Autor Tema: Novooslobodjeni!  (Pročitano 106000 puta)

Van mreže amia

• Član
  • **
  • Noli turbare circuloc meos
Odg: Novooslobodjeni!
« Odgovor #60 poslato: Jul 05, 2010, 07:00:50 posle podne »
i ja sam dobila isti odgovor :)hah

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #61 poslato: Jul 05, 2010, 10:24:59 posle podne »
E sada ovako,
 Zvao sam Nis pocetkom jula. Stavili su me na spisak cekanja. Na listi sam na 700 i nekom mestu. Sestra mi kaze da se rade najvise dve intervencije dnevno. Tako da u
 najboljem slucaju na red dolazim za dve godine. Cuo sam da je cena za strane drzavljane 2800 eura, a za pacijente iz Srbije ce biti besplatno.
  Posto nisam u stanju toliko da cekam zvao sam kliniku na Dedinju, rekli su mi da dodjem ove nedelje sa uputom za specijaliIsticki vaskularni pregled koji se uzima od lekara opste prakse. Tako da idemo put pod noge, pa se javljam kako sam prosao.

Pitanje je i da li ce ici tim tempom i tim redom
veliki je pritisak na KC Nis...
KC Dedinje i radi i ne radi
svi su nesto uzmuvali, sve jeste i sve nije...
kako ko uhvati..

Van mreže LeLoo

• Novi član
  • *
  • Niko nije savršen
« Odgovor #62 poslato: Jul 07, 2010, 10:20:53 posle podne »
Mislim da ipak treba dati prednost Nisu, zbog strucnosti i sad vec svakodnevne prakse.
Na koji nacin, mozda nekom peticijom, uticati da i druge ustanove pocnu da rade, ne znam. Ovo konfuzno stanje samo ce nam oduzeti dragoceno vreme.

P.S. Gordana, jos uvek ne mogu da saljem PM. 

Van mreže LeLoo

• Novi član
  • *
  • Niko nije savršen
« Odgovor #63 poslato: Jul 07, 2010, 10:38:21 posle podne »
Sorry :(, sad sam videla peticiju i naravno upisala.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
« Odgovor #64 poslato: Jul 12, 2010, 10:12:55 posle podne »
Tema je ipak podeljena. Tako su mi tražili. ;)

Van mreže amia

• Član
  • **
  • Noli turbare circuloc meos
« Odgovor #65 poslato: Jul 13, 2010, 06:14:24 posle podne »
Tema je ipak podeljena. Tako su mi tražili. ;)
blagodarimo :n11:
bar se lakse snalazimo :n11:

Van mreže Divna

• Novi član
  • *
« Odgovor #66 poslato: Jul 19, 2010, 09:12:46 posle podne »
Nadam se da ću i ja biti oslobođena.

Van mreže Lili123

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • Grad: NS
« Odgovor #67 poslato: Jul 20, 2010, 03:15:57 pre podne »
Naravno da hoces... Samo strpljivo!  :n29:

Van mreže Benćo

• Član
  • **
« Odgovor #68 poslato: Jul 26, 2010, 05:11:53 posle podne »
Što se tiče dobijanja uputa od lekara opšte prakse za Niš, ja nisam imao nikakvih problema. U mom kartonu stoji dijagnoza MS-a već 20 god., tako da nema nikakve osnove da vas iko šalje kod neurologa zbog uputa za Niš, osim ako niste do sada dijagnostikovani, što je nemoguće, jer kako bi ste uopšte znali da bolujete!? Koliko znam, a znam, i moja doktorka i mnogi drugi u velikoj meri su upoznati sa CCSVI. Doktorka je još prokomentarisala, da je nedavno imala pacijentkinju, koja se i vratila već iz Niša, oseća se super, ma da je i bila lakši slučaj. Dakle, problem je samo posle overa tog uputa u socijalnom. Za sada se svi snalaze ili ne snalaze oko toga. Ali MORAĆE i to da se uhoda, jer se ne radi o nečemu ilegalnom, već Niš radi sa svim potrebnim odobrenjima. Dakle sa SVIM! Ostaje borba sa administracijom-birokratijom, a koloko znam pomoći će maksimalno i Dr iz Niša. Njima trebaju overeni uputi u socijalnom samo zato, da bi mogli da pravdaju svoj rad, uslugu, ugrađeni-potrošeni materijal itd. i tako naplate svoje usluge. Ovako, za sada, kako mi reče Dr Milić, čak i njihov popodnevni-prekovremeni rad im se ne plaća ni dinara. Kaže, rade za sada iz entuzijazma i samo iz velike želje da nam svim pomognu. Pa zbog ovakvih ljudi, vredi se i pomučiti i izboriti, da niko više i nikada nema problema sa overom uputa. Dakle: ko je već registrovan u kartonu kod dr opšte prakse da boluje od MS-a, nema nikakve potrebe da ga šalju kod neurologa! Situacija je još uvek na žalost takva, da nikome neurolozi neće dati ništa za vaskularce, jer su prosto sada besni!!! Ako imate problema sa svojim dr opšte prakse, promenite ga - (vaše pravo), ima SIGURNO u tom istom Domu zdravlja nekoga od njih, koji su čuli za CCSVI i koji će vam rado, kao meni moja doktorka dati uput bez ikakvih problema. Inače, još se nije desilo, da su ikoga vratili, ko je imao problema sa uputom. Doktori su ljudske gromade, koje uvek traže sve moguće načine da nam pomognu. Zato, moramo i mi, BEZUSLOVNO BITI UVEK UZ NJIH! Ne zaboravite to, znam zašto to kažem!!!
 Poz svima

