ja sam radio u xcell centar u njemanckoj to je vise terapija maticnim celijama nego transplatacja...
transplatacj od same implatacije maticnih celija se bitno razlikuje jer kad se radi transplatacija vas dotadsnje celije mraju biti tretirane citostaticma i maltene ubijene i nakon nekoliko dana ili mjeseci (o uzimanja celija od vas a ne od primanja citostatika) oni vam vracaju te celije koje su uzeli od vas prije primanja citostatika ...to recimo se radi kod nas na wma na hematologiji dr.Bela sa ekipom hematloga(na taj nacin se tretita leukemija ko nema srodnog davaoca)...
ja sam radio implatacju iliti terapiju sopstvenim maticnim celijama ...jedean dan su mi uzeli maticne celije poslije dva dna su mi vratili ubrzgvajuci ih direktbo kicmeneoj mozdini ...postoji razlika jer neke klinike rade tako sto ubrizgvaju maticne celije preko krvi ...isao sam preko xcell centra a sve je radjeno u dizeldorf ...garantovano nema nikakvih komplikacija jedin moze da bude poboljsanja ...
ja nijedan pozitivan efekat nisam primjetio ali kako sam ja zaista specifican slucaj to nije nikakvo mjerilo jer masu koji su bili su imali mnogo bitne pozitivne efekte ...
@radarada jer mozes bar malo da priblizis meodu koju su mu radili ...hvala unaprijed ...