Autor Tema: Pogled unazad - naše priče  (Pročitano 322314 puta)

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
Odg: Pogled unazad - naše priče
« Odgovor #405 poslato: Mart 19, 2012, 10:46:31 posle podne »
Saro, nisu ovo gluposti. Svako od nas je prošao period neverice, odbijanja, žaljenja i prihvatanja. Svako je okrenuo dotadašnji život unazad i tražio razloge i ... ne znamo ih ni dalje. Slutimo, nagađamo ali otprilike mnogi dođu do zaključka da se nismo štedeli u nečemu. Vreme je da se uspori, da se život pogleda iz nekog drugog ugla iako nam opšta situacija baš ne ide na ruku. Borba je bila i ranije, borba će biti i dalje. Hm, neko ne voli izraz borba ali to jeste. Idemo dalje.
;)

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • nova ja
« Odgovor #406 poslato: Mart 20, 2012, 12:35:51 posle podne »
juce tj. sinoc je bilo najgore vece u zivotu,legla sam,treslaa sam se od temp i pala na parket,nisam bila u stanju da ustanem i uzmem paracetamol,nazvala sam roditelje da me malo pridignu,nikad ali nikadd nisam bila tako slaba,uvijek sam mogla hodati,pisati,sinoc nista ,ni hoda ni spretnih pristiju ,nicega  :(

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #407 poslato: Mart 20, 2012, 02:52:43 posle podne »
Maki,sad je to proslo(ne povratilo se...)  :n29: :n20:

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #408 poslato: Mart 20, 2012, 03:16:32 posle podne »
znam ,ali taj osjecaj nemoci me savladao,lezati par sati na parketu,kao da nemam ruke ni noge,osjecaj odvratan kada sin od 7 god hoce da me podigne u pola noci,dodaje tel da zovem pomoc,grozno  :(

Van mreže Daša

• Član
  • **
  • Grad: NS
« Odgovor #409 poslato: Mart 20, 2012, 05:08:36 posle podne »
To sam doživela prvi puta 2001.g,kao posledica neke viroze,uz temp.38,5'C i ponovo 2010.posle primljene 4.pulsne ...porastao pritisak na 204/140 mmHg(oduzetost nogu i delomično ruku)...srećom da to prođe čim "spustite" temperaturu i pritisak...ali prvi puta je to šokantno, jer to nisam nikad čula,pa nisam ni znala šta treba uraditi... :m2:

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #410 poslato: Mart 20, 2012, 05:51:57 posle podne »
znam ,ali taj osjecaj nemoci me savladao,lezati par sati na parketu,kao da nemam ruke ni noge,osjecaj odvratan kada sin od 7 god hoce da me podigne u pola noci,dodaje tel da zovem pomoc,grozno  :(
Maki dušo  :n29:

Van mreže Brat

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • MS
  • Dg: M S
  • Grad: Doboj, BiH
« Odgovor #411 poslato: Mart 20, 2012, 08:27:52 posle podne »
Sve te razumijem maki. To se meni desili prije dvije godine. Nisam imao temperaturu, ali sam bio bespomocan. Moja sreca je bila sto mi je brat bio tu, pa me nosio kao malu bebu (od 68 kg). Prekjuce sam bio malo slabiji nego inace, ali je tu opet bio brat i sestric (ne zna se koji je jaci). Dan poslije sam u oba slucaja bio relativno OK. Bas je moj brat primijetio da se meni nekad u ovo doba godine desi ovakav "ispad". Ja se svejedno nadam da cu se kad-tad bitnije popraviti, a i tebi tu istu nadu niko ne moze oduzeti.  ;)

Van mreže Sara

• Član
  • **
« Odgovor #412 poslato: Mart 26, 2012, 11:44:19 posle podne »
Na sav problem se nadovezao i neki grip i osecam se kao kesa puna vode koju je neko tresnuo o zid-a ona se  trudi da se pokupi.
Bice bolje-valjda. :m3:

Van mreže barbika

• Član
  • **
  • Da vec danas bude bolje , daj nam Boze malo volje
  • Grad: Beograd
« Odgovor #413 poslato: Mart 26, 2012, 11:49:58 posle podne »
 :n29: :n20:

Van mreže Sara

• Član
  • **
« Odgovor #414 poslato: Jun 06, 2012, 11:20:37 posle podne »
Kontrolni pregled-porazavajuci.
Na pitanje"da li ce se neki simptomi povuci nekad"-odgovor"hoce-ali ce se vratiti"
Pogled na mene( dr)-tuzno,kao da gleda  u los rucak
Moj komentar-"ljuta sam na sebe"-odgovor-"niste  Vi krivi"

Htedoh da kazem"znammmmmmmm" i jos svasta htedoh..... da kazem,ali otcutah,pogledah u dva oka koja od mene ocekuju snagu-da bi je  za sebe tu nasli-nabacih osmeh i rekoh"e svasta,valjda ja znam svoje telo bolje i snagu svoga uma"....