Van mreže Fox

• Član
  • **
« Odgovor #69 poslato: Jul 26, 2010, 08:16:55 posle podne »
Bencio, samo me jedna stvar zanima, sta ti je tacno napisala lekarka opste prakse na uputu kao dijagnozu? Inace, hvala na detaljnom odgovoru.

Van mreže Benćo

• Član
  • **
« Odgovor #70 poslato: Jul 26, 2010, 11:39:09 posle podne »
@Fox,
multiplex sclerosis, dakle glasno i jasno!!! Normalno sve ide ljudi! Još sam doktorki poslao CD sa svim materijalima (video sa prevodima i ostalim materijalima iz medija i...) A inače je upoznata sa CCSVI još u decembru prošle god. Sve joj je moja supruga još tada ispričala, (pošto ja ne idem već par godina u DZ. jer jako teško hodam). Danas već uveliko zna sve o tome i nisam joj dakle, bio prvi pacijent, koji je dobio najnormalnije uput za KC Niš - Vaskularna hirurgija! To je sve. Pozz  :n23:

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #71 poslato: Jul 27, 2010, 07:53:23 pre podne »
Meni je moja doktorka opste prakse rekla da nije to bas bezopasno i da mi nece dati uput bez misljenja neurologa jer je ms neuroloska bolest.
Spremam se da odem ovih dana sa papirom koji sam dobila iz Nisa i da vidim sta ce reci.

@Bencio
Iz kog si grada? Kako je isla overa u socijalnom?

Van mreže Bobocko

• Novi član
  • *
« Odgovor #72 poslato: Jul 27, 2010, 12:36:42 posle podne »
Meni je moja doktorka opste prakse rekla da nije to bas bezopasno i da mi nece dati uput bez misljenja neurologa jer je ms neuroloska bolest.
Spremam se da odem ovih dana sa papirom koji sam dobila iz Nisa i da vidim sta ce reci.

Ne retko čujem tu rečenicu "nije to baš bezopasno", ali osim toga nikada nisam čuo šta to nije bezopasno. Za stent bih još mogao da razumem (mada uz antik. terapiju i to pada u vodu), ali koji je to rizik kod baloniranja. I obično vađenje zuba može da se iskomplikuje, ne može da se zaustavi krvarenje, krene tromb ..., ali ti rizici su minimalni.

Takođe, nije mi baš najjasnije insistiranje na mišljenju neurologa. Problem je vaskularne prirode, pa mi nije baš jasna "nadležnost" neurologa po tom pitanju. Naime, da li lekar opšte prakse traži i mišljenje neurologa kad ti izdaje uput za ginekologa, dermatologa, stomatologa..., ili je mišljenje rezervisano samo za vaskularce? I kad tražiš uput za neurologa, da li svoje mišljenje o tome daje vaskularac?

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #73 poslato: Jul 27, 2010, 01:01:13 posle podne »
Trazi mi misljenje neurologa jer trebam da dobijem uput da bih sanirala problem koji se zove MS, a to je zvanicno jos uvek neuroloska bolest. Zato joj treba misljenje neurologa. U njemu bi trebalo da pise da on smatra da treba da se uradi intervencija. Kao sto mi neurolog napise da trebam da idem na MR, a ona mi samo daje uput.

Van mreže Bobocko

• Novi član
  • *
« Odgovor #74 poslato: Jul 27, 2010, 02:07:19 posle podne »
Trazi mi misljenje neurologa jer trebam da dobijem uput da bih sanirala problem koji se zove MS, a to je zvanicno jos uvek neuroloska bolest. Zato joj treba misljenje neurologa. U njemu bi trebalo da pise da on smatra da treba da se uradi intervencija. Kao sto mi neurolog napise da trebam da idem na MR, a ona mi samo daje uput.

Razumem ja tebe, ovo više razmišljam "na glas". Ali ono što hoću da kažem je da ti ideš kod vaskularca, ne zbog MS-a, već zbog problema sa venama. Šta bi se desilo da imaš problem sa krvnim sudovima koji treba da se sanira, a nemaš MS?
Ili..., jedno vreme je MS dovođena u vezu sa živinim plombama. Mnogi su zamenili te stare živine plombe kako bi ublažili dejstvo MS-a. I ne znam da li je nekom bilo potrebno mišljenje neurologa da bi to uradio.
Dakle, ništa nije tebi upućeno, samo "na glas" razmišljam o glupostima i nelogičnostima sa kojima se ljudi, nažalost, susreću.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.