Definitivno je sve iz glave.
Mene je isto tako bolela glava ako ujutru ne popijem kafu i mislila sam da nema sansi da zivim bez nje.
Sada pijem ujutru zeleni caj i isto mi je, glava me uopste ne boli, a imam nizak pritisak.
Za kafu ste u pravu, i meni nedostaje samo u spislu, kafa, prica, trac, opustanje. Ali sad to resim sa cajem, prijatelji i prica ostaju.
Svinjetina - Sklerozica je u pravu prosto je meni ukus prsute i slaninice neprevazidjen. To je ono sto uz salate i sir sam ceo zivot najvise volela, zato mi je to problem.
Obozavam ja i ribu i sl, ali...
Koliko sam shvatila vi izbegavate mlecne proizvode zbog masti, a ja sam shvatila da je poenta u proteinima. Ako su proteini iz mlecnih proizvoda okidac, onda uopste nije bitno sa kolikim je procentom masti taj proizvod.
To mene muci.
Pre nego sto su mi otkrili ovaj deo sa glutenom, ja sam samo malo smanjila unos masti. To znaci da sam jela sir, pavlaku, kajmak, kackavalj, mleko, jogurt. Od mesa samo teletinu i to najvise 1 nedeljno. Nisam se odricala rostilja i svega ostalog kada se maknem iz kuce. I tako skoro 5 godina. Rezultat na kontrolnom pregledu kada sam radila MR je bio da posle skoro 5 godina imam mnogo manje plakova nego na pocetku.
Zato i nisam sigurna da sve to deluje. Logicnija mi je prica da su okidaci neki proteini iz hrane, a da sto se tice masti one nisu pozeljne ni za zdrave, a kamoli za nas.