као прво, драго ми је што су интервенције поново кренуле.
што се тиче ових штела и веза код заказивања, овако, могу да разумијем неке који то раде.
Иако можда није праведно према осталима али треба имати у виду једну ствар а то је тренутно стање пацијента.
Док многи са МС и даље можда могу да раде и живе колико-толико добро с обзиром на све, други се боре за живот и постоји вјероватноћа да једноставно не дочекају свој ред (а стицајем околности су даље на листи).
Такав је случај са мојом мајком.
Прије 7 дана је отпуштена из болнице гдје је била 21 дан на интензивној због сепсе и уросепе (усљед лежања бактерије у урину дошле и у крв..) и то је побиједила.
Али, јуче смо поново звали хитну и сад је на ендокринологији на интензивној јер се буквално замало угушила, јер нема снаге да искашље шлајм, а то све је изазвано прогресијом болести.
Стање јој је и даље неизвјесно мада мало боље него јуче.
Зато мислим да овакав начин заказивања "ко прије дјевојци његова дјевојка" и није баш коректан.
Доктори би требали да одаберу најтеже случајеве али ипак да на крају одреде неки рок у границама ког би сваки пацијент требао бити третиран а да то није предуго..
И зато, ја сам буквално спреман на све, да имам икакву везу не бих оклијевао ни секунде.
Свјестан сам да је питање уопште може ли се помоћи људима у овако тешком стању али шанса постоји, ако ништа онда бар да побољша неке функције попут гутања, кашљања, мокрења...до неких бољих времена...