Autor Tema: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?  (Pročitano 798039 puta)

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
Odg: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?
« Odgovor #150 poslato: Decembar 04, 2009, 10:24:33 posle podne »
odavno sam ja primetila da je MS triler

sta god da se pocne sa lecenjem i istrazivanjima mora neko da sabotira
jednostavno mi  smo potrebni covecanstvu upravo ovakvi: bolesni, zavisni, sa bolescu za koju se "ne zna" ni kako nastaje, ni kako se leci

da, ja  svakim danom sve vise verujem u teoriju zavere i svetsku vladu

u Americi ne dozvoljavaju msovcima da idu na dopler, dok u Kanadi da
http://www.youtube.com/watch?v=DBauL0H1ifQ

Van mreže amia

• Član
  • **
  • Noli turbare circuloc meos
« Odgovor #151 poslato: Decembar 04, 2009, 10:28:05 posle podne »
sad ako me biju zbog spama
nisi jedina >:D

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #152 poslato: Decembar 04, 2009, 10:50:36 posle podne »

MRI ms pacijenta; zute mrlje oznacavaju natalozeno gvozdje

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #153 poslato: Decembar 04, 2009, 11:45:38 posle podne »
elem, bez obzira na sve, ja  verujem da ce ova terapija ipak zaziveti
ostaje nam da cekamo....

a do tada mozemo da diskutujemo o ovakvom gledanju na ms
ne znam zasto novinarima nije zanimljiva jedna ovakva vest?
znam ja da nauka i istrazivanja nisu bas popularne teme, ali ne vidim nesto ni zanimljive politicke debate i sou-biz emisije

"If we can prove our hypothesis, that cerebrospinal venous insufficiency is the underlying cause of MS," said Robert Zivadinov, M.D., Ph.D., UB associate professor of neurology, director of the Buffalo Neuroimaging Analysis Center (BNAC) and principal investigator on the study, "it is going to change the face of how we understand MS."

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #154 poslato: Decembar 05, 2009, 01:07:42 pre podne »
Dobio sam odgovor iz Kanade.
Kaže:...

Cula sam za MS vesti, to je ovde bila senzacionalna vest pre nekoliko nedelja...
U svakom slucaju to je ogromna novost i naucicemo sve sto se ima....
U medjuvremenu, ako ima ista sto mislis da odavde moze da se ucini...
Uskoro pisem vise, kad se malo informisem.

Ovo su samo delovi maila koji sam dobio. Ostalo ne prenosim, jer su u pitanju privatne stvari. Dakle, i tamo "ovo" nije prošlo neprimećeno. Naprotiv. U skorije vreme očekujem detaljan izveštaj od ove osobe, pa se nadam još nekim lepim informacijama.  

Van mreže ms-dina

• Član
  • **
  • Pol: Žena
« Odgovor #155 poslato: Decembar 05, 2009, 01:55:17 pre podne »
sve ovo...isuvise dobro zvuci da bi bilo stvarno...nama dostupno
Sklerova slika sa zmijom najkrace sve govori.
Dr.Zamboniju puno srece sa tim zmijama u borbi dokazivanja vec vidljivih dokaza.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
« Odgovor #156 poslato: Decembar 05, 2009, 12:46:16 posle podne »
Samo jedna mala napomena u vezi slike. To je logo - simbol farmacije koji je usvojen u nekim zemljama. (mislim da nije u potpunosti zajednički).

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #157 poslato: Decembar 05, 2009, 02:18:28 posle podne »
Objavljeno od strane učesnika hrvatskog foruma o MS-u, a u kontekstu problema oko CCSVI:

"SAVEZ DRUŠTAVA MULTIPLE SKLEROZE HRVATSKE...

Izvori financiranja

*
Donatori:
Nestle
Zagrebački Velesajam
HT - Hrvatski telekom
CineStar
Merck Serono
Bayer Schering Pharma
Simbex
Ottobock
Comšped
Salvus
Bauerfeind
Coloplast
Milsing
Elbi Medical
Medis Adria
Milsing
Biogen Idec
Ortomax

Da li vas iznenađuje moguća opstrukcija od strane farmaceutskih kompanija?
Mislim da ne!!!

