Autor Tema: Promene u kičmenoj moždini.  (Pročitano 63291 puta)

Van mreže Ena

• VIP
  • Pol: Žena
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
Odg: Promene u kičmenoj moždini.
« Odgovor #45 poslato: Septembar 16, 2010, 10:10:40 pre podne »
Oslobodila sam se MS,rešiću i to kako god. :)
To mi usporava oporavak  od ms-a osećam.

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #46 poslato: Septembar 16, 2010, 10:33:36 pre podne »
Imam i ja spondiloza vrata koja ide ka diskus herniju. Simptomi su kao MS.

sad se postavlja pitanje da li su vene problematicne zbog ne pravilnog skeleta

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #47 poslato: Septembar 16, 2010, 10:39:59 pre podne »
I dolazimo na pocetak, da je MS skup raznih simptoma koji je moguce da imaju raznorazne uzroke. CCSVI je samo jedan od mnogih koji dovode do dijagnoze MS.
 :m3:

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #48 poslato: Septembar 16, 2010, 10:42:46 pre podne »
Ovih dana idem kod fizijatra i videću da mi da neku terapiju vežbi i obavezno injekcije B1,B6 i OHB12.jer to mi je i ranije pomagalo.

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #49 poslato: Septembar 16, 2010, 10:47:54 pre podne »
meni je neurolog dao da snimim kičmu jer je sumnjao u moju ms a nalaz mi je bio uredan..pitam se- jesam li ja uopšte i imala ms  :o

Van mreže busybee

• Član
  • **
« Odgovor #50 poslato: Septembar 16, 2010, 11:43:47 pre podne »
I ja sam mislila da bi skelet mogao da ima sa tim veze, ali posle kad sam cula sta sve mogu da budu problemi sa venama nisam vise sigurna..Bencio je bio opisao manifestacije na njegovim venama, a za to ne verujem da je bio krivac skelet. Ali u nekim slucajevima moguce da jeste. Svima preporucujem da procitaju knjigu Dr Petra Dinica " Kiropraktikom do zdravlja"  - ima dve knjiga, 1 i 2. Tu objasnjava kako miscna napetost,usled nervne napetosto moze da ismesti prsljenove, Inace, ja sam kod njega isla, covek je neurofizjatar skolovan u Americi, ako iko zna odnos vena, nerava i kostiju to je on. I on me je u potpunosti podrzao za intervenciju jer u tome vidi smisao:)!

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #51 poslato: Septembar 16, 2010, 11:59:36 pre podne »
sad se postavlja pitanje da li su vene problematicne zbog ne pravilnog skeleta
Vrlo verovatno da je to jedan od uzroka. Takodje, moguce je da neko tkivo stisce vene iremeti protok krvi. Meni je 2000g. ispod pazuha izaslo masno tkivo, strucan naziv Mama acessaria i u isto vreme je pocelo trnci u rukama i vrtoglavice. Stesa je samo operirala masno tkivo i rekli su joj da je vena ispravljena. Who knows?
Inace Asja, kako si ti after (party) :) liberation? Nista nisam citala o tebi? Pozdrav!

Van mreže busybee

• Član
  • **
« Odgovor #52 poslato: Septembar 16, 2010, 12:35:48 posle podne »
Da li je Stesa operisala masno tkivo ili fibrozno tkivo..? Da li je to jedno te isto, ili ja nisam dobro razumela:(?

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #53 poslato: Septembar 16, 2010, 01:09:14 posle podne »
To mu dodje isto. Mozemo ga nazvati nepotrebno tkivo koje je zalutalo :) Inace, da, fibrozno tkivo je bilo njeno. Meni su laicki objasnili za moj slucaj, da je deo jedne sise otisao ispod pazuha (razlog se nezna)

Van mreže busybee

• Član
  • **
« Odgovor #54 poslato: Septembar 16, 2010, 01:17:41 posle podne »
 :)hah  :)hah  mali1!!!! E nasmeja me od srca:))! Kad si pomenula masno tkivo ja sam to odmah pocela da povezujem sa samom sobom, tako da evo jos jedne izjave za nesves' : mojoj mami i sestri muke zadaju kvrge od masnog tkiva NA glavi. Ja bila srecna sto me genetika na tu temu nije zveknula po toj istoj glavi, ali evo ti me natera da pomislim kako mozda meni rastu POD glavom, tj. lobanjom  :)hah  mali1, i pritiskaju mozak  :)hah  :)hah, e koje nebuloze se coveku ne motaju po glavi!!!!

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #55 poslato: Septembar 16, 2010, 01:49:28 posle podne »
svaka bolest je multifaktorijalna
do gubitka zdravlja se dolazi postepeno
simptomi koje mi navodimo kao simptome ms/a mogu biti i simptomi neke druge bolesti

i na kraju mislim da je istina negde na sredini (kao i uveku životu)
i nepravilno držanje, malformacija vena, gubitak kondicije, iscrpljenost od lekova,stres....svako nek doda svog favorita
znači rešavati problem po problem....

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #56 poslato: Jun 09, 2011, 09:25:02 posle podne »
Koliko sam shvatila lekare,moja krv koja nije poslata na analizu još uvek,je poslata da se utvrdi da li imam Devicova bolest
Sutra ću i o tome popričati sa Dinićem,nadam se da će mi on pojasniti sve.Jer svi koji su mi do sada govorili su rekli drugačije. :m1:

Van mreže maja

• Član
  • **
« Odgovor #57 poslato: Jun 20, 2011, 12:38:14 posle podne »
Kada sam bila poslednji put na pregledu dr. mi je takodje savetovala da se proveri da li imam Devicovu bolest...jer ja imam lezije samo na kicmenoj mozdini.... kolilo sam je razumela treba da uradim alanizu krvi na  aquaporin 4 i mislim da se to od ovog leta radi na Neuroloskom institutu u Bgd..dok sam bila u ordinaciji cak je zvala da proveri da li imaju te reagense.
koliko sam shvatila ta Devicova bolest se smatrala blazim oblikom MS.. jer znam da mi je i profesor na institutu rakao dok sam cekala analize likvora da to je blazi oblik ms ....a sada po nekim istrazivanjima smatra se  kao opasniji i tezi oblik....sve podakte koje sam nasla su sa neke Mayo klinike ...koja naravno ima za cilj da pirvuce sto vise pacijenata i naravno svi pacijenti pricaju samo o novcu koji im je potreban...tako da tu pricu bas treba zanemariti i ako je to to. Oni uvek zavrsavaju nista se jos uvek ne zna i bolest moze dugo da miruje ...a moze da ima fatalan ishod...pa moze i da ti padne saksija na glavu dok ides ulicom...moze

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #58 poslato: Jun 20, 2011, 01:27:12 posle podne »
http://www.blogovanje.com/desetka/komentari.php?id=377

devicova bolest

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #59 poslato: Jun 20, 2011, 04:42:55 posle podne »
majo,verovatno tu moju krv koju su zaledili i čekaju )ne znam ni ja šta) treba da šalju za analizu aquaporin 4.Proveriću i to. :)

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.