Autor Tema: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?  (Pročitano 798034 puta)

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
  • Pol: Žena
Odg: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?
« Odgovor #120 poslato: Decembar 04, 2009, 09:21:39 pre podne »
Americko zdruzenje ms i kanadsko, zdruzili su se da pocnu sa studijama o novoj teorii, iako su u startu malo skepticni:

http://www.ctv.ca/servlet/ArticleNews/story/CTVNews/20091202/ms_latest_091202/20091202?hub=Health&s_name=

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #121 poslato: Decembar 04, 2009, 10:56:57 pre podne »
dr Zamboni sa saradnicima se naucnoj javnosti obratio svojim otkricem 2006.god.
postoje radovi na tu temu, na forumu thisisms.org o ovoj temi se diskutuje vec godinu dana

ali tek kada je televizija iz Kanade CTV napravila emisiju o CCSVI vest je krenula kao cunami i sada imamo istrazivanja
toliko o moci televizije

po raspravama na netu pacijenti traze da se uticajne licnosti zauzmu kao sto je Opra ili Misel Obama ciji je otac bolovao ms

znam da nasi neurolozi ce ostati rezervisani sto se tice ovog otkrica, cekace svoje kolege iz inostranstva kakav ce stav zauzeti pa ce i oni tako (isto kao i za imunomodulatorne terapije)

valjda zato se i u nasim informativnim emisijama o ovome ne moze cuti nista
svi cekaju nesto

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #122 poslato: Decembar 04, 2009, 11:08:27 pre podne »
"Nezvao se ja Taurus (a i ne zovem se tako  :) )", ali doćiću do nekih voditelja emisija na TV-u, novinara, poznatijih faca... Neka u svemu ovome postoji makar jedan promil nade da je u pitanju prava stvar... dovoljno je!

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #123 poslato: Decembar 04, 2009, 11:11:39 pre podne »
mislim da bi za proboj ove vesti  bila najbolja Mira Adanja-Polak

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #124 poslato: Decembar 04, 2009, 11:32:55 pre podne »
Ja joj upravo poslao mail!!!

Van mreže gliša

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #125 poslato: Decembar 04, 2009, 11:40:29 pre podne »
Taurus ti si legenda! :ok:

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #126 poslato: Decembar 04, 2009, 11:41:06 pre podne »
Bilo bi dobro da se sva energija sada nasoci u ovom pravcu, svi strucnjaci neurologije i vaskularnih bolesti, da se sva finansiska sredstva koja se sabiraju usmere na novu teoriju. Pa sta bude..

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #127 poslato: Decembar 04, 2009, 11:44:45 pre podne »
Taurus ti si legenda! :ok:

Ma jok, bre, samo sam dokon i zanima me ovo. Dakle, imam vremena, znam da uključim računar... i šta ćeš više.

U svakom slučaju, 'fala lepo  :cheers:

Van mreže gliša

• Član
  • **
« Odgovor #128 poslato: Decembar 04, 2009, 11:55:47 pre podne »
Guraj brate a neću ni ja sjediti skrštenih ruku ;)

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #129 poslato: Decembar 04, 2009, 12:04:40 posle podne »
Juče sam poslao mailove svim MS udruženjima na teritoriji Srbije. Niko još nije našao za shodno da mi barem kaže da sam budala, a da ne pričamo o nekom smislenom odgovoru.

Van mreže gliša

• Član
  • **
« Odgovor #130 poslato: Decembar 04, 2009, 12:18:30 posle podne »
To me uopšte ne iznenađuje,važno je da imaju izabrane predsjednike sekretare i blagajnike.Ne zaboravi NAJJAČE udruženje smo mi na ovom forumu :ye: ovaj forum je učinio više nego sva udruženja zajedno!

Van mreže gliša

• Član
  • **
« Odgovor #131 poslato: Decembar 04, 2009, 01:02:14 posle podne »
Poslao i ja mejl novinaru koji je već radio jednu emisiju na Pinku o MS-u.Izuzetno ga cijenim odličan je novinar i nema dlake na jeziku.Ne škodi pa šta bude...

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #132 poslato: Decembar 04, 2009, 02:21:30 posle podne »
To me uopšte ne iznenađuje,važno je da imaju izabrane predsjednike sekretare i blagajnike.Ne zaboravi NAJJAČE udruženje smo mi na ovom forumu :ye: ovaj forum je učinio više nego sva udruženja zajedno!
Dok mi nisu uzeli clanarinu svi su se smeskali...

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #133 poslato: Decembar 04, 2009, 02:30:33 posle podne »
Par puta sam zvao udruženje na Novom Beogradu. Jel' treba da vam kažem da je baja pričao sa mnom, ne kao da smo zajedno čuvali ovce, nego kao da sam ja čuvao njegove i da bih zbog toga trebalo da budem jako ponosan.

Van mreže Ha Even

• Zabranjen
« Odgovor #134 poslato: Decembar 04, 2009, 04:31:00 posle podne »
"Je li nekome od vas naticalo lice i glava? Meni već jedno vrijeme natiče glava, nosim naočale pa to primjećujem po tome što mi se urezuju u glavu iznad ušiju, udebljala se nisam, naočale se nisu smanjile... Ne uzimam kotikosteroide da njih proglasim krivcem, pa ako tko ima sličnih iskustava zna li o čemu je riječ?
Još prije prvog ispada MS-a imala sam dva naticanja lica, izgledala sam kao da me Tyson sreo u mraku, ali tada sam mislila da su možda bubrezi, možda moja tadašnja alergija, a danas mislim da je to moja Emesa "
(ovo je dio mog posta na drugom forumu, koji sam napisala 2007. nije baš bilo odgovora) Zanima me ima li koga s potvrdnim odgovorom na moje gornje pitanje?
U svjetlu ovog novog pristupa mislim da je vrlo moguće, vene ne odvode onečišćenu krv (a i limfu) iz mozga. Za limfu sam sigurna da je to oticanje glave baš to, ali doktori moje pitanje preskaču. Ja i danas povremeno osjećam naticanje i tad mi postane lošije stanje, umor strašan.
Što se tiče udruga u HRV, nisu ništa bolje nego Vaše, neke se trude,, ali kako se po netu se piše svašta o sprezi udruga i farmaceutskih kuća kojima jedan ovakav pristup i mogućnost izliječenja nije u interesu, a s obzirom da udruge šute, mogla bi biti i istina.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.