Autor Tema: Bencio  (Pročitano 84960 puta)

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
Odg: Bencio
« Odgovor #45 poslato: Avgust 30, 2010, 04:25:16 posle podne »
Obavezno pokušaj. Ništa ne gubiš.  :ok:

Van mreže Lili123

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • Grad: NS
« Odgovor #46 poslato: Avgust 30, 2010, 05:01:09 posle podne »
Kazu.... strpljen - spasen!!!  :n14:
Nema veze da prodje i pola godine za reintervenciju, bitno je da donese poboljsanje!!!
Zelim ti sve najbolje i nemoj da nam se nerviras!!!  :ok:
Mislimo na tebe...  :a21m:

Van mreže Benćo

• Član
  • **
« Odgovor #47 poslato: Avgust 30, 2010, 08:59:35 posle podne »
Danas sam kontaktirao dr Milića i izneo mu ceo svoj slučaj, u pet rečenica. Rekao sam mu da imam i neka pogoršanja u zadnjih nedelju dana. Javile su mi se i duple slike. To me sada, da budem iskren, jedino i nervira. Doktor mi je samo kratko odgovorio, citiram:
"Iz brojnih razloga treba da sacekamo 3 meseca od izvodjenja procedure. Budite strpljivi."
Ništa mi ni ne preostaje, osim da budem strpljiv. Verovali ili ne, ali po prvi put za 20 godina koliko bolest traje kod mene, ja zaista i uprkos svemu osećam spokojstvo. To je već samo po sebi čudo, zar ne? Ona poboljšanja koja sam imao, daju mi nadu da to jeste to! E sad', zašto neko odreaguje ovako, a neko onako? Verujem da je to kompleksnija stvar i da ne treba ni tražiti uzrok. To će morati medicinska nauka da odgovori u budućnosti. Setite se, da i običan grip neko preboli na nogama, a neko završi u bolnici, iako se radi o istom virusu. Svako je jedinka za sebe i svaki je organizam za sebe. Toliko za sada i sve vas pozdravljam. :n23:

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #48 poslato: Avgust 30, 2010, 09:18:42 posle podne »
bencio, želim da ti to čekanje prođe za tren a ti se čuvaj koliko je to u tvojoj moći.  :n23:

Van mreže Anaid

• Član
  • **
  • Dg: Always look on the bright side of life
« Odgovor #49 poslato: Avgust 30, 2010, 10:23:53 posle podne »
Svaka cast na takvom racionalnom nacinu razmisljanja.Stvarno svaka ti je odmjerena i prikladna u skladu sa okolnostima.Shvatio si da se u tom grmu krije zec,osjetio si promjene,a sada samo ostaje nacin na koji ce se to trajno vratiti....stvarno si super u svom izlaganju svoga stanja,cestitam ti

Van mreže musoki

• Član
  • **
« Odgovor #50 poslato: Avgust 30, 2010, 11:00:39 posle podne »
Verovali ili ne, ali po prvi put za 20 godina koliko bolest traje kod mene, ja zaista i uprkos svemu osećam spokojstvo. To je već samo po sebi čudo, zar ne? Ona poboljšanja koja sam imao, daju mi nadu da to jeste to!
  :cheers:  :ye1:

Van mreže barbika

• Član
  • **
  • Da vec danas bude bolje , daj nam Boze malo volje
« Odgovor #51 poslato: Avgust 30, 2010, 11:01:05 posle podne »
Iskreno se nadam da ce se sve to resiti u pozitivnom smislu i da ces od oktobra biti konacno slobodan.
Ja bih da se zahvalim na iscrpnom pisanju o samoj intervenciji,kao i o stanju posle intervencije (sada znam sta me ceka).
veliki pozdrav od Barbi  :n23:

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #52 poslato: Avgust 31, 2010, 09:27:55 pre podne »
Bice dobro bencio. Glavna cilj je da se intervencijom bolest zaustavi tamo gde je. Neznam dali  su relapsi posledica aktivnih lezija ili pri svakom relapsu nastaje nova lezija.. A osteceni mijelin se ne popravlja ili je to dug proces.

Van mreže analjilja

• Član
  • **
« Odgovor #53 poslato: Avgust 31, 2010, 10:00:10 pre podne »
Verovali ili ne, ali po prvi put za 20 godina koliko bolest traje kod mene, ja zaista i uprkos svemu osećam spokojstvo. To je već samo po sebi čudo, zar ne?