Slagah-ali korisna laz nekada nije laz-ili bar tako kazu lazovi....
'ajd' da ne lupetam previse :m1:

Van mreže Anna

• Član
  • **
  • ...and justice for all...
  • Dg: ED/MS G35
  • Grad: BGD
« Odgovor #415 poslato: Septembar 16, 2012, 06:01:44 posle podne »
Hvala svima na dobrodoslici...  :n13:

Sutra ujutru idem na prvo vadjenje likvora i pocinjem sa terapijom kortikosteroidima i injekcija OHB 12... dijagnoza mi je postavljena (nakon sto sam 8 meseci trpela konstantno trnjenje saka obe ruke i struje niz kicmu,ruke i stopala svaki put kad spustim vrat na dole), na osnovu MR koja je pokazala par starih lezija u sivoj masi mozga i jednu aktivnu leziju u vratnom delu kicme....

dok nisam nasila na ovaj sajt i na sve vas,divne ljude,bila sam prilicno uplasena jer sam svesna da je MS stanje o kome lekari i medicina kao takva,ne znaju bas mnogo,a i svesna sam da u Beogradu ,nazalost,zdravstvo ne funkcionise kako treba sto samo pridodaje tezinu mom psihickom stanju.

Hvala svima,dobri ljudi
drago mi je uciti od vas i smirivati svoj strah koji je u ovom trenutku zapanjujuce velik.
:(

Van mreže hannah

• Član
  • **
« Odgovor #416 poslato: Septembar 19, 2012, 06:16:51 posle podne »
Anna, dobro dosla jos jednom. :n23:
Htela sam samo da napomenem nesto, mozda ti pomogne-ko zna.
Kad je meni dijagnostikovana MS (pre 19 godina) prvi put u zivotu sam cula za to. Naravno, odmah sam zaboravila kako se zove (zvucalo mi mnogo komplikovano  :n6:). Posto par godina nisam imala relaps, zaboravila sam i dijagnozu i da mi je ikad ista falilo.
Sledece su se nizali relapsi, neki jaci neki slabiji, a ja sam nekoliko puta pitala lekara kako se zove to sto ja imam, jer sam uvek zaboravljala ](*,). Poenta je da se nisam opterecivala ni najmanje, ma uopste.
OK, slucajno mi je takvo stanje da sam mogla tako, ali svejedno, i da nije, savetujem da ne slusas kojekakve price nestrucnih i polustrucnih ljudi. Time samo unosis tenziju. Kod MS-a, svako je slucaj za sebe, pa se tako i treba ponasati. Mislim da smo ovde na forumu svi bezbedni.  :ye:

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #417 poslato: Septembar 19, 2012, 06:44:51 posle podne »
Poenta je da se nisam opterecivala ni najmanje, ma uopste.
OK, slucajno mi je takvo stanje da sam mogla tako, ali svejedno, i da nije, savetujem da ne slusas kojekakve price nestrucnih i polustrucnih ljudi. Time samo unosis tenziju. Kod MS-a, svako je slucaj za sebe, pa se tako i treba ponasati. Mislim da smo ovde na forumu svi bezbedni.  :ye:

Tako je  n32

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #418 poslato: Maj 22, 2013, 08:49:50 pre podne »
najbitnije je znati istinu,precutkivanje ubija,sad nakon god. dana kapiram sta mi se desevalo i zasto me boli ,pa neka me svi pitaju sta mi je,nece plakati  :conf:

Van mreže Nensy035

• Član
  • **
  • Zivot je cudesno lep.
« Odgovor #419 poslato: Maj 25, 2013, 07:15:53 posle podne »
Hmmmm.....Sto vise citam i otkrivam o ovoj bolesti sve manje znam!!!!!!Predpostavljam da je to bas zato sto je svako prica za sebe...Dijagnoza sa milion lica i oblika....Izdvojene su neke grupe ali...ah kako kod koga...Luckasto   n31   n31   n31

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.