Autor Tema: Temperatura tela  (Pročitano 90527 puta)

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
Temperatura tela
« poslato: Avgust 28, 2008, 11:07:08 pre podne »
Jedan od cestih simptoma MS-a je i povecana temperatura tela: 37,3 koji stepen manje ili više. Da li imate ovaj simptom?
Ja imam, obicno je pre podne sve u redu ali tokom dana se temperatura povećava da dostigne i do 37,8, što čini da malaksam i mnogo teže se krećem. Ima dana kada nemam ovaj problem tj. kada se temperatura kreće do 37 i tada se osećam mnogo bolje i pokretljivije.
Čini mi se da je ovaj simptom u direktnoj vezi sa hranom, ali ne isključuje i neki upalni proces kao što je infekcija grla ili bešike.

Van mreže Maka

• Član
  • **
  • Pol: Žena
Odg: Temperatura tela
« Odgovor #1 poslato: Avgust 28, 2008, 01:48:48 posle podne »
Imala sam ovaj problem pre 2 godine.
Ujutru normalna temperatura, tokom dana 37,3-37,5 i uvece opet normalna, oko 36,5.
Prisutna je bila i anemija i povecana sedimentacija.
Nekoliko meseci su radili razna ispitivanja, prosla sam sve specijaliste u Klinickom centru. Nikakvu konkretnu infekciju nisu nasli, vezu sa MS niko nije umeo da uspostavi, odnosno ogradjivali su se da o tome malo znaju.
Tada mi je i otkrivena celijakija, odnosno alergija na gluten.
Temperature su prosle same od sebe. A iskreno ih vise nisam ni merila.

Van mreže naca

• Global Moderator
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Dg: MS
  • Grad: NBgd
« Odgovor #2 poslato: Avgust 28, 2008, 02:47:30 posle podne »
Godinama povremeno imam temperaturu 37,37,1-2,i malo povišenu sedimentaciju.Ja sam 1990,imala operaciju ,izvađen mi je kamen koji se zaglavio u levom ureteru.Redovno zbog mogućih infekcija i eventualne pojave novog kamena kontrolišem urin.Srećom sve je u redu nema infekcija,samo jednom.Zbog toga što mi je majka bubrežni bolesnik(pre 30 god izvađen joj jedan bubreg pun kamenca i spašen drugi u 12 mes.prošle godine,izvađen kamen)moja doktorka je na to posebno obraćala pažnju.
Konačnu dijagnozu MS dobijam posle užasno mnogo godina lutanja(86 prvi simptomi,2002 dg Enceph.mijelitis diss.do 2008).
Da li te temperature imaju veze sa MS,ne znam.
Jeste da nije temperatura svaki dan,al kad je imam ne mogu iz kreveta da ustanem,"obesi me"i nemam snage da se pomerim.Nema potrebe ni da je merim,kad se tako osećam imam je.

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #3 poslato: Avgust 28, 2008, 05:13:34 posle podne »
Meni se to desavalo...vec duze vreme nisam to primetila.
Prvo sto osetim je glavobolja i to bas jaka...izmerim temperaturu jer osecam neki umor cudan i bude 37,2 ili 37,3.
Popijem febricet ili brufen zbog bola u glavi.To je tako znalo da bude po 4-5 dana zaredom.Sada vec dugo to nisam primetila.A sedimentacija mi je skoro redovno malo povecana a leukociti u redu pa su i lekari cini mi se zbunjeni.

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #4 poslato: Septembar 01, 2008, 05:36:01 posle podne »
poremecaj temperature moze biti i nepravilan rad hipotalamusa:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Hipotalamus

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #5 poslato: Septembar 02, 2008, 04:53:30 posle podne »
što čini da malaksam i mnogo teže se krećem.

Nemam probleme sa temperaturom ali na vrućini se osećam ovako, kako si opisala.

Van mreže raca

• Moderator
« Odgovor #6 poslato: Septembar 06, 2008, 10:17:51 posle podne »
Ovo je bio u stvari jedan od prvih simptoma MS kod mene. Isto tako ta je temparatura varirala od 37,5 mozda i nekad vise pa se vracala u normalu. Nisam imala nikakvih registrovanih infekcija, a nije da nisam isla kontrolisati. Sad vise i ne merim temp. osim kad mi je u bolnici ne mere. Uglavnom je u normali, ali mislim da je za tu povisenu temparaturu neidentifikovanog uzroka kod nas cesto zasluzna MS.

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #7 poslato: Septembar 08, 2008, 07:40:32 pre podne »
A zasto su meni svi neurolozi odbijali i ideju da je temperatura simptom ms-a?
I svi ostali specijalisti kod kojih sam tada isla na ispitivanja, mada su se ogradjivali da slabo poznaju ms.

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #8 poslato: Oktobar 19, 2008, 05:40:30 posle podne »
A zasto su meni svi neurolozi odbijali i ideju da je temperatura simptom ms-a?
I svi ostali specijalisti kod kojih sam tada isla na ispitivanja, mada su se ogradjivali da slabo poznaju ms.
I ja imam isto iskustvo... Zalila sam se na povisenu temperaturu nekoliko meseci i onda MS.. a neurolog mi kaze da nema veze jedno s drugim... Uff

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #9 poslato: Oktobar 19, 2008, 06:16:56 posle podne »
Verovatno niko nije radio takvo istrazivanje pa nemaju dokaz na papiru.

Van mreže cecam

• Član
  • **
« Odgovor #10 poslato: Novembar 21, 2008, 03:23:00 posle podne »
I ja imam konstantno povecanu temperaturu i za to su se "uhvatili" kada su mi dijagnostikovali MS. Kako mi je dr Nadj objasnio , to je zbog plakova na mozdanom stablu i delu mozga koji je odgovoran za termoregulaciju.To je prosto laicki tako rekao , jer se ne razumem u mapiranje mozga , pa sam trazila da mi to prosto kaze onako kako mogu da razumem.

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #11 poslato: Mart 07, 2009, 08:26:33 posle podne »
Sto se tice temperatura tela, neznam dali neko ima zarece ruke kao ja. Dugo godina vec, s vremena na vreme u dlanovima imam temperaturu, zarenje mislim oko 50 C, bez razlike dali je leto ili zima..A i noge su mi cesto vruce. Mozda je ovo jedan individualan simptom koji je redak (koliko znam, u ms ruke i noge su hladne).. A mozda imam i neku bioenergiju koju neznam da usmerim. Kad stavim ruke nekome na kozu, imaju osecaj kao da su dodirnuli radijator.. Who know's??

Van mreže bandja

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #12 poslato: Mart 07, 2009, 10:04:16 posle podne »
U prvom licu,ma ti si se zaljubila cim si tako uzarena...............

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #13 poslato: Mart 07, 2009, 10:56:56 posle podne »
Kako mi je dr Nadj objasnio , to je zbog plakova na mozdanom stablu i delu mozga koji je odgovoran za termoregulaciju.

Nikada se nisam setila da pitam za tu temperaturu koja baš ume da lomi.37,2
A ja imam plakove na moždanom stablu.

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #14 poslato: Mart 08, 2009, 10:01:50 pre podne »
U prvom licu,ma ti si se zaljubila cim si tako uzarena...............
Bandja, nazalost nisam zaljubljena .. Ili mozda nisam svesna.. :)

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.