Hvala na odgovorima.
Mako, mozes li za trenutak da zamislis da si ti muz, a on zena (u cijoj su nadleznosti cinije, pretpostavljam). Kakvu bi salatu onda jeli?
Sklerozice, izvini. Zaista nisam ni mislila da mi navodite licne primere nego samo da vidim kako iz vaseg ugla izgleda ta pretpostavka o bliznjima, uticajima na njih i njihovoj spremnosti ili sposobnosti da nesto podnesu.
Deluje mi kao da smo mislili na razlicite situacije. Vi ste izgleda proverili sta vasi bliznji misle o konkretnim promenama.
:-[Mene muci onaj drugaciji slucaj. Verujem da cete ipak znati o cemu pricam.
Ono kad valjda izgubite iz vida da vasim bliznjima uglavnom vi dodjete bliznji.
Sigurno dobro znate taj prijatni osecaj kad za nekoga ko vam je drag ucinite nesto sto mu prija.

Kada se neko od vas sam odluci da nesto sto bi mu prijalo nece raditi da to ne bi uticalo na bliznje, ponekad upravo time utice..... lisi ih i prava glasa o promeni i gore pomenutog divnog osecaja da jedni drugima mozemo da ugadjamo i uzivamo u popravljanju zivota koji delimo.....
Da ne govorimo o grizi savesti koju razvija bliznji, ako zna da je vase objasnjenje za nemenjanje onoga sto je mozda trebalo menjati on.

To izgleda kao zrtva za bliznje. Ja npr. nikada nisam zelela da se neko za mene zrtvuje ili cini vise nego sto mu prija i moze lako i rado da ucini. Verujem da niko to zapravo ne voli (osim mozda na filmu ili romanu). Tako se da bi izbegli da uticete na bliznje ispostavlja da su oni uticali na vas. I to LOSE! Dodjavola, pa nijedan bliznji valjda nemoze to da zeli!?
UFFFFFFFFFFFFFFFFFFF!!!!!!!!!!!
](http://www.hendidrustvo.info/forum/Smileys/default/eusa_wall.gif)
Bas sam zbedacila, izvinite svi.......
P.S. Za one koji misle da ovo pripada drugoj temi: Razmisljala sam o tome i..... ipak mi je nekako doslo ovde