Autor Tema: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?  (Pročitano 802427 puta)

Van mreže goxy

• Član
  • **
Odg: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?
« Odgovor #615 poslato: Januar 19, 2010, 05:34:53 posle podne »
Ajde ljudi da se organizujemo da navalimo na ovaj novi KBC jer mi oni izgledaju najvise zainteresovani,ja sam vec ostavio sve podatke i telefon ali nije zgoreg da se vidi da nas je vise zainteresovanih.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
« Odgovor #616 poslato: Januar 19, 2010, 05:37:11 posle podne »
Matori, oni još nisu kompletni te ne vredi da navaljujemo. U toku im je konkurs jer treba da dovedu još dosta ljudi. Vezano za njihovu opremu, pogledaj Taurusovu poruku: http://www.hendidrustvo.info/forum/index.php/topic,2664.msg143227.html#msg143227
Ja se samo bojim da ne bude isto to.

Van mreže goxy

• Član
  • **
« Odgovor #617 poslato: Januar 19, 2010, 05:53:43 posle podne »
Ma znam ja da oni generalno nisu jos kompletni,zato sam i otisao direktno kod njih, da ih priupitam sta se vec radi a sta ne. Receno mi je da im radilogija vec uveliko radi, cak i da je vodi eminentni profesor (ne cuh ime) i da imaju celu ekipu tehnicara koji rade na aparatima. Zato sam i pomislio da bi se vec moglo polako pokazati interesovanje, da bi oni imali volju da prouce i rade po potrebnim protokolima. sys

Van mreže goxy

• Član
  • **
« Odgovor #618 poslato: Januar 19, 2010, 05:59:15 posle podne »
Evo i teksta iz danasnje Politike o novom KBC, mozda nesto i udje na teret RZZO jednog dana !

http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Porodice-Pavlovic-i-Zechevic-vlasnici-prvog-privatnog-KBC-a.lt.html

Van mreže vbswolf

• Član
  • **
« Odgovor #619 poslato: Januar 19, 2010, 06:05:25 posle podne »
ljudi,nemojte praviti euforiju,dajte da vidimo rezultate pa cemo lako......jos uvek nista to nije DOKAZANO,daj Boze da je resenje tu i na vidiku iako me stravicno buni disproporcija medju polovima sto mi je cudno ako je vaskularna bolest ](*,).......pogotovu manite se nasih "privatnika" uzece vam velike pare bez ikakve koristi.....sto bi nas lecili i izlecili kada mogu imati stalne musterije!?Na zalost,a pogotovu kada vam kazu studije,pa to je tek prevara,niti znaju sta vam daju,niti sta garantuju,niti oni znaju......pa jos pre 10 god sa vma su pricali kada se neki rebif pojavio i pricali svasta,a vreme je pokazalo da to nije resenje....a kosta Boze sacuvaj.....daj Boze da je ovo bolest vaskularno/mehanicke prirode i da moze Zambonijev tretman da nam pomogne!

Van mreže vbswolf

• Član
  • **
« Odgovor #620 poslato: Januar 19, 2010, 06:20:02 posle podne »
inace i kod mene je sama bolest pre 15 god pocela kroz disanje i vrat,kao da me struja udarila,nisam mogao glavu da okrenem,znojenje,tesko sam disao i sve to prodje ali ostavi posledice......i tako dok nisam spao sa nogu,3 god je im je trebalo da utvrde sta mi je,i dok sam saznao sta je prosao sam golgotu,od toga da me izbace iz ordinacije do toga da mi posle pisu dokumenta za penziju,ja ih gledam i cutim a neki suze brisu...mogao sam nekoga ubiti dok sam auto vozio, po praznim putevima jurcao,i  u vreme sankcija sam sluzbeno i po 700 km prelazio a nogu sa gasa rukom pomerao,toliko o nasim lekarima,nista im ne verujem i nista ne znaju,cim se prodaju za kafu,viski,pare......nema tu pomoci od njih i resenja!

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #621 poslato: Januar 19, 2010, 06:51:31 posle podne »
vbswolf kaže:...

