Autor Tema: Pogled unazad - naše priče  (Pročitano 322368 puta)

Van mreže Sisko

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
Odg: Pogled unazad - naše priče
« Odgovor #360 poslato: Avgust 14, 2011, 11:28:46 posle podne »
mogo je tesko sugerirati kako da se covek bori jer svako bice je unikatno i ono sto za jednog pomaze nece funkcionirati za drugog...al zato ti samo reci s kojim oruzjem umes da rakujes i mi cemo tebi dati celi arsenal! ne predajemo se, ne pomirimo se, bice trijumf jedan dan to sam ja siguran, a onda nadoknadicemo za sve sto smo propustili  n32

Van mreže Ena

• VIP
  • Pol: Žena
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
« Odgovor #361 poslato: Avgust 15, 2011, 09:12:36 pre podne »
:n20: :m3: :n29: bice draga sve ok..samo treba strpljenja .. :m2:
a,ste su ti rekli za to susenje k.mozdine ima li nesto za to?/
pitala sam danas,kaže klasičan ms relaps.

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #362 poslato: Avgust 15, 2011, 09:14:22 pre podne »
mogo je tesko sugerirati kako da se covek bori jer svako bice je unikatno i ono sto za jednog pomaze nece funkcionirati za drugog...al zato ti samo reci s kojim oruzjem umes da rakujes i mi cemo tebi dati celi arsenal! ne predajemo se, ne pomirimo se, bice trijumf jedan dan to sam ja siguran, a onda nadoknadicemo za sve sto smo propustili  n32
Samo pozitivizam i smeh,to je moje oružje.I naravno Vera i nada se ne gube nikada. ;)

Van mreže Rina

• Član
  • **
« Odgovor #363 poslato: Avgust 31, 2011, 02:52:51 posle podne »
moze li neko da mi kaze treba li sada(tj. moram li) da ostavim cigarete  :'(

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #364 poslato: Avgust 31, 2011, 03:05:58 posle podne »
naravno da moraš,ali ti odlučuješ   ;)

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #365 poslato: Avgust 31, 2011, 03:08:25 posle podne »
pa,ako mozes,zasto ne??obicno preporucuju i kad si zdrav da ih ostavis..ja sam u trudnoci prestala..Mada,znam mnogo ms pusaca,koji su u boljem stanju od onih koji ne puse..tako da je odluka na tebi..
Kad budu poskupele uskoro,verovatno ce mnogi,silom prilika prestati  :n14:

Van mreže barbika

• Član
  • **
  • Da vec danas bude bolje , daj nam Boze malo volje
  • Grad: Beograd
« Odgovor #366 poslato: Avgust 31, 2011, 10:48:11 posle podne »
ko moze bilo bi dobro,sto zbog zdravlja sto zbog budzeta  :n14:
ja probala ali ne mogu  :n22:

Van mreže Lili123

• Član
  • **
  • Grad: NS
« Odgovor #367 poslato: Avgust 31, 2011, 10:52:10 posle podne »
Ista stvar... evo i malopre kupih paklicu... i sada ... :a11: ...i :a11:   :n11:  :)hah  :)hah  :)hah

Van mreže raca

• Moderator
« Odgovor #368 poslato: Avgust 31, 2011, 11:15:36 posle podne »
Ništa se u životi ne mora, sem da se umre.

