Moja zivotna prica je malo drugacija !!!
Rodjena sam sa srcanom manom , sum na srcu i deformitetom sake i osusenim palcevima . Posle par dana su mi odstranili palceve . Nosila sam neke kaiseve za ispravljanje sake ali nije nista znatno pomoglo . Sa 6 godina operacija srca ( u to vreme 1979 god sum je bio komplikovan zahvat ) Isidor Papa je uradio uspesno operaciju.Krenula sam u skolu u razredu najlepsi rukopis , secam se koliko je moja uciteljica bila ponosna na mene . Moji roditelji su mislil da cu ici u specijalno odelenje ali nisam .Tada je moj talenat za slikanje polako isplivao . i danas se bavim slikanjem .
Sest godina kasnije ponovo operacija srca zalisci , vadili su mi venu iz prepone i stavili kod srca.
Kada navrsim 18 godina uz moj potpis mogu da uradim plasticnu operaciju ruku , palceva.
Koliko sam se radovala tome , zivela sam za taj dan ............ Zelela sam da budem kao i ostala deca. Nije bilo lako izboriti se sa decijom radoznaloscu i zadirkivanjem . Tako da skolu pamtim kao veliko borbeno polje , nikad neznam sta ce me pogoditi ( decije zadirkivanje )
Ali .... nije bilo tako
Operacija koju su predlagali nije mi ulivala poverenje kao ni njihovu sigurnost da ce uspeti . Prvo su predlagali levu ruku , pa ako uspe onda drugu.
Tada sam donela odluku da odustajem . Nisam se pokajala . Stavila sam tacku na to poglavlje i nikad vise ta tema nije dosla na razmatranje .
Jos kao dete sam nosila leti odecu sa dugim rukavima i manjim izrezima oko vrata zbog rezova grudnog kosa . Tako i danas .
Onda su lekari otkrili jedan ginekoloski sindrom koji je redak i kod nas je od 1946 do danas u bivsoj YU samo 70 i neki slucajeva zabelezeno . Tako da su mi i to i to odstranili. Sa time se jos borim da prevazidjem .
Sada se javlja pomovo problem srca , gusenje , napadi panike od aritmije .
Sve je to zivot . Uvek sam se sa bolescu borila , kada bi bar jedan dan bila zdrava , samo jedan da vidim kako je to .
Verovatno se nebi snasla u toj situaciji.
Samo treba nauciti ziveti sa bolescu , jedan dan je ok drugi ne i tako neizmenicno.
Bude teski dana ali bude i lepi , netreba klonuti duhom.
Sve je u glavi , kako se izboriti i prihvatiti