Čitam tvoj post i počinjem polako da se nerviram. Za MS se ne zna uzrok, ni lek, ni tok . Skoro se ništa ne zna (barem je tako bilo do sada). Jedino što se stalno pričalo je da je jako važno što pre reagovati. Baš su reagovali na vreme, tri godine su ti samo dijagnozu utvrđivali.  Meni su, relativno brzo utvrdili dijagnozu, ali od tada (2004.) leče me svežim vazduhom i vodom iz Gornje Trepče.
Rekao bi naš narod: što se qur... kad ne znaju da lete.
I potpuno te razumem kad kažeš da si rukom skidao nogu sa gasa. Isti slučaj. Zato sam i ugradio ručnu kočnicu da ne bih razmišljao da li ću dovoljno brzo da prebacim nogu sa gasa na kočnicu.

goxy kaže:...

Daj neki telefon da ne tražim po netu i ja ih zovem sutra.

Van mreže goxy

• Član
  • **
« Odgovor #622 poslato: Januar 19, 2010, 07:18:13 posle podne »
KBC Beograd
Tel: 331 39 13
Ja sam razgovarao sa jako prijatnom devojkom dal je sestra ili doktorka, zove se Jelena, radi na njihovoj recepciji kada se udje u zgradu, ali je potpuno upucena u radioloska snimanja i intervencije koje se rade, mi smo joj ukratko objasnili da se radi o novom nacinu sagledavanja MS i neophodnim procedurama snimanja.

Van mreže vbswolf

• Član
  • **
« Odgovor #623 poslato: Januar 19, 2010, 09:03:55 posle podne »
Taurus,nema potrebe da se nerviras zbog mene......nisu oni krivi kad ne znaju,a u to vreme im udje covek u ordinaciju od 95 kg,za glavu visi od svakog na klinici,nabildovan,bez problema sa vidom,cak i kada su mi dijagnozu dali ja vidim bolje od njih,normalnog hoda,mogao sam da skocim i zakucam na kos....nisu oni krivi,vec stresovi i rat,hteo sam reci da obicni doktori nemaju pojma,neurolozi po nesto znaju i drze se toga a nadamo se resenju npr Zamboni...ja sam mislio ili se razbolis pa ozdravis ili   :(.......u to vreme kada je slucajno provaljeno sta mi je posle cca 2 god lutanja po ortopedima,cak i operacija zakazana itd ,uputili su me na neurologiju KC....oni su odmah znali sta mi je i rekli da je i bolje sto mi neko ranije nije dao dijagnozu....sada kod pomislim,mozda su i u pravu...sada ima mnogo bolesnih,na zalost i vreme je da se nesto desi i otkrije...ja se nadam,iako sam u kolicima zivot ide dalje,ja sam samo sat u svojoj glavi iskljucio i vreme za mene ne postoji a prilagodjavam se vremenu okoline...a mislim da je vreme da se nesto u medicini epohalno desi,ne mora to biti ms...to bi i ovu krizu preokrenulo, kao sto je 90tih ucinio internet a kod nas rat,mada i u svetu moze svasta biti  :m1:nadajmo se najboljem  :D :ye1:a videcemo ,sto manje emocija i euforije.....tako sam trebao da razmisljam dok sam bio zdrav  :m3:  U ZDRAVLJE :cheers:

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #624 poslato: Januar 19, 2010, 10:08:32 posle podne »
Ma ne nerviram se, to ja više onako, ali...
Nije strašno kad neko ne zna, ali meni glume nedodirljive, nadrkane naučnike, a ne znaju ni šta je uzrok MS-a, ni lek, ni kakav će biti tok bolesti. Previše toga ne znaju da bi glumili ludilo. Naravno nisu svi takvi, ali meni je dosta da glumim neku snishodljivost pred njima. Na kraju krajeva, imao sam zbog toga i priličan konflikt sa njima ( a oni su pojedinci i pojedinke u dr Subotića).