IZVOR : Forum.hr

Van mreže Meli

• Član
  • **
« Odgovor #158 poslato: Decembar 05, 2009, 02:42:59 posle podne »
"Je li nekome od vas naticalo lice i glava? Meni već jedno vrijeme natiče glava, nosim naočale pa to primjećujem po tome što mi se urezuju u glavu iznad ušiju, udebljala se nisam, naočale se nisu smanjile... Ne uzimam kotikosteroide da njih proglasim krivcem, pa ako tko ima sličnih iskustava zna li o čemu je riječ?
Još prije prvog ispada MS-a imala sam dva naticanja lica, izgledala sam kao da me Tyson sreo u mraku, ali tada sam mislila da su možda bubrezi, možda moja tadašnja alergija, a danas mislim da je to moja Emesa "
(ovo je dio mog posta na drugom forumu, koji sam napisala 2007. nije baš bilo odgovora) Zanima me ima li koga s potvrdnim odgovorom na moje gornje pitanje?

Imam ja. I ja sam to pripisivala alergijama. Meni je jos u srednjoj skoli ( prije 10 godina), bas znalo nateci lice, skroz mi padne koncentarcija... i to upravo u trenutku kada sam imala dosta stresa ( mama bila u bolnici). Isto mi se i sada desilo. Prije posljednjeg relapsa sam bas izgledala nateceno, podbuhlo. Tako da ne znam. Mozda je i do alergije.

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #159 poslato: Decembar 05, 2009, 07:19:38 posle podne »
Delovi maila koji sam dobio iz Švedske:

...Gvozdje (to su sigurno neki produkti raspada hemoglobina iz eritrocita) mozda uzrokuje da se imuni sistem aktivira i pokusa da ga ukloni iz mozga i k.mozdine i da se na tom nivou odvija sva borba i zapaljenje i promene. Nista nije iskljuceno. Od MS-a i Chrona uglavnom oboljevaju mladje osobe. Da li CCVS (hronicna cerebrospinalana venska insuficijencija) postoji uglavnom kod mladjih?...ili je neka druga caka u pitanju, videce se. Mozda su u pitanju neke nasledne promene na venama ili neki drugi fakor koji utice da vene obole. I ako se ne otktije uzrok, vazno je da se nadje lek.
Naj iskrenije verujem da je Zamboni u pravu i da ce se to brzo rasiriti. Ako je interesovanje toliko, a izgleda da jeste, treba ocekivati uskoro i rezultate..  Ako nesto iznikne ili pocne o necemu da se pise ja cu to naravno odmah da javim.
Kao sto primecujes ja sve posmatram mozda malo kruto i sa naucne strane ali to je zato sto sam se uverio da samo logicne i egzaktne stvari dovode otkrica. Ovde ima mnogo i logike i primenjenog.

Za sada toliko, na dezurstvu sam pa moram dale...posao ceka.

Puno pozdrava i sa zeljom da se nadje lek sto pre jer mnogi koji zasluzuju najbolje od zivota moraju to i da dobiju,
veruj u lekare i nauku...ima nade!!!

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #160 poslato: Decembar 05, 2009, 07:21:44 posle podne »

Stigao mi je i PDF fajl sa tekstom odavde:

Journal of the Neurological Sciences
journal homepage: www.elsevier.com/locate/jns

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #161 poslato: Decembar 05, 2009, 08:22:30 posle podne »
...ali hirurška intervencija ne može da se radi jer nije dokazano da je korisna? Jbt!!! Prokleti MATRIX!!! - Pitam se, dali je hirurska intervencija toliko rizicna pa su se zabrinuli, i nisam naisla na podatak da se kod nekoga iskompliciralo ili stanje pogorsalo. Dali su svi ti vele naucnici i strucnjaci-doktori svesni da nemamo sta da izgubimo, a i sigurno ima manjih nus pojava od njihovih wow ljekova.. Ili zele bolest da drze jos uvjek u misteriju i da manipulisu sa obicnim covekom. Pokazace vreme koliko je intervencija puni pogodak, ali i ne treba da se gubi vreme u cekanju, nije li dovoljan naucni trud dr. Zambonija koji ima najvise logiku do sada. Neka ga poddrzi, na pr. pharm.industrija za ljekove za cirkulaciju ..

