"Je li nekome od vas naticalo lice i glava? Meni već jedno vrijeme natiče glava, nosim naočale pa to primjećujem po tome što mi se urezuju u glavu iznad ušiju, udebljala se nisam, naočale se nisu smanjile... Ne uzimam kotikosteroide da njih proglasim krivcem, pa ako tko ima sličnih iskustava zna li o čemu je riječ?
Još prije prvog ispada MS-a imala sam dva naticanja lica, izgledala sam kao da me Tyson sreo u mraku, ali tada sam mislila da su možda bubrezi, možda moja tadašnja alergija, a danas mislim da je to moja Emesa "
(ovo je dio mog posta na drugom forumu, koji sam napisala 2007. nije baš bilo odgovora) Zanima me ima li koga s potvrdnim odgovorom na moje gornje pitanje?
U svjetlu ovog novog pristupa mislim da je vrlo moguće, vene ne odvode onečišćenu krv (a i limfu) iz mozga. Za limfu sam sigurna da je to oticanje glave baš to, ali doktori moje pitanje preskaču. Ja i danas povremeno osjećam naticanje i tad mi postane lošije stanje, umor strašan.
Što se tiče udruga u HRV, nisu ništa bolje nego Vaše, neke se trude,, ali kako se po netu se piše svašta o sprezi udruga i farmaceutskih kuća kojima jedan ovakav pristup i mogućnost izliječenja nije u interesu, a s obzirom da udruge šute, mogla bi biti i istina.