Van mreže vbswolf

• Član
  • **
« Odgovor #625 poslato: Januar 19, 2010, 10:36:17 posle podne »
TAURUS:Ja sam samo 1 bio kada sam dijagnostikovan u dr Subotica i vise nisam isao .....cak ni na kontrole,teraju me vec 10 god da primam mitoksantron ali necu,primio sam par puta kuci privatno terapiju,razne....cak 1 i 7 gr lemod 7 x 1 gr,toliko obzirom na moju tezinu i velicinu,nesto mi je pomoglo jer sam 5 god ziveo sa glavoboljom posle vadjenja likvora,i posle operacije zuci i lezanja od 18 dana,izvukao sam zivu glavu uz pomoc hirurga,u banju nikada nisam isao i ne verujem u nju posle loseg iskustva moga prijatelja inace nekada fudbalera....otisao sam, a vratili ga,prehladio se i temp ,upala pluca....,nekima pomaze ta banja a nekima ne,kako kome....u pravu si,oni malo znaju  o ovome,na nasu zalost i njihovu srecu jer dobijaju dozivotne paciijente.....nisu oni krivi,ne znaju,imunologija ako je ovo to uopste je neispitana i nepoznata velikim delom,ali da budem iskren ja njihov posao uopste nikada ne bih radio,inzinjer sam i surovo praktican,nesto ili radi ili ne radi,ali da se ceo zivot bavim sa necim a da nemam nijednog pacijenta kojem mogu da potpisem da je ozdravio,pa to nije ni na onkologiji slucaj........uneo sam emocije i bes u tekst,to nije dobro.....budi dobro i u ZDRAVLJE,ps ."dok sam nazdravljao sa prijateljima ja bi uvek rekao ZIVELI,dok me nisu ispravili da kazem U ZDRAVLJE,nasta sam negodovao a oni su rekli da mozes ziveti pod raznim okolnostima ali da trebas biti zdrav......to su kroz moju sudbinu i videli,na zalost,a neki su i pokojni!?"U ZDRAVLJE! :ok:

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #626 poslato: Januar 19, 2010, 10:58:45 posle podne »
Da, da, kaže se U ZDRAVLJE, živeti se može i na aparatima :)

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #627 poslato: Januar 19, 2010, 11:12:07 posle podne »
Čitam tvoj post i počinjem polako da se nerviram. Za MS se ne zna uzrok, ni lek, ni tok . Skoro se ništa ne zna (barem je tako bilo do sada). Jedino što se stalno pričalo je da je jako važno što pre reagovati. Baš su reagovali na vreme, tri godine su ti samo dijagnozu utvrđivali.  Meni su, relativno brzo utvrdili dijagnozu,

Treba da budeš srećan zbog toga. Negde, u brdu ovih poruka, koje imam, stoji moje iskustvo. Prvi neurolog sa kojim sam došao u susret je rekao da treba da igram košarku (valjda zbog visine) i nikakav dodatni pregled. Srećom, pa me sudbina dovela do KCS-a. Ko zna kada bi se saznalo šta je moja dijagnoza i kakve bih dodatne probleme napravio živeći u istom režimu. Inače, u pravu si da se ništa ne zna o MS-u. 

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #628 poslato: Januar 19, 2010, 11:19:15 posle podne »
daj Boze da je resenje tu i na vidiku iako me stravicno buni disproporcija medju polovima sto mi je cudno ako je vaskularna bolest ](*,)

Što se mene tiče, neka se pokaže da ova Zabonijeva teorija može pomoći i u smislu uklanjanja simptoma ili značajnom proređivanju (kako deluje za sada) pogoršanja, ja sam zadovoljan a naučnici neka traže dalje uzrok.  ;D

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #629 poslato: Januar 20, 2010, 10:19:33 pre podne »
KBC Beograd
Tel: 331 39 13
Ja sam razgovarao sa jako prijatnom devojkom dal je sestra ili doktorka, zove se Jelena, radi na njihovoj recepciji kada se udje u zgradu, ali je potpuno upucena u radioloska snimanja i intervencije koje se rade, mi smo joj ukratko objasnili da se radi o novom nacinu sagledavanja MS i neophodnim procedurama snimanja.

Ja ih zvao.
Jelena je doktorka. Pomenula mi je da ste juče bili kod nje. Još uvek čeka profesore da se konsultuje sa njima. Poslao sam joj protokol. Uzela je moj mobilni. Javiće se.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.