p.s. Asja, ovo sam napisala pre nego sam procitala tvoj post gore..na istoj smo branovoj duzini :)

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #162 poslato: Decembar 05, 2009, 10:46:35 posle podne »
zbunjuje me talozenje gvozdja: da li se vene suzavaju ili cak blokiraju od nagomilanog gvozdja, ili se gvodzje talozi zato sto su vene prirodno suzene???

sto se tice angioplastike (i ugradnje stenta koji ne mora kod svih da bude ugradjen)   tu treba praviti razliku izmedju angioplastike arterija koja se radi srcanim bolesnicima pa samim tim ima i vise negativnih efekata i angioplastike vena koja se radi u slucaju CCSVI

na forumu thisisms.com sam naisla na eventualne posledice onih u koje se ugradjuje stent (ali ne znaci da se kod svakog ugradjuje):

Complications reported by Dr. Zamboni regarding "The Liberation Procedure"
-headache, nausea
-restenosis and need for reballooning

Complications self-reported by venous stent patients-
-headache, nausea
-accessory nerve damage caused by pinching in the lumen
-vagus nerve aggravation caused by pinching in the lumen
-risk of bleeding and other complications including stroke, due to use of coumadin, heparin and blood thinners as part of aftercare
-risk of venous stent migration into larger veins and the heart
-restenosis of stent site and need for ballooning of stent
-unknown patency for stents in jugular veins
-allergic reactions to pain medications administered during procedure

Risk for both angioplasty and stent procedure:
tearing of veins by catheter
infection
thrombosis/clotting
http://www.thisisms.com/ftopict-8984.html

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #163 poslato: Decembar 05, 2009, 10:58:31 posle podne »
a sto se tice lekara i celokupne medicinske strucne javnosti - ja ne znam vise sta da milsim
njima je tako tesko ugoditi: ako nam je bolje od alternativnih metoda onda je to placebo, ako nam je lose sami ste krivi
ako nam je lose od konvencionalnh metoda slegnu ramenma - desava se
ako nam je bolje biva na kratko sa sijasest nuspojava - desava se

ako nekim cudom polse duzeg vremena ustanemo i prohodamo - takva je bolest
ako ne ustanemo nego se patimo - takva je bolest

kada se prvi put javimo odmah podvucu da za ovu bolest nema leka i da se pomirimo s tim, da prihvatimo jer ce nam biti lakse (?!)
evo sto godina pricaju ne zna se uzrok

i na kraju, kada se pojavi lekar sa svim silnim titulama, uz pomoc znanja i savremene tehnike isprobavajuci sve prvo na svoje najblize dokaze da zna u kom grmu lezi zec, da je su sve vreme bili na pogresnom putu, oni kazu:
nije tacno, nemoguce sedi dole 1, videcemo mi to sta si ti naumio, a do tada ms pacijenti nazad u krevet i da nismo culi ni rec!

Van mreže Ha Even

• Zabranjen
« Odgovor #164 poslato: Decembar 05, 2009, 11:31:27 posle podne »
i na kraju, kada se pojavi lekar sa svim silnim titulama, uz pomoc znanja i savremene tehnike isprobavajuci sve prvo na svoje najblize dokaze da zna u kom grmu lezi zec, da je su sve vreme bili na pogresnom putu, oni kazu:
nije tacno, nemoguce sedi dole 1, videcemo mi to sta si ti naumio, a do tada ms pacijenti nazad u krevet i da nismo culi ni rec!
bravo, Asja, točno tako se ponašaju. Sve smo sličniji pokusnim kunićima, osim što mi zamišljamo da kao o nečemu odlučujemo....

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.