Autor Tema: MS i posao, radno mjesto  (Pročitano 109451 puta)

Van mreže Moviefreak

• Član
  • **
MS i posao, radno mjesto
« poslato: Mart 23, 2008, 09:34:22 posle podne »
Pisite o vasim iskustvima i kako se nosite s poslom.
Molim iskustva jer ja sam tek na pocetku karijere.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
Odg: MS i posao, radno mjesto
« Odgovor #1 poslato: Mart 23, 2008, 11:08:51 posle podne »
Karijera odbačena. Nemam mogućnosti više. Još da pobegnem iz Bg, i onda mogu da se opustim.

Van mreže Moviefreak

• Član
  • **
« Odgovor #2 poslato: Mart 23, 2008, 11:15:29 posle podne »
uhhhhh
nakon koliko vremena
ja radim na filmu....to mi je pola zivota (((((
a pola radnog vremena?

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #3 poslato: Mart 23, 2008, 11:23:38 posle podne »
Mene je MS isekla u 32 godini života. Sada je 39-ta. To znači, pao sam u punom zamahu i naletu. Ne volim o tom delu ni da pričam. Mislim da sam platio ceh nenormalnog rada i izgaranja jer sam bio tipičan radoholik. Na kraju kada se podvuče crta, nemam ništa od toga. Možda će nekoga ovo da obeshrabri ali to je samo moje mišljenje. Lagano, nema žurbe, što manje stresa i potrajaću još. Neki drugi planovi su u glavi i Bože zdravlja, mira i malooo sreće, biće i to. :)

Dopuna: kod nas više nema pola radnog vremena, koliko sam upoznat.

Van mreže Maka

• Član
  • **
  • Pol: Žena
« Odgovor #4 poslato: Mart 24, 2008, 08:21:18 pre podne »
Ja sam dijagnozu dobila kada sam bila na porodiljskom, imala sam 31 godinu.
Pocela sam da radim kad mi je dete napunilo godinu, i evo vec nepunih 6 godina radim sa MS-om.
Uspela sam da se sklonim od stresnog posla, na manje stresan, ali i manje perspektivan. Sada mi tako odgovara, i zbog bolesti i zbog deteta koje je jos uvek relativno malo.
Zadovoljna sam kako guram, mada me je bio strah kada sam pocinjala da radim posle porodiljskog da li cu uspeti da izdrzim.
Samo hrabro. :cheers:

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #5 poslato: Mart 24, 2008, 05:35:00 posle podne »
Uspela sam da se sklonim od stresnog posla, na manje stresan, ali i manje perspektivan. Sada mi tako odgovara,

Otprilike, isto smo uradili. ;)

Van mreže Peca_Le

• Član
  • **
  • Grad: Leskovac
« Odgovor #6 poslato: Mart 24, 2008, 07:09:52 posle podne »
 Ja radim na TV - u, kao montazer. Mislim da je i moj posao (vrlo, vrlo stresan) uticao na razvoj moje bolesti. Sadasnja situacija nije nimalo "ruzicastija". Treba "podmiriti" sve sujetne novinare, a samo dve montaze :). Ipak, izdrzava se :). Na poslu ne osecam (za sada) neku diskriminaciju, ali bogami, ni neku olaksicu (iako vecina zna za moj problem). Ja i ne trazim neki "poseban tretman".

Van mreže Maka

• Član
  • **
  • Pol: Žena
« Odgovor #7 poslato: Mart 25, 2008, 07:21:01 pre podne »
Ja na poslu nisam rekla za moj problem. Zna njih troje sa kojima sam nekada radila, a sada vise ne. I zna moj direktor koji je dusa i zato sam i pobegla "kod njega". Uvek mi je bilo malo frka da kazem. Ovde su stalno neka otpustanja...A i ne volim da me razne strine sazaljevaju, ako uspevam da guram, a "da se ne vidi".

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #8 poslato: Mart 25, 2008, 02:59:14 posle podne »
Nisam ni ja rekao svima, tačnije, samo par njih koji su morali da znaju i znaju. ;)

Van mreže Moviefreak

• Član
  • **
« Odgovor #9 poslato: Mart 31, 2008, 09:22:49 posle podne »
evo ja mislim da cu ovaj tjedan natrag na posao ako budem mogla
hm, moze li se raditi i piti kortikosteroide?

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #10 poslato: Mart 31, 2008, 09:27:15 posle podne »
Iskreno? Zaboravi na to dok ide terapija i još malo iza nje. Ako si pod relapsom, zaboravi posao neko vreme.
Uostalom, vidi sa neurologom ali sam siguran da ti neće reći da ideš na posao. :'(

Dopuna: Koje kortiko steroide ti dobijaš? Zbunjuje me ovo da ćeš ih piti. Dobijao sam tablete tek nakon infuzije za "spuštanje" terapije. 

Van mreže Moviefreak

• Član
  • **
« Odgovor #11 poslato: Mart 31, 2008, 09:34:03 posle podne »
pa ovo je privatna opcija
u cetvrtak idem na dogovor
i ovdje je problem s dijagnostikom, hzzo i slicna pitanja, znam da su neke tablete iz makedonije )))
budem pitala i javim ti
a ja sam mislila da cu moci raditi ((((
iako kako se sad osjecam i nije bas da sam za posao ( ali imam veliku sofu u uredu pa mogu da prilegnem )))

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #12 poslato: Mart 31, 2008, 09:42:20 posle podne »
Nadao sam se i ja, prvi put na infuziji, da odem što pre nazad na posao.  ](*,) ](*,) ](*,)

Greška. Ako uzmemo u obzir i da nisam kočio svim silama posle toga, verovatno sam lično najveći krivac za napade koji su usledili.
Znači ne zna se koji je kortić u pitanju, ali bez obzira na to, posle sledi ludovanje hormona, u toku terapije nećeš smeti slano, slatko... moraćeš da piješ kalijum i kacijum, ranisan za želudac itd. Možda i nešto za spavanje. Nisam mogao da spavam dok sam bio pod terapijom.

Van mreže Peca_Le

• Član
  • **
  • Grad: Leskovac
« Odgovor #13 poslato: April 01, 2008, 10:57:05 pre podne »
Meni su u rastvor za infuziju, pored kortikosterioda rastvarali i Ranisan. Po preporuci lekara uzimao sam i kalijum (ionako koristim kalijumovu so). Problema sa spavanjem nisam imao.

Van mreže sama

• Član
  • **
« Odgovor #14 poslato: April 01, 2008, 11:29:59 pre podne »
[
neke tablete iz makedonije )))
[/quote]

Stvarno me zanima koi su to tablete.,sto su bas od Makedonija.pisi ako nije problem.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.