Autor Tema: Pogoršanja i trenutna stanja ~ 2  (Pročitano 593148 puta)

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • nova ja
  • Dg: MS
Odg: Pogoršanja i trenutna stanja ~ 2
« Odgovor #225 poslato: Novembar 11, 2012, 12:15:16 posle podne »
pokusala sam tugo da hodam ali ne ide.morala sam da se vratim pa da sjednem i odmorim.i mene sve boli,uzas  :(

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #226 poslato: Novembar 11, 2012, 05:15:05 posle podne »

Kod mene ne bole kosti vec misici su nategnuti i bolni :(

Isto se i meni javlja i tada hodam i istežem mišiće. Za sada mi takav postupak pomaže.

Van mreže miloskg

• Član
  • **
« Odgovor #227 poslato: Novembar 11, 2012, 05:23:29 posle podne »
hodam i ja al tesko ide :(
A tesko mi sto ni na bazen ne mogu da idem posto nemogu lepo da se presvucem tamo a i kad upadne u hladnu vodu osecaj na nogama je uzas posto na kozi kao da imam ono mravinjanje, trnjenje :(

Van mreže Benćo

• Član
  • **
« Odgovor #228 poslato: Novembar 11, 2012, 05:29:02 posle podne »
Blago vama dok možete da hodate... Ja od druge intervencija u Nišu, definitivno, ne hodam više nigde.  :( Samo malo po stanu, uz nečiju pomoć! :n24:

Van mreže miloskg

• Član
  • **
« Odgovor #229 poslato: Novembar 11, 2012, 06:13:01 posle podne »
Verujem da je tesko kad si nepokretan, meni stalno to prolazi kroz glavu iako nemam dugo staza sa MS-om!
Inace bancio krivo mi je sto smatras intervenciju u nisu neuspehom, generalno sam misljenja da oni nikako nisu mogli da ti pogorsaju stanje samo nisu popravili stanje kod tebe, na veliku zalost svih nas!!!

Van mreže Benćo

• Član
  • **
« Odgovor #230 poslato: Novembar 11, 2012, 07:12:30 posle podne »
Ne znam na osnovu čega misliš tako? Ako te neko npr. udari ciglom u glavu, valjda znaš da te od toga boli glava. Ne kažeš valjda, da je to od obične glavobolje!? Kao što neko kaže da mu je bolje, valjda mogu i ja, i meni slični,  da kažemo da nam je gore! Vidiš, od druge intervencije više ne hodam. Na prvu sam otišao sam na svojim nogama, uz lagano pridržavanje i sa štapom. Bilo mi je dobro samo 2,5 nedelje. I krenula su pogoršanja još tada, gora nego ikada. Zbog toga sam otišao na drugu intervenciju (11 mesece kasnije), da mi to stanje poprave. I šta se desilo? Eto desilo se, da od tada ne hodam više uopšte. Dižem se samo uz nečiju pomoć do hodalice, ili me vuku po stanu i sa štapom samo do WC-a. Fizioterapeut mi pomaže dosta. Zato mi je beskrajno glupo, da mi neko kaže da je to od redovnbe progresije. Kod mene je stanje počelo kao benigno... U momentu odlaska na I intervenciju je bilo RR posle 19god. bolesti. Tada sam još vozio kola sam. A sada? Zato ti slušaj samo onu "istinu" do pola i uživaj. Samo ne zaboravi, da istina do pola ne postoji.

Van mreže hannah

• Član
  • **
« Odgovor #231 poslato: Novembar 11, 2012, 10:57:35 posle podne »
bencio, nisam tacno upoznata sa tvojom situacijom, ali me komentar podsetio dosta na moju ("RR posle 19god. bolesti..."). Ja imam MS 20 godina, bez ikakvih posledica i vodi se kao RR, pa me zivo zanima zasto si uopste isao na ikakvu intervenciju? Izvinjavam se, ne znam predpricu, a ovde ne mogu da pogledam profil i pojurim postove, zato pitam ovako. :m1:

Van mreže hannah

• Član
  • **
« Odgovor #232 poslato: Novembar 11, 2012, 11:20:57 posle podne »
bencio, izvini, mogu da pogledam profil... OK, pogledacu tako.  :)

Van mreže Benćo

• Član
  • **
« Odgovor #233 poslato: Novembar 12, 2012, 12:22:26 posle podne »
Pisao sam pisao, još od 2010... treba samo čitati. Danas bolujem već 21 godinu. Dosta sam pisao i sve opisao, tako da je teško opet sve prepričavati. Čitajte pod "Bencio" (Benćo)       
http://www.hendidrustvo.info/forum/index.php/board,92.0.html

Van mreže Benćo

• Član
  • **
« Odgovor #234 poslato: Novembar 12, 2012, 12:29:12 posle podne »
A što sam išao na intervenciju? Pa iz istog razloga šti i svi. Pomislio sam još krajem 2009., kada je i počela cela priča na ovim prostorima, da je možda otkriven spas i da će mi možda svi simptomi nestati, ili vremenom nestajati! Međutim... "kad ja tamo, ono međutim!"

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • nova ja
« Odgovor #235 poslato: Novembar 12, 2012, 01:02:45 posle podne »
ne znam sta reci,ja sam bila na intervenciji prije 2 godine,sve je bilo super,i tek sad nakon toliko vremena meni je sve gore i gore,ne znam da li to da vezujem sa intervencijom :n24:

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #236 poslato: Novembar 12, 2012, 01:20:29 posle podne »
Kod mene je ubrzo nakon intervencije krenulo sa pogorsanjima,pa sad ajd,budi pametan  :m3:

Van mreže Benćo

• Član
  • **
« Odgovor #237 poslato: Novembar 12, 2012, 02:05:13 posle podne »
Posle dužeg i dugog perioda, imaju argumenata ljudi da misle i govore šta hoće. Ali kod svih nas, kod kojih je ubrzo - brzo posle intervencije došlo do pogoršanja (i to goreg nego ikada), možemo sa sigurnošću reči da ZNAMO da je od intervencije. Agresivno smo zbog toga napadani. Međutim, ja mislim da ljudi treba sve da znaju, pa tek onda neka SAMOSTALNO odlučuju. To je samo njihova stvar. Samo treba da znaju celu istinu. U ovom momentu, celu.

Van mreže Benćo

• Član
  • **
« Odgovor #238 poslato: Novembar 12, 2012, 02:17:31 posle podne »
Moj je zaključak (kod mene), da ako boluješ i bolest ide nekim svojim ustaljenim tokom, onda ZASIGURNNO znaš, ako te je nešto poremetilo i imalo direktan uticaj na dalji tok bolesti, da je to od toga... Ja tu stvarno nemam uopšte nikakvih dilema.

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #239 poslato: Novembar 12, 2012, 03:04:31 posle podne »
apsolutno se slazem ,bencio .Ljudi moraju da cuju i drugu stranu price..Ja bih volela da nisam pre intervencije citala samo hvalospeve o istoj,mozda bih bolje razmislila o odlasku u Nis  :m3: :n24:..pre zahvata sam bila u mnogo boljem stanju nego sada   :sad:,a nigde restenoze..ostaje samo da se nadam da ce se vise raditi na unapredenju svega ovoga,ali ovog puta bez mene kao pokusnog kunica  :m3:

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.