Autor Tema: Lekari  (Pročitano 86141 puta)

Van mreže sama

• Član
  • **
Odg: Lekari
« Odgovor #60 poslato: Februar 02, 2009, 09:04:04 posle podne »
, \\Obavestenost se ne nalazi samo u literaturi i probanju svega i svecega. Svako od nas je individua za sebe i razlicito se nosimo sa bolescu. Ja poznajem sebe i svoju bolest vise nego dobro i pored toga mi je potreban lekar , jer necu ja na svoju ruku sprovoditi terapiju !

Ceco lepo si ovo rekla,ja se potpuno slazem,E u tom smislu treba i lekari da slede paciente, a ne kao sto ima neki naravno ne svaki lekar,vrsi pregled od udaljenost sa 5 metara , bez i da pita kako se pacient osjeca,prepisi intrerferon, idi kuci aplicirjte sami i to je to.takav odnos ja zameram lekarima.

Van mreže cecam

• Član
  • **
  • Pol: Žena
« Odgovor #61 poslato: Februar 02, 2009, 09:36:28 posle podne »
I ja zameram takav odnos prema pacijentu.Pre svega prema pacijentu se treba odnositi prvo kao osobi , a ne kao nizem bicu ili ga bukvalkno odraditi kao posao. Zato ne mogu generalizovati lekare , svi su ovakvi ili onakvi. Oni su takodje ljudi i kakvih ima ljudi u opste , takvih ima i lekara. Mislim da treba drzava da donese zakon o lekarskoj etici , koji bi naterao i one koji to nisu da se ponasaju shodno svim etickim normama. Na zalost i mnogi pacijenti neznaju svoja prava i da se u slucajevima takvog povrsnog odnosa mogu zaliti zastitniku za prava pacijenata.

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #62 poslato: Februar 03, 2009, 08:07:19 pre podne »
Nemam ja nista protiv da on mene odradi kao najobicniji posao. Pa ja njemu i jesam posao. Ali da odradi. Da procita bar sve ovo sto smo mi procitali, pa da zahvaljujuci svojem znanju stecenom na fakultetu to jos bolje razume i da se potrudi da vidi sta bi meni pomoglo.
Bas si dobro rekla, da sve odradi kako treba.
E toga nema. Oni ne rade kako treba.
Bar je to moje iskustvo i to nazalost nije vezano samo za neurologe. Sticajem nesrecnih okolnosti sa mnogo lekara sam se "druzila". Na prste jedne ruke mogu da pobrojim one koji stvarno rade svoj posao. I koji svoju edukaciju nisu zavrsili kada su zavrsili specijalizaciju.

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #63 poslato: Februar 03, 2009, 10:33:15 pre podne »

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #64 poslato: Februar 03, 2009, 11:08:46 pre podne »
Stvarno odvratno iskustvo...
Meni kad su radili MR i prvo na vrat, kao nema lezija (bio je jedan mlad decko na kompjuteru), pricao je samnom, smesio, mogu slobodno da kazem i malo flertovao..ali kad je video plakove na mozgu nije hteo da me pogleda, samo je rekao da, ima i okrenuo mi ledja...kao da imam neku zaraznu bolest..Osetila sam se bedno :(

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #65 poslato: Mart 24, 2009, 12:43:31 posle podne »
Konacno sam bila kod specijaliste za ms na klinici. Nije mi se dopao tretman.
Da ne duzim mnogo, kada je pogledala snimke pitala me je zasto sam dosla kad je evidentno sta je u pitanju. rekla sam da sam tu da se konsultulem oko kortikosteroida na sto je odgovorila da sada za njih nema potrebe. Ali treba da uradim VEP i dr. (a dala je dijagnozu g-35 samo na osnovu MR), nevidim razlog zasto bi radila jos testova i to treba da lezim u bolnici nedelju dana, kako bi se bolje upoznali i dali bi mi soodvetnu terapiju. Kaze, bolest i u fazi mirovanja treba da se tretira lekovima. Najbitnije je sto nisam cula ni jednu rec utehe, samo velika sueta zato sto sam posetila (silom prilike) drugog dr.-a. I vratih se kuci.

