Evo i ja da nešto napišem kao lokal patriota.
Složila bih se sa većinom onoga što je „barbika“ napisala. Ako neko ima vezu, zašto je ne iskoristi? Neće? Ne sme? Ili samo folira da ima vezu?
Mislim da bi potezanje veze kod pomenutih lekara u Nišu imalo obrnuto dejstvo. Ja sam, lično, blizu Kliničkog centra u Nišu i znam ljude koji tamo rade, ali mi nije padalo na pamet da tražim nekog ko će da urgira za mene. Ako bih ja došla do lekara preko veze, to znači da bi neko ko je pre mene na redu neopravdano čekao. Moje mišljenje je da to nije u redu, jer su svi ovde bolesni, svakom je njegova muka najteža i nikad ne bih znala da li je neko ko je u lošijem stanju i kome je pomoć potrebnija, ostao iza mene.
Ja sam Jelenu dobila preko telefona. Odgovoreno mi je i na mail i to u roku od par sati. Možda je to zahvaljujući mojoj blizini Kliničkom centru, a možda i nisu baš sasvim tačne stvari koje neki pišu. Mislim da bi trebali da budemo srećni što kod nas postoje lekari koji hoće da nam pomognu, i to svetski poznati lekari, a ne da pričamo neproverene stvari o njima. Ako neko zna nekog ko je otišao preko veze, nek jasno i glasno kaže njegovo ime, a ne da prosipa konstatacije tipa „pouzdano znam“, „rekao mi čovek“ itd. Nek kaže i ime preko koga je taj „neko“ otišao na tretman. Neka kaže, ako ima petlju, ili neka ćuti.
Takođe, ako ste toliko sigurni da se rade neke nedozvoljene stvari, pa žalite se, recite to javno, podnesite prijavu, prozovite doktore..., ili niste baš sigurni u to što tvrdite, pa ne smete.
Na kraju, ima ovde dosta ljudi koji su prošli tretman u Kliničkom centru Niš (Maki, Ena, Nesli, amia, dani...). Neka se oni jave i kažu na koji su način stigli na red pre nas, preko veze ili na neki drugi način. Nema smisla ni prema njima iznositi ovakve insinuacije.
@seve
Ti momak, stvarno preteruješ. Videla sam i na ovom i na nekim drugim forumima da namerno pokušavaš da izazoveš raspravu. To što si u svojim komentarima potpuno nepismen je tvoja stvar, ali nije u redu da nas svojim glupostima sve uzbunjuješ. Ali ću ti reći da nismo svi baš tako glupi kao što ti zamišljaš. Nije bilo mnogo teško proveriti i doći do saznanja da su za tebe pokušali da urgiraju. Šta je, nije upalila veza, pa si ljut?
Zato nemoj da se praviš blesav i pokušavaš i nas da praviš blesavim. Ovde ljudi pokušavaju da pomognu jedni drugima, a ne da se iživljavaju kao ti.