto dešava.

Javio mi se baja iz Kamenice(u roku od 10 min.) i dao mi telefon pomenutog prof. dr Štajnica. Videću da li ću ga zvati ja direktno ili ćemo da navatamo neku preporuku.

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #587 poslato: Januar 18, 2010, 08:46:38 posle podne »

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #588 poslato: Januar 18, 2010, 08:52:40 posle podne »
najnoviji clanak Estona Embrija iz New Pathways
http://www.direct-ms.org/magazines/CCSVI%20More%20thoughts.pdf

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #589 poslato: Januar 18, 2010, 09:41:24 posle podne »
Odgovorili Slovenci:

Spoštovani g. xxxxxxxx,

Cena preiskave ven pri multipli sklerozi je 100 €.

Pregleda se vratne vene, možganske vene in v. azygos. Preiskava traja cca 1 uro.

Več informacij o preiskavi najdete na naši sletni strani:

httc://www.mc-sinigoj.si

V kolikor se boste naročili na preiskavo v našem centru vam svetujem , da pokličete na naš telefon: +386 5 330 2658 in  z medicinsko sestro Darinko Kleč uskladite oziroma dogovorite termin preiskave. Praviloma preiskavo opravimo v 2 tednih.

Lep pozdrav,

Martin Šinigoj, dr. med., spec. interne medicine

Van mreže vbswolf

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #590 poslato: Januar 18, 2010, 10:03:05 posle podne »
ASJA,neumorna si i hvala mnogo na linkovi koje bi mi obicni Boga pitaj kada i kako nasli.........veliki izvor informacija,hvala puno, :ye1:

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #591 poslato: Januar 18, 2010, 10:13:35 posle podne »
nema na cemu, samo neka bude od pomoci, vazno je da smo u toku :)
i ja sam sasvim obicna :)

Van mreže amia

• Član
  • **
  • Noli turbare circuloc meos
« Odgovor #592 poslato: Januar 18, 2010, 10:43:04 posle podne »
Asja i taurus ,,,kakav ste vi tandem snova ...obozavam vas ,,,
a ja danas razmisljala da mejliram slovencima ...kad ono ,,,vidi ,,, :D

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #593 poslato: Januar 18, 2010, 11:04:44 posle podne »
Što reče Asja..."samo nek bude od pomoći". A što se tiče mejliranja,ja sam juče(nedelja) poslao, a danas mi odgovorili.

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #594 poslato: Januar 19, 2010, 09:13:41 pre podne »
Još jedan odgovor, ovog puta iz Beograda:

Poštovani Gospodine XXXXXX, hvala na iscrpnom materijalu
>     koji ste mi poslali i omogučili da se upoznam sa neuroradiološkom
>     studijom u celini. Na žalost osnovni preduslov za izvođenje
>     ovakvog pregleda koji je dug i zahtjevan je injektorska pumpa za
>     kontrast. Venska cirkulacija je spora i bez kvantifikacije protoka
>     rutinska venografija je obesmišljena.Stoga je i ova studija
>     dinamička, sa zadatkom da izmeri količinu venskog protoka i
>     kvalifikuje njegovu suficijentnost, a za to je pored pumpe
>     neophodan softverski paket sekvenci za dinamički MR, kao i
>     kompjuterski program za izračunavanje dobijenih podataka u toku
>     ovih 15 merenja, kako nalaže protokol snimanja. Sve navedeno mi
>     nemamo i jedino što možemo to je da uradimo 2D venografiju, tzv.
>     venski TOF, što ukazuje na IS tekuče krvi samo u trenutku snimanja
>     (*T*ime *O*f *F*light), i posredno može pokazati morfološke
>     promene na krvnom sudu, što je za venske krvne sudove manje
>     važno(širina lumena varira), kao i odsustvo protoka,što opet nije
>     apsolutna vrednost.Jedina institucija koja poseduje sve potrebno
>     za ovu studiju je Institut za radiologiju u Sremskoj Kamenici. S
>     poštovanjem dr Vesna Perić, poliklinika "Panacea"
>

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #595 poslato: Januar 19, 2010, 09:26:26 pre podne »
Izgleda da sam se zeznuo za pomenutog prof. dr Stajnic. Po svemu sudeći u pitanju je dr Robert Semnic u Sremskoj Kamenici, Institut za radiologiju...:

http://www.mrischool.org/predavaci/11RS.htm

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #596 poslato: Januar 19, 2010, 10:38:54 pre podne »
Evo kako izgleda odgovor dr Simke putem mejla zainteresovanom ms-ovcu za operaciju; posle mesec dana dobio je odgovor da  je operacija zakazana za januar 2011.

