Što se tiče dobijanja uputa od lekara opšte prakse za Niš, ja nisam imao nikakvih problema. U mom kartonu stoji dijagnoza MS-a već 20 god., tako da nema nikakve osnove da vas iko šalje kod neurologa zbog uputa za Niš, osim ako niste do sada dijagnostikovani, što je nemoguće, jer kako bi ste uopšte znali da bolujete!? Koliko znam, a znam, i moja doktorka i mnogi drugi u velikoj meri su upoznati sa CCSVI. Doktorka je još prokomentarisala, da je nedavno imala pacijentkinju, koja se i vratila već iz Niša, oseća se super, ma da je i bila lakši slučaj. Dakle, problem je samo posle overa tog uputa u socijalnom. Za sada se svi snalaze ili ne snalaze oko toga. Ali MORAĆE i to da se uhoda, jer se ne radi o nečemu ilegalnom, već Niš radi sa svim potrebnim odobrenjima. Dakle sa SVIM! Ostaje borba sa administracijom-birokratijom, a koloko znam pomoći će maksimalno i Dr iz Niša. Njima trebaju overeni uputi u socijalnom samo zato, da bi mogli da pravdaju svoj rad, uslugu, ugrađeni-potrošeni materijal itd. i tako naplate svoje usluge. Ovako, za sada, kako mi reče Dr Milić, čak i njihov popodnevni-prekovremeni rad im se ne plaća ni dinara. Kaže, rade za sada iz entuzijazma i samo iz velike želje da nam svim pomognu. Pa zbog ovakvih ljudi, vredi se i pomučiti i izboriti, da niko više i nikada nema problema sa overom uputa. Dakle: ko je već registrovan u kartonu kod dr opšte prakse da boluje od MS-a, nema nikakve potrebe da ga šalju kod neurologa! Situacija je još uvek na žalost takva, da nikome neurolozi neće dati ništa za vaskularce, jer su prosto sada besni!!! Ako imate problema sa svojim dr opšte prakse, promenite ga - (vaše pravo), ima SIGURNO u tom istom Domu zdravlja nekoga od njih, koji su čuli za CCSVI i koji će vam rado, kao meni moja doktorka dati uput bez ikakvih problema. Inače, još se nije desilo, da su ikoga vratili, ko je imao problema sa uputom. Doktori su ljudske gromade, koje uvek traže sve moguće načine da nam pomognu. Zato, moramo i mi, BEZUSLOVNO BITI UVEK UZ NJIH! Ne zaboravite to, znam zašto to kažem!!!
Poz svima