Autor Tema: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?  (Pročitano 802453 puta)

Van mreže Daca

• Član
  • **
  • Pol: Žena
Odg: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?
« Odgovor #570 poslato: Januar 16, 2010, 08:02:58 posle podne »
Setih se jos necega,a vezano za S.Kamenicu.Bila je prisutna (trazili su da se bez njenog prisustva ne radi mr.)Ostojic,nisam sigurna,ali mislim da se zove Jelena.Zasto je ona bitna u celoj prici?Najbolji je strucnjak za rad magneta,nije dr. vec nesto vezano za fiziku.Sa njom sam razgovarala,zna da cita mr.sve mi je detaljno objasnila(ja je oslovih sa dr.,e tad mi ona rece cime se bavi   :-[ ).Mozda bi bilo doaktirati nju,veoma blaga,a strucna,jednom recju mislim da bi se bar potrudila,veoma zainteresovano radi to sto radi.  :m2:

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #571 poslato: Januar 16, 2010, 08:19:06 posle podne »
Moje je da sad pokrenem veze za Kamenicu, jer mi to izgleda kud i kamo bolje i kulturnije, nego KCS. Mislim da je Ena iz Novog Sada, ili barem bolje poznaje taj kraj. Možda će i ona doći do neke informacije.
U svakom slučaju, probaću da ostvarim kontakt sa Kamenicom.

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
« Odgovor #572 poslato: Januar 16, 2010, 08:19:57 posle podne »
Ja 16-tog februara idem u Kamenicu na magnet cervikalinog i torakalnog dela kičme.To je moj neurolog tražio.Zašto  :m1:
I već sam rešila da ću biti dosadna i pokušati izvući bar nešto od njih.Makar "radimo na tome".

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #573 poslato: Januar 16, 2010, 08:21:57 posle podne »
Malo da mi se slegnu ove informacije, pa mislim da bi trebalo "napasti" Kamenicu.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
« Odgovor #574 poslato: Januar 16, 2010, 11:44:55 posle podne »
Već dugo nisam bila (izgubila link) na forumu MS Slovenije, e pa tamo je jedan član objavio slike koje su mu napravili u Celju na CT uređaju pa evo link. Slike su na google Picasi i stvarno se suženje dobro vidi. Čitam njihov foruim i dalje (došla sam do 3. strane, ali nisam mogla da ovo ne stavim)
http://picasaweb.google.si/galerijasela/VeneZozitve?feat=directlink

Ha Even, ovo je sjajno. Daj nam tačan link do teme gde piše.

Van mreže Ha Even

• Zabranjen
« Odgovor #575 poslato: Januar 17, 2010, 09:50:42 pre podne »
Ha Even, ovo je sjajno. Daj nam tačan link do teme gde piše.
evo tu je link http://www.msforum.si/viewtopic.php?f=9&t=2766&start=30
,dugo nisam bila na njihovom forumu,nemam više niti username pa samo čitam. Dakle od stranice 2, nadalje, tko ne razumije slovenski neka se posluži googlom, ali uglavnom se razumijemo. Samo mislim da ću se registrirati tamo, jer mi nije jasno to sa CTom,mislim da nigdje nisam pročitala da se to može očitati i sa CTom, a ovo se tako dobro vidi.

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #576 poslato: Januar 17, 2010, 10:30:02 pre podne »

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #579 poslato: Januar 17, 2010, 11:29:49 pre podne »
Bravo Asja za nadjenu prezentaciju. Pazljivo sam je pogledala i dosta je uverljivo sve ovo. Treba da se posalje neurolozima na nasim prostorima (mozda neki jos nisu u toku), i netreba da odmah negiraju jer ipak i za njih bice posla posto MS ipak ostaje neurolosko-degenerativna bolest samo je uzrok vaskularne prirode.
Pri kraju slajda postavlja se pitanje dali vece nivo zeljeza u krvi radi veci problem u celoj ovoj, jos uvjek, pretpostavkoj. Ja uvjek imam visoko nivo zeljeza, mozda bi bilo bolje da se smanji..

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #580 poslato: Januar 18, 2010, 10:01:52 pre podne »
 pretpostavljam da neurolozi vec sve to znaju,   da su to ucili  tokom studija
samo je pitanje da li obracaju paznju na to i da li smatraju CCSVI napretkom u razumevanju  i lecenju MS

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #581 poslato: Januar 18, 2010, 10:18:24 pre podne »
evo tu je link http://www.msforum.si/viewtopic.php?f=9&t=2766&start=30
,dugo nisam bila na njihovom forumu,nemam više niti username pa samo čitam. Dakle od stranice 2, nadalje, tko ne razumije slovenski neka se posluži googlom, ali uglavnom se razumijemo. Samo mislim da ću se registrirati tamo, jer mi nije jasno to sa CTom,mislim da nigdje nisam pročitala da se to može očitati i sa CTom, a ovo se tako dobro vidi.

u Bugarskoj koriste CT
ali opet neki kazu da jedino MR moze dati tacnu sliku vena, vazno je korstiti Haacke´s protocol kao sto radi dr Simka u Poljskoj

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #582 poslato: Januar 18, 2010, 12:35:47 posle podne »
Dobio sam još jednu potvrdu da su Klinički centar i Sremska Kamenica mesta za nas.
Takođe, po preporuci iz društva MS Srbije, kontaktirao sam privatnu kliniku Panacea. Oni bi trebalo da imaju prilično dobru magnetnu, mada je jačine 1.5T. Poslao sam protokol, odgovoriće mi.

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #583 poslato: Januar 18, 2010, 12:47:24 posle podne »
Kontaktirao i PR-a Kamenice, uzeo moj telefon, raspitaće se na koga da me uputi i javiće mi se. Za sada, idem legalnim putem, a upotrebiću i veze ne bi li došao do potrebnog. Inače, saznao sam da Kamenica ima najsavremeniji dopler kod nas. Koja je sličnost ili razlika između doplera i MR-a nemam pojma.

Van mreže analjilja

• Član
  • **
« Odgovor #584 poslato: Januar 18, 2010, 01:00:16 posle podne »
Danima pokusavam od nasih neurologa, da dobijem neki odgovor na pitanje o CCSVI, jedino sam uspela da dobijem sledeci odgovor:

Poštovana,
Po drugi put mi postavljate isto pitanje. I ovde se culo za to, ne cuti se, cekaju se rezultati ispitivanja studije. Bilo bi neozbiljno pricati o necemu tako vaznom pre kraja ispitivanja.
Pozdrav

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.