Autor Tema: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?  (Pročitano 802467 puta)

Van mreže amia

• Član
  • **
  • Noli turbare circuloc meos
Odg: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?
« Odgovor #645 poslato: Januar 21, 2010, 08:04:23 posle podne »
valjalo bi

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
« Odgovor #646 poslato: Januar 21, 2010, 08:16:04 posle podne »
Hoću ali kada vidim i neko žensko čeljade da se upiše sa svojim hemoglobinom. Žene često imaju niži.

Van mreže naca

• Global Moderator
  • Pol: Žena
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Grad: NBgd

Van mreže amia

• Član
  • **
« Odgovor #648 poslato: Januar 21, 2010, 08:23:45 posle podne »
Evo ja sutra merim svoj pa javljam...

Van mreže goxy

• Član
  • **
« Odgovor #649 poslato: Januar 21, 2010, 08:33:24 posle podne »
amia sta bi sa onom prijateljicom sto proucava protokol za dopler, ti si bese isla na snimanje i videli su da nesto nije ok ako se dobro secam, ako gresim sorry! :ye1:

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #650 poslato: Januar 21, 2010, 08:44:34 posle podne »
http://iamsickofms.blogspot.com/

http://wwwmsviewsandrelatednews.blogspot.com

http://iamsickofms.blogspot.com/
opis ms pacijenta kako je bilo na dopleru, ceka pregled na MR
(naime, manje-vise svi imaju problema sa tacnom dijagnozom, konsultacijama sa radiolozima, neurolozima...)

http://wwwmsviewsandrelatednews.blogspot.com
vesti o lekovima za ms i naravno CCSVi

Van mreže vbswolf

• Član
  • **
« Odgovor #651 poslato: Januar 21, 2010, 08:45:54 posle podne »
vbswolf zanimljiva hipoteza, iskren da budem sigurno par godina nisam ni radio krvnu sliku.Sledeci put cu proveriti,samo ne znam na koji nacin to lekarima predociti kao mogucu idikaciju problema kad su oni nezainteresovani jer nas poklapa ova stara dijagnoza i oni na sve novo odmahuju glavom. :m3:

ma to ja ovako informativno pitam i glasno razmisljam,ja dugo nisam radio krvnu sliku cca 4 god od operacije zuci,kada se neki kamen zaglavio i bilirubin poveca za 500 puta,urin bio ko nafta crn,a ja pozuteo ko vosak,eh hirurgija je nauka ,oni su mi zivot spasili,samo neurolog mora da potpise anesteziologu za totalnu anesteziju,ali i tada i ranije su me pitali da ne zivim na Zlatiboru kada vide taj hemoglobin cca 170 i preko nekih jedinica....ja sada a ni ranije niti cesto boravim na cistom i proredjenom vazduhu,pusim dosta god ,vec vise decenija od cca svojih 15 god,ko indijska baba,
nemoj se brines ovo je vecinom zenska bolest,tako da ne bi trebalo da hemoglobin ima veze....ali gvozdje koje se talozi /zamboni/ verovatno je iz krvi a hemoglobin ima gvozdje /Fe/ako je to gvozdje iz krvi...tako razmislja bolesni mali Perica!? :m3:

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #652 poslato: Januar 21, 2010, 09:00:59 posle podne »
http://journals.lww.com/neurotodayonline/Fulltext/2009/12170/NEW_EVIDENCE_FOR_GRAY_MATTER_DAMAGE_IN_MS__A.2.aspx

mnogi istrazivaci ukazuju na vezu izmedju gubitka sive mase i onesposobljenosti i progresije bolesti, zato je bitno da ms acijenti budu sto pre tretirani Liberarnom procedurom da ne bi doslo do toga

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #653 poslato: Januar 21, 2010, 09:05:53 posle podne »
sto se tice tekstova o gvozdju tu jos nemam jasan stav: da li manjak gvozdja u krvi cini da upalni proces napreduje ili ne...

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #654 poslato: Januar 21, 2010, 09:41:21 posle podne »
Ja imam sveže nalaze i moj hemoglobin je 116.Uglavnom je na donjoj granici.Svaki mesec vadim krv pa po tome znam.

Van mreže amia

• Član
  • **
« Odgovor #655 poslato: Januar 21, 2010, 10:01:53 posle podne »
amia sta bi sa onom prijateljicom sto proucava protokol za dopler, ti si bese isla na snimanje i videli su da nesto nije ok ako se dobro secam, ako gresim sorry! :ye1:

sve sto sam joj poslala ...od materijala koji ste i vi slali..
posto je na seminaru u bgd ,,,sav materijal ce da prezentuje ,,kako sam razumela nekima sa VMA...u petak i subotu se vraca ,,pa cu cuti detalje..
inace ,,uradila sam dopler na Uz...potpuno nepripremljena je to gledala ali je tu bio nas drugar koji je citao materijal koji imamo i koji je i lekar po struci ,,,pa je pismeniji od mene...
njen komentar,,,ne sma bez konsultacije i dobro prostudiranog materijala da daje nikakavo misljenje ,,,vrlo je savesna i ne libi se da prizna da nije sigurna a jos manje se ne libi da to i nauci...

Van mreže gliša

• Član
  • **
« Odgovor #656 poslato: Januar 21, 2010, 10:25:20 posle podne »
U supruge je hemoglobin 135

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #657 poslato: Januar 22, 2010, 12:12:06 pre podne »
Sve mi se više čini da kod nas ima gvožđa k'o u armiranom betonu :)))

Van mreže Daca

• Član
  • **
« Odgovor #658 poslato: Januar 22, 2010, 12:33:05 pre podne »
Kad je rec o gvozdju,ja ga imam za izvoz 36!Kad je prvi takav rezultat bio kakav je bio,gledali su me kao "vanzemaljca".Ja u sali na pitanja sta jedem pocela sam da zbijam sale na svoj racun:Za dorucak spenadle,rucak zihernadle a vecera,pod obavezno ekseri i to oni "mertecki".Sad im svima normalno.  :m1:   

Van mreže ms-dina

• Član
  • **
« Odgovor #659 poslato: Januar 22, 2010, 12:36:16 pre podne »
Pogledah svoje nalaze krvi koju su vadili cim su me primili u bolnicu.Bilo je to pre devet meseci kad mi se desio relaps. HGB 139g/l i posle sest dana nakon pulsne je pao na 125g/l.
Inace nikad nisam manjkala sa gvozdjem osim u trudnoci.
Ovo vec postavlja pitanje da li zbog toga trudnica sa ms-om ima miran period,ako ima.... :m3:

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.