Van mreže nadezda

• Član
  • **
  • Grad: Ns
« Odgovor #369 poslato: Septembar 01, 2011, 12:38:40 pre podne »
Moja   zivotna  prica  je  malo  drugacija  !!!
Rodjena  sam  sa   srcanom  manom , sum  na  srcu i  deformitetom  sake  i  osusenim  palcevima . Posle  par  dana    su  mi  odstranili  palceve .  Nosila  sam  neke  kaiseve  za  ispravljanje   sake  ali  nije  nista  znatno  pomoglo .   Sa  6  godina   operacija  srca (  u  to  vreme 1979  god  sum  je  bio  komplikovan  zahvat )   Isidor  Papa  je  uradio  uspesno  operaciju.Krenula  sam  u  skolu u  razredu  najlepsi  rukopis , secam  se  koliko  je  moja  uciteljica  bila  ponosna  na  mene  . Moji  roditelji  su  mislil  da  cu  ici  u  specijalno  odelenje  ali  nisam  .Tada   je  moj  talenat  za  slikanje  polako  isplivao   . i  danas  se  bavim  slikanjem .
Sest  godina  kasnije   ponovo  operacija  srca  zalisci , vadili  su  mi   venu  iz  prepone  i  stavili  kod srca.
 Kada  navrsim  18  godina  uz  moj  potpis  mogu  da  uradim  plasticnu  operaciju  ruku , palceva.
 Koliko  sam  se  radovala  tome , zivela  sam  za  taj  dan ............   Zelela  sam  da  budem  kao  i  ostala  deca.  Nije  bilo  lako  izboriti  se  sa  decijom  radoznaloscu  i   zadirkivanjem . Tako  da  skolu  pamtim  kao  veliko   borbeno  polje , nikad  neznam   sta  ce  me  pogoditi  ( decije  zadirkivanje )
Ali .... nije   bilo  tako  :sad:
Operacija  koju  su  predlagali  nije  mi  ulivala  poverenje  kao  ni  njihovu  sigurnost  da  ce  uspeti . Prvo  su   predlagali  levu  ruku  , pa  ako  uspe  onda  drugu.
 Tada  sam  donela  odluku   da  odustajem .  Nisam  se  pokajala .  Stavila  sam  tacku  na  to  poglavlje  i  nikad  vise  ta  tema  nije  dosla   na  razmatranje .
Jos  kao  dete  sam  nosila   leti  odecu  sa  dugim  rukavima  i manjim  izrezima  oko  vrata  zbog  rezova   grudnog  kosa . Tako  i  danas .
 Onda  su  lekari  otkrili  jedan  ginekoloski sindrom  koji  je  redak  i  kod  nas   je  od   1946  do  danas  u  bivsoj  YU  samo  70 i  neki slucajeva  zabelezeno . Tako  da  su  mi  i  to   i  to  odstranili.  Sa  time  se    jos  borim  da  prevazidjem .
 Sada  se  javlja  pomovo  problem  srca , gusenje , napadi  panike  od  aritmije .
Sve  je  to  zivot .  Uvek  sam  se  sa    bolescu  borila , kada  bi  bar  jedan  dan  bila   zdrava , samo  jedan  da  vidim  kako  je  to .
Verovatno  se  nebi  snasla  u  toj  situaciji.
Samo  treba   nauciti  ziveti  sa  bolescu , jedan  dan  je  ok  drugi  ne  i  tako  neizmenicno.
Bude  teski  dana  ali  bude  i  lepi , netreba  klonuti   duhom.
 Sve  je  u  glavi , kako  se  izboriti i  prihvatiti   :m3:

Van mreže naca

• Global Moderator
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Grad: NBgd
« Odgovor #370 poslato: Septembar 01, 2011, 12:47:35 pre podne »
još jednom,dobro došla na naš forum  :D
i veliko hvala za tvoju priču. :n20:
trebalo je to proživeti i prevazići,ti si veliki borac   :ok:

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #371 poslato: Septembar 01, 2011, 08:41:07 pre podne »
Nadezda,svaka cast na hrabrosti i borbenosti  :ye1: ..Kao sto rece ti-sve je to zivot  :m1:

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #372 poslato: Septembar 01, 2011, 10:08:17 pre podne »
Nadežda veliki si borac i pozitivac,a to je jako važno.Ostani takva. :ok: 

Van mreže barbika

• Član
  • **
  • Da vec danas bude bolje , daj nam Boze malo volje
  • Grad: Beograd
« Odgovor #373 poslato: Septembar 01, 2011, 11:51:55 pre podne »
Nadezda  :ye1:
svaka ti cast,
samo tako pozitivno razmisljaj i nastavi samo tako da budes pozitivna  n32

Van mreže nadezda

• Član
  • **
  • Grad: Ns
« Odgovor #374 poslato: Septembar 01, 2011, 04:04:42 posle podne »
Hvala  svima , :n20:
 zivot  je  samo  jedan   i  treba sve  prepreke  prelaziti  i uzivati  u  zivotu   :n16:

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.