Autor Tema: Pitanje  (Pročitano 13122 puta)

Van mreže Džudi

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • Ex Zbunjena
  • Dg: G80.2
  • Grad: Beograd
Pitanje
« poslato: Septembar 29, 2010, 09:40:14 posle podne »
Ne znam na kojoj bih temi i pdf-u postavila  pitanje koje me muči, i molim admina da ovu temu pomeri u odgovarajući pdf.

Moja psih. mi je predložila pregled kod neurologa u Kliničkom centru jer se već izvesno vreme jako čudno osećam. Zbunjena sam i zato sam se i registrovala pod tim nickom ovde.

Evo koji su simptomi:

- ponekad " vidim " zvezdice pred očima, često osećam umor u očima i svrab? pa trljam oči...

- dešava mi se u zadnjih dva meseca da gubim ravnotežu, tačnije da ne osećam levu nogu i potreban mi je oslonac ili padam

- osećam konstantne grčeve u nogama i bol je nesnosan, retki su dani bez ijednog grča

- trne mi leva šaka, tada ne osećam ništa u njoj

- gutam slova dok kucam, i onda stalno ispravljam tekst

- mnogo zaboravljam

- imam inkontenciju urina zadnje tri nedelje, a nije prehlada i lab. analize su uredne

- mnogo spavam, bez objašnjenja

- često me boli glava i lekovi ne pomažu

- trne mi i noga -leva, dosta često  

Znam da vi niste lekari, ali mi je potreban savet.

Plašim se da ovo nije početak MS-a, čula sam za nekoliko novih slučajeva MS-a u mojoj bližoj okolini.

Hvala na razumevanju.

Btw, poslednji put sam radila snimanje glave prošle godine i jedino se videla napetost na snimku.

Van mreže musoki

• Član
  • **
Odg: Pitanje
« Odgovor #1 poslato: Septembar 29, 2010, 10:58:13 posle podne »
Pozdrav.
Kao što ti reče, nismo dr. Ni blizu. Mislim da moraš otići neurologu da se utvrdi dijagnoza. Ne želim ništa da prejudiciram. Jednostavno, dijagnoza ti treba da bi mogla počenti da se boriš sa tim nečim. Moje je mišljenje da su neizvjesnos i neznanje (šta nam se dešava) dva najgora stanja koja nas mogu zadesiti. Nemoj da se plašiš i zbunjuješ :). Čak iako je ms u pitanju može čovjek da se bori s njom. Naročito u zadnje vrijeme.
Puno pozdrava :n23:

Van mreže Džudi

• Član
  • **
  • Ex Zbunjena
« Odgovor #2 poslato: Septembar 29, 2010, 11:40:07 posle podne »
Hvala. Da, priznajem da sam prilično zbunjena i uplašena.

Idem kod lekara kad zakažem -prvo moram da odradim pregled kod neurologa u domu zdravlja, jer ne može dr. opšte prakse da mi da uput za KC.
A već sam bila kod tog neurologa, rekao mi je da " uvek mogu da ti dam bolovanje " a nije me ni pregledao.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
« Odgovor #3 poslato: Septembar 29, 2010, 11:43:05 posle podne »
Taj prvi dolazak na KC može biti problem. Lutanje i šetanje. Ako imaš neku vezu, vreme je da je aktiviraš.

Van mreže Džudi

• Član
  • **
  • Ex Zbunjena
« Odgovor #4 poslato: Septembar 29, 2010, 11:57:12 posle podne »
Nemam vezu na KC-u. Tamo sam već bila kod vaskularnog hirurga, a u novembru imam zakazano kod endrokrinologa.

Samoj sebi delujem kao neka baba koja ide po lekarima,  :n9: ali šta da radim kad ne mogu mesecima da mi otkriju zašto imam otoke na skočnim zglobovima i na levoj šaci?! Otoci su gotovo stalni i bolni.

Zbog toga sam i sada na bolovanju, plus mi je bolovanje otvorila i psih. zbog odlaska kod neurologa i zbog nervoze i simptoma koje sam već opisala.

" Problem " je što sam i ranijih godina, po savetu ortopeda išla kod neurologa ( čini mi se kod dva ili tri  ) i nekako me " otkače " kada kažem da sam imala hemiparezu leve strane, da sam se tako rodila.

Hemipareza je staro stanje i ne može da se pogoršava i prepišu mi Dikofenak duo ili eventualno predlože banju i kraj.

Mislim da sam pogrešila što odavno nisam uradila MR koju mi je savetovao jedan prijatelj-doktor fizijatrije.

Da li da ovde napomenem da od ortopeda već imam dijagnoze; atrofija mišića kolena, koksatroza kuka, gonatroza, degenerativne promene...

Ortoped je na poslednjem pregledu predložio banju u trajanju od mesec dana, ali ja nikako da odem i predam u Nemanjinu zahtev.

PS. Da ne " davim " server novim postovima...samo da dodam još jedan " neobičan " simptom koji mi je potpuno nejasan:

Smeta mi muzika. Smeta mi i glasan zvuk na TV-u i uživo-kad neko glasnije priča.

