Autor Tema: Bencio  (Pročitano 84957 puta)

Van mreže Lili123

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • Grad: NS
Odg: Bencio
« Odgovor #60 poslato: Oktobar 15, 2010, 09:03:24 pre podne »
Ja ti drzim palceve i zelim ti od srca brz oporavak....
Potpisujem!!!  :a21m:

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #61 poslato: Oktobar 15, 2010, 02:53:27 posle podne »
Iskreno se nadam da ce na kontroli utvrditi restenozu i da ce se to srediti.Nadaj se najboljemi samo hrabro !!!

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
« Odgovor #62 poslato: Oktobar 19, 2010, 07:20:37 posle podne »
Ovako, tema je podeljena i novorazvijena diskusija prebačena u podforum CCSVI http://www.hendidrustvo.info/forum/index.php/topic,3733.0.html

Van mreže Benćo

• Član
  • **
« Odgovor #63 poslato: Oktobar 21, 2010, 09:03:54 posle podne »
Dragi prijatelji,
danas sam se vratio sa kontrole. Ovo i jeste za vašu informaciju, bila samo kontrola: k.dopler, MR. i pregled kod neurologa. Po dolasku sam se javio Jeleni, koja me je poslala na preglede. Dopler mi je radila dr Petković. Nema restenoze. Ali desna j.vena koja mi je rađena je na ušću prečnika 5mm., a odmah potom prelazi u 2,4mm. Takva je celom dužinom. Doktorka nije znala da mi kaže da li je već za reintervenciju. Rekla mi je, da su primeteli da svi imamo "nenormalne" vene, u odnosu na zdrave-"normalne" ljude, čak i kad su rađene. Ispada, da je trebala da se balonira čitavom dužinom. (Balonirana je samo na samom ušću u lobanji i na samom donjem kraju). Potom sam otišao na MR. a zatim kod neurologa. Dr neurolog je obavila opet onaj celokupan pregled i konstatovala je pogoršanje, naročito moje cele leve strane tela, koja mi je i bila problematičnija. Rekla mi je da je dobro što sam isprimao pulsnu terapiju, ne samo zbog duplih slika, već i zbog svega ostalog. Ona mi je već naznačila, da će ovo danas biti samo kontrola na tri meseca od intervencije i da je tako sa svima koji su u studiji, koja je počela od juna meseca. Zato, oni koji su ranije odrađeni ni ne prolaze sve ove preglede. Zatim smo dobijene nalaze odneli Jeleni. Rekla nam je da možemo da idemo i da će me pozvati opet za tri meseca. Supruga je porazgovarala sa Prof Bošnjakovićem i pitala ga je da li može nešto ranije, s' obzirom da imam pogoršanje. I Prof. joj je rekao da ne može, jer treba prvo da se pregldaju današnji rezultati i da se uporede sa pređašnjim. Tako se i završio naš današnji boravak u KC Niš. Pomalo razočarani, (jer smo potajno očekivali i moguću reintervenciju), krenuli smo kući.
PS./ Sami smo svuda išli, sin me je gurao u kolicima. Nema sestre kao kod intervencije, da nas svuda sprovodi. Sami smo se snalazili. Valjda se podrazumeva, da nam je sada lakše nego prvi put. Ovo samo napominjem zato, da se ne iznenadite. Pozdrav svima! :n23:

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #64 poslato: Oktobar 21, 2010, 09:09:52 posle podne »
Da li to znači da će ti reintervenciju raditi za tri meseca,kada budeš išao opet na kontrolu.Ništa mi sada nije jasno. :m1:

Van mreže Benćo

• Član
  • **
« Odgovor #65 poslato: Oktobar 21, 2010, 10:52:11 posle podne »
E kako je tebi "jasno", tako je i meni!?

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #66 poslato: Oktobar 21, 2010, 10:53:32 posle podne »
Možda čekaju taj novi aparat,u svakom slučaju se nadam da ćeš na vreme biti obavešten i pozvan,
Držim fige. :ok:

Van mreže Benćo

• Član
  • **
« Odgovor #67 poslato: Oktobar 21, 2010, 11:06:14 posle podne »
Hvala Ena. :m1: :m3:

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #68 poslato: Oktobar 22, 2010, 07:51:03 pre podne »
Ovo je valjda dobro. Ima sanse da bude bolje kada se ponovo uradi intervencija.

Meni isto pise kontrola za 3 meseca. Koliko sam cula da bi se radila ponovo intervencija mora da prodje 6 meseci.
Palo mi je na pamet kako ce sve to uspeti da odrade. Nas koji idemo na kontrolu i nove koji svaki dan dolaze.
Ali valjda ce se organizovati :)

Van mreže iva

• Član
  • **
« Odgovor #69 poslato: Oktobar 22, 2010, 09:02:44 pre podne »
Pa Bencio, koliko sam ja shvatila tebi su trebali da rade delitaciju celom duzinom a ne ulaz izlaz jer u tom slucaju nista nije ni uradjeno jer suzenje i dalje ide celom duzinom ili gresim?

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #70 poslato: Oktobar 22, 2010, 11:56:52 pre podne »
Iva ko kaze da je on imao suzenje celom duzinom kada je radjena dilatacija.
Da je bilo, sigurno bi radili.
Benciju je bilo bolje posle intervencije, znaci da je krv potekla. Ko zna kakva je unutrasnjost vena i verovatno su se zato napravile stenoze, ali na drugom mestu.
Zasto mu ne bi uradili prvi put da ih je bilo? To je nemoguce.

Van mreže iva

• Član
  • **
« Odgovor #71 poslato: Oktobar 22, 2010, 12:54:38 posle podne »
 Pa pise da nema restenoze pa sam mislila da je sve isto. Iskreno se nadam da ce se to sve resiti! Bas mi je bilo krivo kad sam procitala za ova pogorsanja. Ni ta 3 meseca do nove intervencije nije dugo ako bude efikasno. Puno srece od srca!

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #72 poslato: Oktobar 22, 2010, 01:35:15 posle podne »
Pa nema restenoza, to je nova stenoza, koje onda nije ni bilo.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #73 poslato: Oktobar 22, 2010, 04:20:56 posle podne »
Ali desna j.vena koja mi je rađena je na ušću prečnika 5mm., a odmah potom prelazi u 2,4mm. Takva je celom dužinom.

bencio, kakva je bila prvi put?

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #74 poslato: Oktobar 22, 2010, 04:23:22 posle podne »
Sta god da je(restenoza ili nova stenoza),nadam se da ce uspeti da srede za 3 meseca i da ce ti tada biti bolje  :n29:

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.