Autor Tema: Pogled unazad - naše priče  (Pročitano 325688 puta)

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • nova ja
  • Dg: MS
Odg: Pogled unazad - naše priče
« Odgovor #90 poslato: Jul 20, 2008, 01:57:42 posle podne »
mene strašno opterete ovakve priče ,svi drugačije reagujemo na stvari tako da bi rado da prestanemo sa ovakvom pričom
moje mišljenje

Van mreže sama

• Član
  • **
« Odgovor #91 poslato: Jul 20, 2008, 02:04:04 posle podne »
svaki covek bilo zdrav ili bolen bar jednom u zivotu razmislja o samoubojstvo.
Kao i negativni misli.Nemoze covek da bude stalno u isto raspolozenje.
Mislim da se prekine diskusija o ovome..

Van mreže gliša

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #92 poslato: Jul 20, 2008, 02:16:20 posle podne »
Najbolje je da se završi sa ovom tematikom

Van mreže raca

• Moderator
« Odgovor #93 poslato: Jul 20, 2008, 02:38:50 posle podne »
Ne znam zasto ne pricati o svim temama. Pa ne nagovara ovde niko nikoga ni nasta.
A odredjene teme se ne moraju ni citati od strane onih kojima smetaju. Ako se drugo ne moze resiti ovo je bar lako.

Van mreže Roxi

• VIP
  • MS
« Odgovor #94 poslato: Jul 20, 2008, 05:04:56 posle podne »
ja mislim da uopste nije lose pricati o ovoj temi. to i jeste nesto o cemu treba govoriti. koga opterecuje ovakva tema nije obavezan d je cita niti da ucestvuje u njoj.
o samoubistvu razmisljaju i zdravi pa zasto ne bi mogli i mi?!

Van mreže Kića

• Član
  • **
  • Кића
« Odgovor #95 poslato: Jul 20, 2008, 05:30:52 posle podne »
У потпуности се слажем са Рокси!

Ja sam pomisljala na samoubistvo, ali nisam znala koji je nacin je najbolji, i dok sam razmisljala proslo me:))

Мене је одвукла помисао о људима којима значим и који ме воле. Шта би они када мене више не би било? Нисам хтео да они пролазе кроз неку врсту туге и бола. Због мене.
Притом ми уопште није падало на памет да је то највећи грех који човек може да почини. И то самоме себи.

Van mreže naca

• Global Moderator
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Grad: NBgd
« Odgovor #96 poslato: Jul 20, 2008, 06:46:39 posle podne »

A odredjene teme se ne moraju ni citati od strane onih kojima smetaju. Ako se drugo ne moze resiti ovo je bar lako.

Onda treba nova tema.

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #97 poslato: Jul 20, 2008, 09:22:31 posle podne »
Ne znam zasto bi ovo bila bauk tema, razmenimo nekoliko poruka i gotovo, necemo pisati seminarske radove, ne treba nova tema. Neko moze slobodno pricati o tome, drugi ne moze, nismo svi isti.

Mogu pricati o temi samoubistvo . Zasto? Zato sto se ne plasim zivota, bolesti.
Kada cujem da je neko izvrsio samoubistvo bez obzira da li je bolestan ili ne ,znam da je bio u dubokoj depresiji, ali ono sto mi izmami suzu za tog nesrecnika jeste sto je porazna cinjenica da je ta osoba u sustina bila sama niko nije imao ruku da joj pruzi, pomogne, shvati...

Van mreže Kića

• Član
  • **
  • Кића
« Odgovor #98 poslato: Jul 20, 2008, 10:03:43 posle podne »
Управо тако!

Van mreže raca

• Moderator
« Odgovor #99 poslato: Jul 20, 2008, 10:31:01 posle podne »
Citat
porazna cinjenica da je ta osoba u sustina bila sama niko nije imao ruku da joj pruzi, pomogne, shvati...
Upravo tako ta osoba verovatno nije imala kome da se poveri i ispovedi. A cesto drugi i ne zele da slusaju stvari koje su ruzne i nisu iz fazona sve je super sve je OK. Pa nazalost jako cesto nije sve super ni OK. Potrebno je samo malo poslusati druge i imati malo empatije mozda bi se onda smanjio broj ljudi koji izvrse samoubistvo.

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #100 poslato: Jul 21, 2008, 08:35:24 pre podne »
Nisam ni za novu temu ni za prekidanje.
Pa i ovo je nasa prica.

Svako od nas ponekad pomisli da mu je dosta, da mu je muka od problema, i zdravi, a kamoli mi sa stalnom neizvesnoscu.

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #101 poslato: Septembar 23, 2008, 04:07:33 posle podne »
ne znam zasto,poslednjih dana puno mislim o multipl sklerozi.uskoro ce i biti i 10 godina od prvog javljanja  doticne i onda me uhvati da razmisljam sta je sve bilo sa mnom u posljednjih 10 godina.nije da me je uhvatio neki crnjak,nego me je na neki nacin strah.i onda se vratim i sjetim kako sam se tesko pela uz stepenice,koliko sam lezala po bolnici ,po hitnoj, ne znajuci sta mi je,koliko sam odvratnih pogleda pregrmjela...isto tako ,ono standardno pitanje,ZAsto ja?zasto meni to da se desi?ljuta sam se i sto mi se prerano javila ,pa tek sam postala punoljetna.navikla jesam na nju i prihvatila je (ne znam zasto je pominjem kao da je zivo bice) ali me strah onog najgoreg kod nje,sto ne znam sta me sjutra ceka,kako cu hodati sjutra,hocu li vidjeti sjutra,hocu li opet prolaziti kroz one odvratne poglede ljudi,hocu li opet u bolnicu... :'(.eto,morala sam se nekako isprazniti :-\

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #102 poslato: Septembar 24, 2008, 12:25:58 pre podne »
Pusti to. Ne razmišljaj o lošim ishodima. To te samo jede, iznutra. ;)

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #103 poslato: Septembar 24, 2008, 08:06:08 pre podne »
Brzo na asocijacije i vesala.

A ko kaze da neces osvanuti u Blic zeni - Zena prebolela MS, Sada seta 5 km dnevno i u svom gradu organizovala skolu trbusnog plesa.

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #104 poslato: Septembar 24, 2008, 09:05:35 pre podne »
Majooo...samo puno optomizma...to je ono sto nama treba,a ne misliti unapred sta ce biti.To ni onaj ko je najzdraviji nezna ni kako ni da li ce se sutra probutiti,stoga nemisli o gorem nego obrnuto.   :a7: I sto kaze Maka ubaci se u asocijacije i kaladont i da tebe Naca malo tamo u vesalima okaci a ne samo mene

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.