Autor Tema: Temperatura tela  (Pročitano 90533 puta)

Van mreže bandja

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
Odg: Temperatura tela
« Odgovor #15 poslato: Mart 08, 2009, 05:30:54 posle podne »
Za to ni ne treba da budes svesna to se desi....

Van mreže Ena

• VIP
  • Pol: Žena
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
« Odgovor #16 poslato: Mart 08, 2009, 08:10:57 posle podne »
Meni su ruke i noge stalno hladne,samo zimi  :D

Van mreže naca

• Global Moderator
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Grad: NBgd
« Odgovor #17 poslato: Mart 08, 2009, 08:13:52 posle podne »
I meni,ruke i stopala,zimi.

Van mreže Kaja

• Član
  • **
« Odgovor #18 poslato: Mart 22, 2009, 12:25:34 pre podne »
Meni je uvek hladno,stopala  su mi non-stop led-ledeni.

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #19 poslato: April 06, 2009, 09:55:34 pre podne »
Danas osecam da imam temperaturu, malaksala me..Tako je i sve pocelo.. :(

Van mreže pjesma

• Član
  • **
« Odgovor #20 poslato: April 06, 2009, 10:19:12 pre podne »
nedaj se bice bolje

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #21 poslato: April 26, 2009, 06:57:53 posle podne »
Sad imam temp.37,2 i samo mi hladno  :-\

Van mreže sama

• Član
  • **
« Odgovor #22 poslato: April 26, 2009, 09:08:15 posle podne »
A zasto su meni svi neurolozi odbijali i ideju da je temperatura simptom ms-a?

Isto , i ja kad sam pitala u vezi sa povisenom temperaturom neurolozi su mi isto ovo odgovarali., da temperatura nije simptom MS-a, nego da  ona  povecava vec postojece simtome.moze da uzrokoje nove,

Van mreže enigma123

• Novi član
  • *
« Odgovor #23 poslato: Maj 19, 2009, 10:56:45 posle podne »
Eto,citam ovu temu i pade mi na pamet kako sam ja pre tri godine imala jedno mesec dana neprestano povisenu temperaturu oko 37.2-37.5 i nikako nisu uspeli da utvrde sta je uzrok... i pred prvi napad (hvala bogu za sada i jedini -koji je registrovan) sam imala blago povisenu temperaturu... eto,vrlo je moguce da postoji neka veza izmedju MS i temp. :o

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #24 poslato: Jul 10, 2009, 09:31:40 pre podne »
U ovoj prici, jedan pasus odnosi se na zagrejavanje tela kada je vruce napolje na pr. ili kada se telo zagreva pri vezbanju, covek objasnjava kako tada najvise i najbrze gore neuroni, aksoni i dovodi ako ne do relapsa, onda sigurno do pogorsanja i potenciranja simptoma.

http://www.kristv.com/global/story.asp?s=10663332

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #25 poslato: Jul 10, 2009, 03:45:31 posle podne »
Ja imam taj problem sa "zagrevanjem" tela. Čim je toplo napolju, ili vežbam, hodam..., radim nešto..., imam utisak da se "pregrevam". U tim trenutcima budem vruć u predelu grudi, pa i stomaka. Verovatno i na još nekim mestima, na primer, leđima, ali to teško da mogu da proverim.
Zato bih voleo da znam kako da sprečim to zagrevanje.
Ponekad kad me boli glava ja popijem flugalin (najobičniji lek protiv bolova kao i brufen, diklofen... i sl.). Nisam od onih koji smatraju da će se naviknuti na neki lek (inače se na većinu ovih lekova ne stvara tolerancija) i da treba trpeti bol, pa zato lek popijem čim naslutim da će glava da me zaboli. Ali zašto pišem ovo? Primetio sam da sam često posle najobičnijeg leka protiv bolova bolje. Ne samo da me ne boli glava, već se celokupno bolje osećam, bolje hodam... Jedino logično objašnjenje mi je da ovi lekovi imaju u sebi i sastojke koji snižavaju temperaturu, pa je to razlog mog boljeg stanja, nakon što ih popijem.
Možda lupetam, ali nije ni važno, važno da sam ja ubedio sebe da je to tako, pa placebo deluje.

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #26 poslato: Jul 12, 2009, 08:46:54 posle podne »
taurus, mislim da ne lupetas, sigurno je razlog tvog boljeg stanja kada se temperatura snizi.
Evo juce i danas odmah osetim da gorim, ali kada stavim toplomer pokaze max. 36.7 i mislim da to nije nesto mnogo iznad normale, ali lice i dlanovi mi posebno zare. Uzela sam mokru krpu (tanku) i drzala 15 min. i ona se skroz isusila..  :o

Van mreže homer

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • sunt lacrimae rerum et mentem mortalia tangunt
  • Dg: G35
« Odgovor #27 poslato: Oktobar 02, 2009, 11:49:25 pre podne »
Verovali ili ne, meni je termostat pokvaren. I kad je napolju nula, ja se znojim. Leti izbegavam da se krećem na otvorenom zbog pregrevanja, toplotnog udara. Posle povratka uvek moram da se tuširam hladnom vodom. Inače zimi boravim u prostoriji koja se ne zagreva.

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #28 poslato: Oktobar 02, 2009, 12:17:14 posle podne »
joj Homere, ti si ekstreman slucaj. I ja sam hot ali nekada mi je i hladno..ja vruca meni hladno zimi.. :)

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #29 poslato: Oktobar 02, 2009, 12:34:34 posle podne »
Joj i meni je zimi hladno i ne samo zimi,nego čim je napolju hladno i temperatura padne ispod 18C  :-\

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.