Ovo lepo osecanje ce ti mnogo pomoci!  :n23: :ye:

Van mreže Benćo

• Član
  • **
« Odgovor #54 poslato: Oktobar 14, 2010, 08:56:42 posle podne »
Ovih dana, završio sam sa pulsnom terapijom. Morao sam, dok iščekujem poziv za kontrolu, jer više nisam mogao da podnosim duple slike - (više od mesec dana), i ostale probleme koje imam. Moj je zaključak, da mi je sve u svemu gore nego ikada. Imam saznanja, da još i neki drugi takođe imaju pogoršanja, koja nikada pre nisu imali. Eto dešava se. Ja mislim da smo svi mi ušli u sve ovo možda sa previše euforuje. Hoću reći, rano je! Još treba dosta vremena da prođe, da bi i nauka i lekari dali prave odgovore na sve ovo. Brine me to, što su nekima sa pogoršanjima posle intervencije rekli na kontroli da su ok. Neki su rađeni u inostranstvu npr. a neki kod nas. To je najgora situacija. Šta tada raditi??? Kada nam nađu restenozu, onda to treba da slavimo! Jedno je sigurno, a to je moj lični zaključak: uglavnom svima koji su na samom početku bolesti i u benignom toku, intervencija pomogne i 100%. Drugima koji su pokretni i prilično "očuvani", kreću se-prepešače prilične distance i još rade (RR. tok) pomaže, ali malo sporije. Samo strpljenja :n1:! A kod nas ostalih, u težoj ili teškoj situaciji, neizvesnost je logično i najveća. Kod nas rezultat i najviše varira. Ja lično Bogu se molim, da mi u Nišu nađu rešenje i daju mi odgovor, zašto mi je sada ovako!? Sve Vas pozdravljam i želim svima sve najbolje!  :n1:

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #55 poslato: Oktobar 14, 2010, 09:06:19 posle podne »
bencio,vrlo je verovatno da je kod tebe ipak došlo do restenoze.To će se rešiti kad odeš na kontrolu i nadam se nikad više nećeš primiti pulsnu.
Ja sam recimo dobro,ali bude dana kada mi je gore nego pre,pa opet bude bolje,čak mnogo bolje.Pa kad bude lošije,ono lošije je manje nego što je bilo pre.
Ne znam sad koliko si me razumeo.Ali to je onaj sistem kod oporavka.Dva koraka napred jedan nazad,pa opet dva koraka napred jedan nazad,onda ide dva napred a pola nazad do potpunog oporavka.
Tebi želim da budeš dobro posle kontrole i moguće ponovne dilatacije.Nedaj se. :ok:

Van mreže Benćo

• Član
  • **
« Odgovor #56 poslato: Oktobar 14, 2010, 09:34:11 posle podne »
E draga Ena, da je meni kao tebi, ja bih slavio svaki novi dan. Međutim, ušao sam u pogoršanje, žestoko, koje me ne napušta ni za tren. Tek sada posle pulsne, osećam se bolje. Ali naravno, nije to ono čemu smo težili. Ja lično imam i svoju teoriju zašto mi je sada ovako. Ali, dok ne porazgovaram sa doktorima i oni mi ne potvrde da je to moguće ili ne, neću je iznositi detaljno. Samo ću reći, da mislim na gomilu kolateralnih vena koje sam imao, pa su pri dilataciji odmah nestale, pa dolazi do poboljšanja o kome sam pisao. Šta se desilo - pa ovakvo pogoršanje...? Zašto? Možda mi sada fale te kolaterale, pa je atak toksina na mozak još veći nego pre intervencije??? Naravno sve zavisi od toga, da li imam restenozu. Zato kažem, najbolje da o ovome ni ne diskutujemo pre moje kontrole. Lep pozz :n23: :n1:

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #57 poslato: Oktobar 14, 2010, 09:36:06 posle podne »
Naravno,posle kontrole će ti sve biti mnogo jasnije. :)

Van mreže dani

• Član
  • **
  • Carpe diem
« Odgovor #58 poslato: Oktobar 14, 2010, 10:48:52 posle podne »
Ja ti drzim palceve i zelim ti od srca brz oporavak....

Van mreže musoki

• Član
  • **
« Odgovor #59 poslato: Oktobar 14, 2010, 11:21:10 posle podne »
Benicio, sve najbolje ti želim. 1000 % si u pravu kad kažeš da treba sačekati kontrolu pa onda diskutovati. Želim ti da crpiš snagu iz prisjećanja na poboljšanja koja si imao nakon intervencije kad su vene bile prohodnije.   
Puno sreće i nedaj se. :n23:

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.