Slušam tiho muziku ili je uopšte ne slušam...već mesecima me to drži...i bezveze mi je zbog toga, jer volim muziku. Na poslu se čude zašto ne pojačam zvuk, i ne znam kako da objasnim da mi to smeta.   

Van mreže Ljubomir

• Moderator
« Odgovor #5 poslato: Septembar 30, 2010, 02:09:55 posle podne »
 Ne bih da te još više zbunjujem, ali pogledaj postove THRESHOLD-a, na kraju ispalo da je u pitanju bilo srce.

Van mreže Ljubomir

• Moderator
« Odgovor #6 poslato: Septembar 30, 2010, 02:34:01 posle podne »
I da dopunim: ja sam pre moje operacije srca takodje imao neke neurološke tegobe, par nesvestica, jednu krizu svesti sa epi napadom, blještavilo t.j. zvezdice pred očima sa pratećom glavoboljom i povraćanjem (više od 20 puta), trnjenje ruku. Bio sam na pregledima kod neurologa i ništa nije pronadjeno, rečeno mi da ako se ponovi napad da dodjem na dalja ispitivanja, nije bilo ponovnog napada ali su zvezdice nastavile da me posećuju ali radje. Tada sam napustio posao koji je bio stresan, smanjio piće na umereno i živeo relativno bez neuroloških problema. Posle operacije nisam imao ni jednu tegobu a i saznao sam da je mogući uzrok tih mojih neuro problema upravo srce t.j. smanjena cirkulacija. Inače pre operacije sam imao nizak pritisak, 90/60, ali i sada imam niži oko 110/70.
  Razlog zbog kojeg ovo pišem je da navedem samo jednu mogućnost uzroka tvojih tegoba, a ne da te navedem na pogrešan put, sigurno da lekari znaju šta rade. Pozdrav.

Van mreže Džudi

• Član
  • **
  • Ex Zbunjena
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 13, 2010, 01:14:15 pre podne »
Nisam bila na Kliničkom. Mislim da su ovi simptomi posledica nervoze i prehlade.

Nikako nisam uspela da uzmem uput iz DZ tako da sam odustala.

Van mreže Džudi

• Član
  • **
  • Ex Zbunjena
« Odgovor #8 poslato: Oktobar 30, 2010, 07:08:39 posle podne »
Da li sam pogrešila što nisam išla na Klinički? Možda i nisam. Mama je tamo išla zbog nesvestica i pregledala je dr. koja je neuropsihijatar, pa neurolog.

Meni treba pravi neurolog.

Sledeći simptomi i dalje prisutni:

-osećam konstantne grčeve u nogama i bol je nesnosan, retki su dani bez ijednog grča

- trne mi leva šaka, tada ne osećam ništa u njoj - sada trne cela ruka

- imam inkontenciju urina zadnje tri nedelje, a nije prehlada i lab. analize su uredne

- često me boli glava i lekovi ne pomažu - glabobolja je svakodnevna!

- trne mi i noga -leva, dosta često   

Šta da radim???

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #9 poslato: Oktobar 30, 2010, 10:22:51 posle podne »
Da li sam pogrešila što nisam išla na Klinički? Možda i nisam.

Šta da radim???

Malo mi je ovo kontradiktorno. Ne bih da zvuči grubo, ali daješ sebi neku vrstu opravdanja što nisi išla kod lekara a onda posle svih nabrojanih simptoma pitaš šta da radiš.

Iskreno, ne znam šta da odgovorim u ovoj situaciji.  :m1:

Van mreže Džudi

• Član
  • **
  • Ex Zbunjena
« Odgovor #10 poslato: Novembar 21, 2010, 09:08:36 posle podne »
Da, malo sam bila kontradiktorna. Zapravo, i dalje sam uplašena.

Idem kod neurologa, moram i zbog ovih simptoma, ali i zbog procene radne sposobnosti - imamo mogućnost preko firme to da uradimo. Žele da znaju koliko ima zaposlenih sa nekim invaliditetom, radi otvaranja novih konkursa za zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Van mreže naca

• Global Moderator
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Grad: NBgd
« Odgovor #11 poslato: Mart 28, 2011, 08:50:12 posle podne »
tema je podeljena,i deo koji se odnosi na prava u vezi telesnog oštećenja je premešten u odgovarajući forum:

http://www.hendidrustvo.info/forum/index.php/topic,4089.0.html

Van mreže Džudi

• Član
  • **
  • Ex Zbunjena
« Odgovor #12 poslato: April 01, 2011, 12:12:54 pre podne »
Hvala Naco.

18.04.u 13.45 idem kod neuropsihijatra-neurologa u moj matični dom zdravlja.

On treba da mi da uput za dalje....ne može lekar opšte prakse.

Neću na Klinički jer znam da tamo rade neuropsihijatri, a meni treba neurolog.

Da li neko zna gde je najbolje da idem -VMA, KBC " Dedinje ", Zvezdara...

Simptomi i dalje traju...neki...

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.