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #66 poslato: Mart 25, 2009, 09:06:47 pre podne »
ja ni dan danas ne znam na osnovu cega su mi dali dg. MS, kada nisu imali nalaz magnetnerezonance a likvor je bio u redu. Pa, cak i neuroloski pregled na osnovu simptoma nije mogao tako sa sigurnoscu da potvrdi Ms jer nisam  i dan danas nemam probleme sa vidom ili rukama ili tremor ili ms struju...Cinjenica da mi na VMA nisu dali tu dijagnozu ali cim sam provirila na Neurolosku odmah su me upisali kao msovca

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
« Odgovor #67 poslato: Mart 25, 2009, 02:40:23 posle podne »
Jesi li posle radila magnetnu? Ima li lezija?

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #68 poslato: Mart 25, 2009, 09:54:16 posle podne »
ne, niti su trazili doktori a ni ja (ne znam otkada se tacno MR primenjuje za dg ms-a

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #69 poslato: Mart 25, 2009, 10:06:05 posle podne »
Na mom rezultatu sa magnetne piše: Demijelizacione lezije supratertorijalno u ponsu i cerebralnim pedunkulima.
Neuroliog Dr.mr.Šarlota iz Bg.mi je rekla da imam lezije na malom mozgu i moždanom stablu kada je pogledala magnet.
Moj neurolog je tražio magnet i evocirane potencijale a lumbalnu nije.

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #70 poslato: Mart 25, 2009, 10:17:11 posle podne »
 Vizuelno evocirani potencijali (VEP)-mrežnjača se stimuliše treperavom svetlošću ili svetlo-tamnim poljima kao na šahovskoj tabli, koja naizmenično menjaju svetlost. Elektrode se postavljaju na okcipitalni predeo. Računar omogućava izračunavanje srednjeg odgovora u vidu talasa koji se osim toga izdvaja iz globalne bioelektrične aktivnosti registrovane u okcipitalnom predelu i uvećava. Latenca izazvanih potencijala je produžena i kod najfinijih lezija optičkog nerva.

Ova metoda se pokazala veoma korisnom u dijagnostikovanju oštećenja ovog živca u slučaju multiple skleroze, naročito njenih atipičnih oblika kao što je progresivna parapareza, i u drugih oboljenja.
ovde

i to mi je u redu...hm...sada iscitavam nanovo otpusne liste...

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #71 poslato: Mart 25, 2009, 10:39:20 posle podne »
Od tri gore pomenute dijagnostičke metode za MS, dve si uradila i one su rekle da nije MS, stim što si jednu radila 2 puta sa istim rezultatom. Imam par pitanja:

1. U kakvom si ti tačno stanju tj. koji su tvoji problemi?
2. Kada si poslednji put imala relaps i
3. Kada si poslednji put bila kod neurologa i gde?

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #72 poslato: Mart 25, 2009, 10:46:08 posle podne »
1. Umor, problem sa ravnotezom, malaksalost, nekih desetak minuta hoda ne vise, problemi sa mokrenjem nemam evo tri meseca..to bi bilo to...

2. po nekim mojim zakljuccima poslednje dve godine sam sekudarno-progresivna

3.poslednji pregled 1996. kod dr Zvonimira Levica

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #73 poslato: Mart 25, 2009, 10:56:10 posle podne »
Vidi, 13 godina bez pregleda. Fizički si relativno dobro (na osnovu tvog odgovora), ni jedna metoda dijagnostikovanja ti nije potvrdila MS ..... da li si ikada pomislila da možda nemaš MS? Zašto nisi opet otišla na pregled???

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #74 poslato: Mart 26, 2009, 08:50:40 pre podne »
1. Umor, problem sa ravnotezom, malaksalost, nekih desetak minuta hoda ne vise, problemi sa mokrenjem nemam evo tri meseca..to bi bilo to...

2. po nekim mojim zakljuccima poslednje dve godine sam sekudarno-progresivna

3.poslednji pregled 1996. kod dr Zvonimira Levica
Da li ti je Levic rekao da je MS?
I ja potpisujem Sklerovo pitanje

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.