This is what i sent:

I would like to be put on your waiting list for testing and treatment for my CCSVI. I am a multiple sclerosis patient seeking your help please. Any response would be greatly appreciated.
?? ? ??

and the reply like everyone else:

Hello,

You are in the waiting list for "the liberation operation". The estimated time of the procedure is January 2011.

We will do our best to make the treatment possible earlier, but actually we receive more requests than we can manage in a proper time.

I will send you detailed information regarding date, payments etc. in a proper time

The hospital is in Katowice, the nearby airports are in Katowice and Krakow.

You should plan at least 7-days long stay in Poland (at least 3 days postop)You will get all necessary prescriptions and instructions how to use medications, as well as if and when to come for a follow-up (all these depends on the type of operation and patient's characteristics). In brief, postoperatively you should stay in the hospital overnight. The operation will not affect your mobility (it is only small puncture in the groin and nearly no pain).

We perform either balloning, or stenting, depending on particular characteristics of venous occlusion. Balloon angioplasty seems safer (lower probability of thrombotic event), but the possibility of restenosis is very high (~50%), so we prefer stenting, on condition that anatomic localization and characteristics of a planned stent looks safe. Anyway, in a case of doubt, we perform safer procedure (ballooning).

Best regards

Marian Simka, MD
http://www.thisisms.com/ftopict-9793.html

Van mreže amia

• Član
  • **
  • Noli turbare circuloc meos
« Odgovor #597 poslato: Januar 19, 2010, 11:12:01 pre podne »
Sto znaci ostaje nam Kamenica .
Da li i kako moze bez uputa da se odradi snimanje i koliko je to para....?

Van mreže goxy

• Član
  • **
« Odgovor #598 poslato: Januar 19, 2010, 11:36:23 pre podne »
Evo odgovora Slovenaca meni, ja sam ga cekao malo duze, s tim sto sam ih pitao i za intervenciju i za dosadasnje iskustvo a i za smestaj ako bude neophodan.

Spoštovani ,

Cena preiskave ven pri multipli sklerozi je 100 €. Pri preiskavi pregledamo vratne vene, možganske vene in končni del v. azygos. Preiskava traja cca 1 uro.

Več informacij o preiskavi najdete na naši sletni strani: httc://www.mc-sinigoj.si

V kolikor se boste naročili na preiskavo v našem centru vam svetujem , da pokličete na naš telefon:               +386 5 330 2658         +386 5 330 2658 in  z medicinsko sestro Darinko Kleč uskladite oziroma dogovorite termin preiskave. Praviloma preiskavo opravimo v 2 tednih.

Glede namestitve svetujem ogled spletne strani Hotelov HIT, cenovno najugodnejše je v Hotelu Sabotin v Solkanu, kar je tudi relativno blizu do našega centra cca 3 km. Možno je tudi v Hotelu Perla (cca 2 km od centra) vendar so cene višje. Od hotela do našega centra lahko koristite mestni avtobus ali taxi. Oglejte si spletno stran: http://www.hit.si

Hotel Sabotin
Cesta IX. korpusa 35
5250 Solkan
Slovenija
t 05 336 50 00
f 05 336 51 50
hotel.sabotin@hit.si

Zaenkrat v Sloveniji še nihče ne izvaja razširitve ven s stentiranjem  pri bolnikih z multiplo sklerozo. V primeru pozitivnega izvida bi morali iskati možnost intervencije v tujini.

Dokončno oceno koristnosti preiskave še ne morem podati, ker preiskavo izvajamo šele 3 tedna in gre za novo diagnostiko. Do sedaj smo pregledali  8 bolnikov z MS, izvidi ven so bili pri vseh normalni.

Sicer  pa imamo v našem centru velike izkušnje z ultrazvočno diagnostiko, vrhunsko ultrazvočno opremo in opravimo letno cca 3000 ultrazvočnih preiskav organov in krvnih žil (arterij in ven) vključno z TCD možgan.

Lep pozdrav,

Martin Šinigoj, dr. med., spec. interne medicine.

---------------------------------------------

Zdravstveni zavod
Medicinski center Šinigoj Nova Gorica
Kostanjeviška c.1, Pristava,
5000 Nova Gorica
dš: 36204480
tel:               +386 5 3302658         +386 5 3302658

e-mail: martinsinigoj@siol.net
web: www.mc-sinigoj.si

Van mreže goxy

• Član
  • **
« Odgovor #599 poslato: Januar 19, 2010, 11:37:58 pre podne »
Obratite paznju na 8 pregledanih pacijenata sa MS i svi imaju uredne vene. Da li to znaci da oni ne rade snimanja po neophodnom protokolu ili.....

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.